Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 30 ян. 2008, 14:16 ч.

Свински пържоли от бут- какво?

  • 6 258
  • 7
  •   1
Отговори
  • София
  • Мнения: 1 683
Момичета, имам няколко свински пържоли от бут. Тънички филета без шаренко по тях. Иска ми се да направя нещо, като руладини, но не знам как. Да са навити на руло с пълнеж. Дайте идеи. Нещо, което не изисква много дълго приготвяне, че ще ги правя след работа за двама гладни мъже  Laughing от които единя е зодия овен и не търпи на глад  Laughing Предварително благодаря  Hug

# 1
  • София
  • Мнения: 5 001
Начукваш ги,за да ги изтъниш и да станат крехки.Натъркваш ги със сол,черен пипер и червен пипер,вино и  от двете страниМожеш да сложиш много неща,но понеже пишеш да стане бързо...ето какво измислих аз.Кисела краставичка,варен морков,варено яйце,гъби,кашкавал.Завиваш и завързваш с конец.Запържваш ги леко,слагаш ги в тавичка с фолио или йенска с капак,добавяш мазнина и кафена чашка водичка и печеш.Към края може да добавиш готварска сметана,за да стане вкусно и плътно сосче.Сервираш с гарнитура по избор.

А това открих в Нета

http://forum.bgkulinar.net/viewtopic.3412.html

# 2
  • София
  • Мнения: 1 683
  bouquet Много, много ти благодаря. Идеята ти е наистина страхотна   chef

# 3
  • София/Света на Диска
  • Мнения: 3 831
Оф, много харесвам как приготвят свинските пържоли в Италия. Heart Eyes

Счукват лук, малко чесън и розмарин доста и налагат пържолите за около 20-30 минути, може и за по-малко време, ако в счуканите подправки се добави малко вода.
Позле просто изпичат на скара или фурна и накрая слагат сол. Стават страхотни пържолите. Сочни и много ароматни и вкусни.  chef Heart Eyes Hug

Когато ги приготвям така пържолите, правя и някаква гарнитура, да не е само месото. Понякога правя картофено пюре, друг път задушени зеленчуци с течна сметана, някоя салата или друго...

# 4
  • София/Света на Диска
  • Мнения: 3 831
Начукваш ги,за да ги изтъниш и да станат крехки.Натъркваш ги със сол,черен пипер и червен пипер,вино и  от двете страниМожеш да сложиш много неща,но понеже пишеш да стане бързо...ето какво измислих аз.Кисела краставичка,варен морков,варено яйце,гъби,кашкавал.Завиваш и завързваш с конец.Запържваш ги леко,слагаш ги в тавичка с фолио или йенска с капак,добавяш мазнина и кафена чашка водичка и печеш.Към края може да добавиш готварска сметана,за да стане вкусно и плътно сосче.Сервираш с гарнитура по избор.

А това открих в Нета

http://forum.bgkulinar.net/viewtopic.3412.html

Добри рецепти, но за да не стане месото сухо, солта се слага след като е сготвено. Peace

# 5
  • София
  • Мнения: 5 001

Добри рецепти, но за да не стане месото сухо, солта се слага след като е сготвено. Peace
Никога не ми е ставало сухо....Иначе знам принципа,но не ми е вкусно ако не е сготвено със солта.А и има водичка докато се пече,има и вино което също прави месото меко....  bouquet

# 6
  • София/Света на Диска
  • Мнения: 3 831
Наистина е така.  Peace Опитът ми говори същото.
 
Моята приятелка, която е готвачка, казва, че това е всеизвестен факт сред готвачите, особено, ако месото се пече или пържи Wink

# 7
  • София
  • Мнения: 1 683
Да споделя и аз нещо, което ме учеше моя приятелка. Тя е една от доста известните консултанти по голямите заведения. Та тя ми казваше за месото на скара. Ако е телешка пържолата или пък имате подозрения, че месото е от старо животно се маже със следната смес- 3 с.л. горчица и една с.л. сода за хляб. Така престоява няколко часа на студено. Преди да го приготвите се измива хубаво и се овкусява според желанията. Опитвала съм го, наистина не можеш да познаеш месото, невероятно крехко  Peace

Редакция на ключовите думи на тема





Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт