Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.


Мнения: 1 087
Моля ви, помагайте! Имам в хладилника говеждо каре, което и идея си нямам как да сготвя. Освен това имам лук/ праз, картофи, моркови, зелена пиперка. Никога до сега не съм успявала да наготвя телешко месо, което да стане крехко и сочно. Задачата ми се усложнява допълнително от това, че месото е говеждо, а не телешко. Та така, разчитам на вас...
Цитирай

София

Мнения: 5 000
Продуктите са супер,но месото според мен трябва да мине през тенджера под налягане с малко винце за да се омекоти месото от алкохола,щото наче ще е една дъвкаааа.......
Цитирай


Мнения: 2 187
Бьоф Строганов или Бьоф Бургиньон са класически рецепти за говеждо, ако искаш ще ги потърся и ще ги пусна тук. Аз съм правила само първата и наистина става крехко месото, но за целта се реже на жулиени.

Друг вариант е да се направи т.нар. "паве", т.е. голямо и дебело парче, то също доста за кратко се приготвя, но е само за любители на "кърваво" месо, добре опечено става ужасно жилаво.
Цитирай


Мнения: 154
Ето ти едно предложение взаимствано от друг форум:
Телешкото (говеждо) се нарязва на късчета. 4-5 глави лук се нарязват на ситно и се задушават в малко мазнина. Месото се измива и се добавя, не се изцежда. Оставя се на слаба степен за 1,5 - 2  часа. Лукът трябва да се стопи на кашичка. След като месото е готово се добавя кофичка заквасена сметана и черен пипер. След 20тина мин е готово. Сервира се върху картофено пюре. Става много вкусно.
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.