Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Реклама
  • 29 ян. 2008, 22:22 ч.
  • Преглеждания  4 602  Мнения  10  Онлайн  1
Отговори
  • Пловдив
  • Мнения: 131
Пуснах в търсачката - изкисване или обезсоляване на сирене, но нещо не можах да намеря това, което търся...пък съм взела козе такова и мисля утре да я пробвам, та ако може линк или информация, ама малко по-подробно Blush? Реших от утре да въведа млечните и се ориентирах към това сирене, пък да видим  newsm78...

Реклама
# 1
  • Abu Dhabi
  • Мнения: 8 123
просто го сложи във вода за 24 часа. Аз съм обезсолявала и за 48, не знам дали е по-добре или няма смисъл. Разбира се, на втория ден водата се сменя. Водата - да е от тази, която пие детето.

# 2
  • Мнения: 6 335
просто го сложи във вода за 24 часа. Аз съм обезсолявала и за 48, не знам дали е по-добре или няма смисъл. Разбира се, на втория ден водата се сменя. Водата - да е от тази, която пие детето.
Аууу,аз си слагам чешмяна....Защо трябва да е от тази,която пие бебето?Сиренето поема ли от нея?

# 3
  • Abu Dhabi
  • Мнения: 8 123
ами просто защото нашата чешмяна не става за пиене, смърди и не знам какво има в нея....затова най-добре - каквото пие детето.
не знам колко и какво поема сиренето, все пак стои в нея много часове Simple Smile

# 4
  • Мнения: 6 335
ами просто защото нашата чешмяна не става за пиене, смърди и не знам какво има в нея....затова най-добре - каквото пие детето.
не знам колко и какво поема сиренето, все пак стои в нея много часове Simple Smile
Благодаря ти!Ще се поправя!

# 5
  • София
  • Мнения: 3 739
Ако ми трябва бързо обезсоляване  - използвам топла вода, след половин-един час (или повече) я изливам и наливам отново топла.
Обезсолявам минимум 24 часа, понякога 48.
Обикновено използвам овче сирене, по-рядко козе. Краве не давам.

# 6
  • Бургас
  • Мнения: 2 351
Просто го накисни във вода да го покрие. Аз също обезсолявам за 24 часа, но понякога и 10-тина вършат работа.

# 7
  • Пловдив
  • Мнения: 131
Благодаря ви, дами!  Hug
А само да ми кажете като съм си взела цяла бучка (всъщност около 300гр) - цялата ли да я накисна или да си я държа така в чиния и да си накисвам дозичката за следващия ден?

П.П. ...и друго - в хладилника ли го държите сиренцето, което се изкисва

П.П. - 2...Pearly, кеф ми е отново да те чета  Wink Hug

Последна редакция: ср, 30 яну 2008, 12:52 от svetla_altevs

# 8
  • София
  • Мнения: 5 399
просто го сложи във вода за 24 часа. Аз съм обезсолявала и за 48, не знам дали е по-добре или няма смисъл. Разбира се, на втория ден водата се сменя. Водата - да е от тази, която пие детето.

И аз така правя с цялата бучка сирене. Купувам едно за него, което изкисвам и Дунавия за нас.  Hug   bouquet

# 9
  • Мнения: 8 241
Слагам в хладилника във вода.. и си стои така докато го изяде.. Обикновено отива по 1 бучка на седмица.. Само за дребния  Crazy

# 10
  • Мнения: 832
Ами аз го изкисвам в чешмяна вода.И без това не се знае те с каква саламура са го правили.А го държа 48 часа,като сменям водата,а ако е по-солено сиренето и по-дълго. Обикновено за малката купувам по-малки количества,за да може по-бързо да се обезсоли,а ако купя по-голяма буца я разрязвам на парчета и ги накисвам всичките. А това за топлата вода не го знаех  Peace

Реклама


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт