Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 29 ян. 2008, 15:58 ч.

Омлет- дайте рецепти, моля!

  • 10 232
  • 22
  •   1
Отговори
  • Мнения: 174
Омлетът, колкото традиционен и обикновен, толкова е и специфичен. Дайте, моля, вашите рецепти! А как забърквате точно яйчената смес, някакви тънкости? Благодаря!

# 1
  • ПloveДИВ
  • Мнения: 985
Моят омлет приготвям така:
Разбивам 2 яйца с щипка сол и 1 с.л. вода на пухкава пяна и веднага сипвам получената смес в нагрят тиган. Преди не слагах мазнина, но омлетът се късаше. Сега капвам няколко капки олио. Не обръщам омлета- запичам го само от едната страна и като е готов, го прегъвам на две. Плънката е по желание.

# 2
  • ~*iN a FaIrYtaLe*~
  • Мнения: 407
Случайно попаднах на тази рецепта за омлет и ми се стори интересна:

 Яйца - 12бр.
 Прясно краве мляко - 80г.
 Прясно масло - 60г.
 Сирене (кашкавал) - 80г.
 Салам - 80г.
 Червени домати - 120г.
 Магданоз, сол, черен пипер

Към разбитите с прясното мляко яйца се прибавят сиренето (кашкавалът) и саламът, нарязани на дребни кубчета, червените домати, обелени и нарязани на дребно, солта, смленият черен пипер и ситно нарязаният магданоз.
Омлеът се изпържва от двете страни в сгорещената мазнина и се поднася веднага.

# 3
  • ПloveДИВ
  • Мнения: 985
Яйца - 12бр.
 Прясно краве мляко - 80г.
 Прясно масло - 60г.
 Сирене (кашкавал) - 80г.
 Салам - 80г.
 Червени домати - 120г.
 Магданоз, сол, черен пипер

Тази рецепта ми напомня за солена омлет-палачинка.

# 4
  • край морето
  • Мнения: 3 623
Моят омлет приготвям така:
Разбивам 2 яйца с щипка сол и 1 с.л. вода на пухкава пяна и веднага сипвам получената смес в нагрят тиган. Преди не слагах мазнина, но омлетът се късаше. Сега капвам няколко капки олио. Не обръщам омлета- запичам го само от едната страна и като е готов, го прегъвам на две. Плънката е по желание.

И аз го правя така  Peace

# 5
  • София
  • Мнения: 86
Омлетът става много пухкав и вкусен, ако му добавите една лъжичка пълномаслено прясно мляко или готварска сметана и допълнително един или два белтъка, разбити на сняг. Прибавете това към две яйца плюс сол и любимите ви подправки (особено подходящо е естрагон) и пържете на тиган с малко качествено масло. Това е любимия ми омлет. Бон апети  bowuu

# 6
  • Габрово
  • Мнения: 3 036
И аз знам една тънкост:
Първо се разбива жълтъка, после белтъка на сняг и с дървена лъжица се прибави към жълтъка.
За да не се къса омлета се пробва с вилица, дали олиото е готово - трябва веднага да се шупне и се надигне - тогава е готово.

# 7
  • в Австрийско...
  • Мнения: 1 951
Аз понякога запръжвам някакво саламче нарязано на дребно или гъбки (но да се изпари водата хубаво) и заливам с две разбити яйца смесени с настърган кашкавал.

# 8
  • Мнения: 174
Моята рецепта е горе- долу като вашите: 2 яйца, сол, подправки на вкус, 2 л. прясно мляко и 1л. брашно. Дали заради брашното не може да ми се получи цяла палачинка и да я прегъна успешно, все се разкъсва и се разпада? newsm78

# 9
  • до езерото
  • Мнения: 134
Добрият омлет става с масло Peace

# 10
  • София
  • Мнения: 5 001
Яйцата се разбиват много добре с 1-2 с.л водичка(за да стане пухкав омлет).В тигана слагам мазнинка,но много малко и най-вкусно е ако се смеси т.е. олио+масло.След като се изсипят яйцата в тигана може да се добави:
*настърган кашкавал
*шунка+кашкавал
*зелен лук(просто да се поръси),копър и магданоз
*сушеница(на кубчета)
Омлета винаги го похлупвам с капак и никога не го обръщам,защото след като е похлупен си се изпича идеално.По желание може да се поръси и с черен пипер.

# 11
  • ПloveДИВ
  • Мнения: 985
Като стана въпрос за мазнината в един омлет, си признавам, че ползвам масло с чубрица. Продоват го в магазините. Освен много ароматно, то е и осолено. Аз недолюбвам солта като подправка и това масълце идеално ме устройва.
Моите омлети се късаха, когато слагах в тях прясно млеко. Откакто го замених с вода, нямам този проблем.

Последна редакция: ср, 30 яну 2008, 12:00 от LidiS

# 12
  • Мнения: 4 544
6 яйца, 6 лъжици мляко прясно, щипка сол разбивам с вилица, колкото, толкова.
Ако вместо мляко сложа вода, капвам 2-3 капки лимонов сок или оцет.
Една домашна наденица нарязвам на ситно, запържвам леко в предварително загрято маалко олио, колкото да замирише из кухнята на пържена наденица и пльосвам отгоре яйцата. След малко почвам да бъркам, дакато изчезне прозрачната пихтиеста консистенция от белтък.
Отгоре поръсвам мъъъничко червен пипер, мъъъъничко лют. Чак тогава пускам аспиратора.
Дозата е за 1 Wolf.

# 13
  • ПloveДИВ
  • Мнения: 985
6 яйца, 6 лъжици мляко прясно, щипка сол разбивам с вилица, колкото, толкова.
Ако вместо мляко сложа вода, капвам 2-3 капки лимонов сок или оцет.
Една домашна наденица нарязвам на ситно, запържвам леко в предварително загрято маалко олио, колкото да замирише из кухнята на пържена наденица и пльосвам отгоре яйцата. След малко почвам да бъркам, дакато изчезне прозрачната пихтиеста консистенция от белтък.
Отгоре поръсвам мъъъничко червен пипер, мъъъъничко лют. Чак тогава пускам аспиратора.
Дозата е за 1 Wolf.

Волф, Какъв е този хайдушки "омлет"? 6 яйца? Ами холестерола? Ако сметнем същата доза и за вълчетата- отиде една кора яйца. И защо  ги бъркаш? newsm78

Последна редакция: ср, 30 яну 2008, 12:06 от LidiS

# 14
  • София
  • Мнения: 5 001
6 яйца, 6 лъжици мляко прясно, щипка сол разбивам с вилица, колкото, толкова.
Ако вместо мляко сложа вода, капвам 2-3 капки лимонов сок или оцет.
Една домашна наденица нарязвам на ситно, запържвам леко в предварително загрято маалко олио, колкото да замирише из кухнята на пържена наденица и пльосвам отгоре яйцата. След малко почвам да бъркам, дакато изчезне прозрачната пихтиеста консистенция от белтък.
Отгоре поръсвам мъъъничко червен пипер, мъъъъничко лют. Чак тогава пускам аспиратора.
Дозата е за 1 Wolf.

Волф, Какъв е този хайдушки омлет? 6 яйца? Ами холестерола? Ако сметнем същата доза и за вълчетата- отиде една кора яйца.
Ми това са си бъркани яйца с домашна наденица....Какъв омлет?  hahaha
Ама е вкусно де.....   bouquet



Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт