Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Дом
Дом
15 213 членове Включете се
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 16 отговора

София

Мнения: 5 000
Изпаднах в голямо объркване вече....Коя печка е по добра със стъклокерамичен плот или такава с бързонагряващи котлони тип плоча.
 Чета тук как на стъклокерамичния плот не може да се пекът чушки или патладжани например,или ако нещо изкипи,или се надрасква повърхността....
 Ще ви бъда БЕЗКРАЙНО благодарна ако ми обясните.Не мога да се справя сама.....
Цитирай

weltweit

Мнения: 5 434
Стъклокерамика разбира се, но качествена. Загряват бързо, поддържат се лесно, хабят по-малко ток.  Ако можеш да си позволиш индукционни котлони най-добре, ама цената им е  Confused
Не се пекат чушки и патладжани да, но аз си имам скаричка за това и няма да страдам много по старичкия ми Раховец  Mr. Green
Цитирай

София

Мнения: 9 014
Ами зависи какво точно искаш да правиш с тая печка. Ако предимно смяташ да печеш чушки и патладжани, то по-добре е да не взимаш стъклокерамичен плот. Ако се придържаш към традиционния начин на готвене в съд /тенджери, тигани/, то горещо препоръчвам стъклокерамичния - поддържа се лесно, изглежда красиво, котлоните загряват мигновено.
Цитирай

София

Мнения: 5 000
Ааа неее  hahaha не смятам да пека само чушки и патладжани  35
А как се избира "Качествената стъклокерамика" дето пишеш Камамбер?Има ли някакви отличителни белези или трябва да питам?
Цитирай

weltweit

Мнения: 5 434
Ааа неее  hahaha не смятам да пека само чушки и патладжани  35
А как се избира "Качествената стъклокерамика" дето пишеш Камамбер?Има ли някакви отличителни белези или трябва да питам?
Ами лесно, обикновено е по-скъпа  Mr. Green  не бе сега сериозно- има гарнция за покритието и пише, че не се драска, ама незнам колко е така , аз за сега само съм си избрала плота, кога ще се доредя да ползвам незнам  Confused
Цитирай

София

Мнения: 5 000
Още един въпрос....На стъклокерамичен плот може ли да се готви в глинен съд?Сори,ако въпроса ми е тъп,ама досега все съм била с обикновенна печка ...  hahaha
Цитирай

София

Мнения: 7 260
Стъклокерамичния плот,разбира се!А чушки и патладжани никога не съм пекла на замия котлон/плоча.Има си чушкопек и скара за тази цел.
Цитирай

weltweit

Мнения: 5 434
За глинен гювеч незнам , но предполагам че не би трябвало да има проблем  Thinking Можеш да питаш по магазините за техника, макар че те там са толкова ориентирани, чеее ако незнае човек какво и защо го купува  ooooh!
Цитирай

София

Мнения: 682
Стъклокерамиката е по-добра без съмнение.
Цитирай


Мнения: 1 904
Стъклокерамичния плот е по-добрия избор. За печенето на чушки и патладжани има скари и чушкопеци. Пък и не бих ги пекла в стаята на котлона тези неща. ooooh! Иначе за глинен съд не съм слагала на котлона, ползвам го във фурната. Тези който са качествени са по-скъпи и на добрия производител(фирма).
Цитирай

София/Света на Диска

Мнения: 3 831
Стъклокерамиката е по-добра без съмнение.

И аз така знам.  Peace Нашата печка пък е с комбинирана, два котлона на ток и два на газ Peace
Цитирай


Мнения: 3 242
И аз мисля, че стъкло-керамичният плот е по-добър, не се чисти толкова трудно - не се притеснявай Smile

Ние в момента имаме (по стечение на обстоятелствата) индукционни котлони, не знаех, че са толкова скъпи. Но наистина работят страхотно добре и невероятно бързо! Единственият им проблем е, че работят само с правилните тенджери и тигани.  Confused
Цитирай

weltweit

Мнения: 5 434
И аз мисля, че стъкло-керамичният плот е по-добър, не се чисти толкова трудно - не се притеснявай Smile

Ние в момента имаме (по стечение на обстоятелствата) индукционни котлони, не знаех, че са толкова скъпи. Но наистина работят страхотно добре и невероятно бързо! Единственият им проблем е, че работят само с правилните тенджери и тигани.  Confused
Да, а въпросните тенджери и тигани се пробват с магнитче в магазина  Wink И са по-скъпи също  Laughing
Цитирай


Мнения: 3 242
Камамбер, не знам за магнитчета, аз от тук съм си купувала и има вече доста, в смисъл - вече повечето съдове стават и за индукция. Smile
Дори да ти кажа не им се различават много цените, явно технологията навлиза и стават по-търсени и по-евтини Smile

Аз в началото гледах котлоните като идиот и се чудех защо не се включват, а то те изобщо не топлят, ако не е правилният съд отгоре ooooh! Супер ако имаш малки деца Wink
Цитирай


Мнения: 2 485
Още един въпрос....На стъклокерамичен плот може ли да се готви в глинен съд?Сори,ако въпроса ми е тъп,ама досега все съм била с обикновенна печка ...  hahaha
Не може, защото глиненият съд изисква постепенно загряване, а тези котлони загряват от раз. Така си спуках един за проба, от чист инат Wink.
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 16 отговора