Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 22 отговора


Мнения: 174
Омлетът, колкото традиционен и обикновен, толкова е и специфичен. Дайте, моля, вашите рецепти! А как забърквате точно яйчената смес, някакви тънкости? Благодаря!
Цитирай

ПloveДИВ

Мнения: 985
Моят омлет приготвям така:
Разбивам 2 яйца с щипка сол и 1 с.л. вода на пухкава пяна и веднага сипвам получената смес в нагрят тиган. Преди не слагах мазнина, но омлетът се късаше. Сега капвам няколко капки олио. Не обръщам омлета- запичам го само от едната страна и като е готов, го прегъвам на две. Плънката е по желание.
Цитирай

~*iN a FaIrYtaLe*~

Мнения: 407
Случайно попаднах на тази рецепта за омлет и ми се стори интересна:

 Яйца - 12бр.
 Прясно краве мляко - 80г.
 Прясно масло - 60г.
 Сирене (кашкавал) - 80г.
 Салам - 80г.
 Червени домати - 120г.
 Магданоз, сол, черен пипер

Към разбитите с прясното мляко яйца се прибавят сиренето (кашкавалът) и саламът, нарязани на дребни кубчета, червените домати, обелени и нарязани на дребно, солта, смленият черен пипер и ситно нарязаният магданоз.
Омлеът се изпържва от двете страни в сгорещената мазнина и се поднася веднага.
Цитирай

ПloveДИВ

Мнения: 985
Яйца - 12бр.
 Прясно краве мляко - 80г.
 Прясно масло - 60г.
 Сирене (кашкавал) - 80г.
 Салам - 80г.
 Червени домати - 120г.
 Магданоз, сол, черен пипер

Тази рецепта ми напомня за солена омлет-палачинка.
Цитирай

край морето

Мнения: 3 623
Моят омлет приготвям така:
Разбивам 2 яйца с щипка сол и 1 с.л. вода на пухкава пяна и веднага сипвам получената смес в нагрят тиган. Преди не слагах мазнина, но омлетът се късаше. Сега капвам няколко капки олио. Не обръщам омлета- запичам го само от едната страна и като е готов, го прегъвам на две. Плънката е по желание.

И аз го правя така  Peace
Цитирай

София

Мнения: 86
Омлетът става много пухкав и вкусен, ако му добавите една лъжичка пълномаслено прясно мляко или готварска сметана и допълнително един или два белтъка, разбити на сняг. Прибавете това към две яйца плюс сол и любимите ви подправки (особено подходящо е естрагон) и пържете на тиган с малко качествено масло. Това е любимия ми омлет. Бон апети  bowuu
Цитирай

Габрово

Мнения: 3 036
И аз знам една тънкост:
Първо се разбива жълтъка, после белтъка на сняг и с дървена лъжица се прибави към жълтъка.
За да не се къса омлета се пробва с вилица, дали олиото е готово - трябва веднага да се шупне и се надигне - тогава е готово.
Цитирай

в Австрийско...

Мнения: 1 951
Аз понякога запръжвам някакво саламче нарязано на дребно или гъбки (но да се изпари водата хубаво) и заливам с две разбити яйца смесени с настърган кашкавал.
Цитирай


Мнения: 174
Моята рецепта е горе- долу като вашите: 2 яйца, сол, подправки на вкус, 2 л. прясно мляко и 1л. брашно. Дали заради брашното не може да ми се получи цяла палачинка и да я прегъна успешно, все се разкъсва и се разпада? newsm78
Цитирай

до езерото

Мнения: 134
Добрият омлет става с масло Peace
Цитирай

София

Мнения: 5 000
Яйцата се разбиват много добре с 1-2 с.л водичка(за да стане пухкав омлет).В тигана слагам мазнинка,но много малко и най-вкусно е ако се смеси т.е. олио+масло.След като се изсипят яйцата в тигана може да се добави:
*настърган кашкавал
*шунка+кашкавал
*зелен лук(просто да се поръси),копър и магданоз
*сушеница(на кубчета)
Омлета винаги го похлупвам с капак и никога не го обръщам,защото след като е похлупен си се изпича идеално.По желание може да се поръси и с черен пипер.
Цитирай

ПloveДИВ

Мнения: 985
Като стана въпрос за мазнината в един омлет, си признавам, че ползвам масло с чубрица. Продоват го в магазините. Освен много ароматно, то е и осолено. Аз недолюбвам солта като подправка и това масълце идеално ме устройва.
Моите омлети се късаха, когато слагах в тях прясно млеко. Откакто го замених с вода, нямам този проблем.
« Последна редакция: ср, 30 яну 2008, 12:00 от LidiS »
Цитирай


Мнения: 4 519
6 яйца, 6 лъжици мляко прясно, щипка сол разбивам с вилица, колкото, толкова.
Ако вместо мляко сложа вода, капвам 2-3 капки лимонов сок или оцет.
Една домашна наденица нарязвам на ситно, запържвам леко в предварително загрято маалко олио, колкото да замирише из кухнята на пържена наденица и пльосвам отгоре яйцата. След малко почвам да бъркам, дакато изчезне прозрачната пихтиеста консистенция от белтък.
Отгоре поръсвам мъъъничко червен пипер, мъъъъничко лют. Чак тогава пускам аспиратора.
Дозата е за 1 Wolf.
Цитирай

ПloveДИВ

Мнения: 985
6 яйца, 6 лъжици мляко прясно, щипка сол разбивам с вилица, колкото, толкова.
Ако вместо мляко сложа вода, капвам 2-3 капки лимонов сок или оцет.
Една домашна наденица нарязвам на ситно, запържвам леко в предварително загрято маалко олио, колкото да замирише из кухнята на пържена наденица и пльосвам отгоре яйцата. След малко почвам да бъркам, дакато изчезне прозрачната пихтиеста консистенция от белтък.
Отгоре поръсвам мъъъничко червен пипер, мъъъъничко лют. Чак тогава пускам аспиратора.
Дозата е за 1 Wolf.

Волф, Какъв е този хайдушки "омлет"? 6 яйца? Ами холестерола? Ако сметнем същата доза и за вълчетата- отиде една кора яйца. И защо  ги бъркаш? newsm78
« Последна редакция: ср, 30 яну 2008, 12:06 от LidiS »
Цитирай

София

Мнения: 5 000
6 яйца, 6 лъжици мляко прясно, щипка сол разбивам с вилица, колкото, толкова.
Ако вместо мляко сложа вода, капвам 2-3 капки лимонов сок или оцет.
Една домашна наденица нарязвам на ситно, запържвам леко в предварително загрято маалко олио, колкото да замирише из кухнята на пържена наденица и пльосвам отгоре яйцата. След малко почвам да бъркам, дакато изчезне прозрачната пихтиеста консистенция от белтък.
Отгоре поръсвам мъъъничко червен пипер, мъъъъничко лют. Чак тогава пускам аспиратора.
Дозата е за 1 Wolf.

Волф, Какъв е този хайдушки омлет? 6 яйца? Ами холестерола? Ако сметнем същата доза и за вълчетата- отиде една кора яйца.
Ми това са си бъркани яйца с домашна наденица....Какъв омлет?  hahaha
Ама е вкусно де.....   bouquet
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 22 отговора