Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 29 ян. 2008, 09:35 ч.

Kое е по-добро?

  • 1 030
  • 16
  •   1
Отговори
  • София
  • Мнения: 5 001
Изпаднах в голямо объркване вече....Коя печка е по добра със стъклокерамичен плот или такава с бързонагряващи котлони тип плоча.
 Чета тук как на стъклокерамичния плот не може да се пекът чушки или патладжани например,или ако нещо изкипи,или се надрасква повърхността....
 Ще ви бъда БЕЗКРАЙНО благодарна ако ми обясните.Не мога да се справя сама.....

# 1
  • weltweit
  • Мнения: 6 281
Стъклокерамика разбира се, но качествена. Загряват бързо, поддържат се лесно, хабят по-малко ток.  Ако можеш да си позволиш индукционни котлони най-добре, ама цената им е  Confused
Не се пекат чушки и патладжани да, но аз си имам скаричка за това и няма да страдам много по старичкия ми Раховец  Mr. Green

# 2
  • София
  • Мнения: 9 014
Ами зависи какво точно искаш да правиш с тая печка. Ако предимно смяташ да печеш чушки и патладжани, то по-добре е да не взимаш стъклокерамичен плот. Ако се придържаш към традиционния начин на готвене в съд /тенджери, тигани/, то горещо препоръчвам стъклокерамичния - поддържа се лесно, изглежда красиво, котлоните загряват мигновено.

# 3
  • София
  • Мнения: 5 001
Ааа неее  hahaha не смятам да пека само чушки и патладжани  Joy
А как се избира "Качествената стъклокерамика" дето пишеш Камамбер?Има ли някакви отличителни белези или трябва да питам?

# 4
  • weltweit
  • Мнения: 6 281
Ааа неее  hahaha не смятам да пека само чушки и патладжани  Joy
А как се избира "Качествената стъклокерамика" дето пишеш Камамбер?Има ли някакви отличителни белези или трябва да питам?
Ами лесно, обикновено е по-скъпа  Mr. Green  не бе сега сериозно- има гарнция за покритието и пише, че не се драска, ама незнам колко е така , аз за сега само съм си избрала плота, кога ще се доредя да ползвам незнам  Confused

# 5
  • София
  • Мнения: 5 001
Още един въпрос....На стъклокерамичен плот може ли да се готви в глинен съд?Сори,ако въпроса ми е тъп,ама досега все съм била с обикновенна печка ...  hahaha

# 6
  • София
  • Мнения: 7 750
Стъклокерамичния плот,разбира се!А чушки и патладжани никога не съм пекла на замия котлон/плоча.Има си чушкопек и скара за тази цел.

# 7
  • weltweit
  • Мнения: 6 281
За глинен гювеч незнам , но предполагам че не би трябвало да има проблем  Thinking Можеш да питаш по магазините за техника, макар че те там са толкова ориентирани, чеее ако незнае човек какво и защо го купува  ooooh!

# 8
  • София
  • Мнения: 682
Стъклокерамиката е по-добра без съмнение.

# 9
  • Мнения: 1 904
Стъклокерамичния плот е по-добрия избор. За печенето на чушки и патладжани има скари и чушкопеци. Пък и не бих ги пекла в стаята на котлона тези неща. ooooh! Иначе за глинен съд не съм слагала на котлона, ползвам го във фурната. Тези който са качествени са по-скъпи и на добрия производител(фирма).

# 10
  • София/Света на Диска
  • Мнения: 3 831
Стъклокерамиката е по-добра без съмнение.

И аз така знам.  Peace Нашата печка пък е с комбинирана, два котлона на ток и два на газ Peace

# 11
  • Мнения: 3 242
И аз мисля, че стъкло-керамичният плот е по-добър, не се чисти толкова трудно - не се притеснявай Simple Smile

Ние в момента имаме (по стечение на обстоятелствата) индукционни котлони, не знаех, че са толкова скъпи. Но наистина работят страхотно добре и невероятно бързо! Единственият им проблем е, че работят само с правилните тенджери и тигани.  Confused

# 12
  • weltweit
  • Мнения: 6 281
И аз мисля, че стъкло-керамичният плот е по-добър, не се чисти толкова трудно - не се притеснявай Simple Smile

Ние в момента имаме (по стечение на обстоятелствата) индукционни котлони, не знаех, че са толкова скъпи. Но наистина работят страхотно добре и невероятно бързо! Единственият им проблем е, че работят само с правилните тенджери и тигани.  Confused
Да, а въпросните тенджери и тигани се пробват с магнитче в магазина  Wink И са по-скъпи също  Laughing

# 13
  • Мнения: 3 242
Камамбер, не знам за магнитчета, аз от тук съм си купувала и има вече доста, в смисъл - вече повечето съдове стават и за индукция. Simple Smile
Дори да ти кажа не им се различават много цените, явно технологията навлиза и стават по-търсени и по-евтини Simple Smile

Аз в началото гледах котлоните като идиот и се чудех защо не се включват, а то те изобщо не топлят, ако не е правилният съд отгоре ooooh! Супер ако имаш малки деца Wink

# 14
  • Мнения: 3 350
Още един въпрос....На стъклокерамичен плот може ли да се готви в глинен съд?Сори,ако въпроса ми е тъп,ама досега все съм била с обикновенна печка ...  hahaha
Не може, защото глиненият съд изисква постепенно загряване, а тези котлони загряват от раз. Така си спуках един за проба, от чист инат Wink.

Редакция на ключовите думи на тема





Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт