Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
Искам да попитам колко време трябва дда се вари телешки език, преди да се панира... Този въпрос не ми дава мира  Rolling Eyes
Цитирай


Мнения: 8 577
Зависи колко е голям. Най-добре е да го свариш в тенджера под налягане, поне час. После го  опитваш с виличка и когато е сварен, оставаш го да изстине, режеш на филийки и панираш.

Ето една тема за телешки език.
Цитирай
Благодаря, а в обикновена тенджера да не трябва да го варя 2-3 часа Sad аз съм начинаещ, но имам желание да се науча и нямам тенджера под налягане
Цитирай


Мнения: 8 577
Ако е голям, може би ще се наложи да го вариш толкова. Важното е, да не го оставиш без вода, щом ще ври по-дълго в обикновена тенджера. Слагай го и се въоръжи с търпение. Сложи и сол във водата и да не забравиш като се свари, да го обелиш.
Цитирай
Сигурно ако трябжа да го варя 3 часа после няма да ми е до паниране....ще го подправя с червен пипер и натюр....идеално мезе за бяло винце Smile
Цитирай


Мнения: 8 577
И така става, той си е вкусен и само сварен! Very Happy
Цитирай

София/Света на Диска

Мнения: 3 831
Наскоро гледах как Ути приготви телешки и свински език.

Каза, че телешкият е по-дебел и се вари повече време, но преди това е хубаво да се накисне за половин час в леденостудена вода, за да се отнеме кръвта от него. После му се обелва ципата и се готви по някаква рецепта, ако желаеш Wink
Цитирай

София

Мнения: 1 035
хубаво е като го вариш, да сложиш в тенджерата и  глава лук, морков, целина, зърна черен пипер, бахар, дафинов лист... месото се овкусява много приятно, а в същото време получаваш един чудесен бульон, с който можеш да си направиш сос към езика или някоя супичка!
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.