Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Реклама
  • 31 ян. 2008, 10:52 ч.
  • Преглеждания  8 470  Мнения  14  Онлайн  1
Отговори
  • София
  • Мнения: 5 001
Фалшива дробсърма:

Каймата(oколо 500гр.) се запържва с лук3-4 глави(ако има и зелен лук една връзка- супер!),черен пипер,червен пипер,слага се задължително джоджен.Прибавя се и 1-2 ч.ч ориз да стане прозрачен.Изсипва се всичко в тавата,добавя се гореща вода или бульон(зеленчуков или пилешки) и се слага във фурната да се пече(добавя се и сол,защото ориза поема).Проверява се периодично дали няма нужда от още водичка да се добави.Когато е готов ориза се слага заливка с кисело мляко и яйца+1 с,л, брашно.Запича се отново и готово.Казва се фалшива дроб-сърма,защото вкуса е същия,заради джоджена....Сервира се кисело мляко отгоре върху всяка порция.Много е вкусно и става бързо!

Последна редакция: чт, 31 яну 2008, 11:01 от TheNMaster

Реклама
# 1
  • под ореха
  • Мнения: 533
Фалшива дробсърма:

Каймата(oколо 500гр.) се запържва с лук3-4 глави(ако има и зелен лук една връзка- супер!),черен пипер,червен пипер,слага се задължително джоджен.Прибавя се и 1-2 ч.ч ориз да стане прозрачен.Изсипва се всичко в тавата,добавя се гореща вода или бульон(зеленчуков или пилешки) и се слага във фурната да се пече(добавя се и сол,защото ориза поема).Проверява се периодично дали няма нужда от още водичка да се добави.Когато е готов ориза се слага заливка с кисело мляко и яйца+1 с,л, брашно.Запича се отново и готово.Казва се фалшива дроб-сърма,защото вкуса е същия,заради джоджена....Сервира се кисело мляко отгоре върху всяка порция.Много е вкусно и става бързо!


И аз я правя така , но слагам още     сварени и нарязани пилешки воденички.

# 2
  • София
  • Мнения: 5 001
Може,може и с пилешко месо също може да се направи,но съм дала варианта само с кайма....

# 3
  • БУРГАС
  • Мнения: 1 545
Мерси за рецептата.  bouquetАз онзи ден пък правих дроб-сърма с свински сърца.Стана много вкусна.  chef

# 4
  • в облаците
  • Мнения: 27
Заливка с колко мляко и яйца.

# 5
  • област Софийска
  • Мнения: 1 686
Ми то зависи от тавичката ти или как го предпочиташ. Аз обикновено слагам всичко на око: две яйца и кисело мляко не цяла кофичка, малко брашънце да се посгъсти и щипка бакпулвер, малко сол и черен пипер.

# 6
  • София
  • Мнения: 5 001
Зависи от това колко е голяма тавата.Аз слагам 2 яйца и цяла кофичка кисело мляко(защото много обичаме заливка),но може и половин кофичка да се сложи.Всичко е на око....

# 7
  • Мнения: 72
Фалшива дробсърма:

Каймата(oколо 500гр.) се запържва с лук3-4 глави(ако има и зелен лук една връзка- супер!),черен пипер,червен пипер,слага се задължително джоджен.Прибавя се и 1-2 ч.ч ориз да стане прозрачен.Изсипва се всичко в тавата,добавя се гореща вода или бульон(зеленчуков или пилешки) и се слага във фурната да се пече(добавя се и сол,защото ориза поема).Проверява се периодично дали няма нужда от още водичка да се добави.Когато е готов ориза се слага заливка с кисело мляко и яйца+1 с,л, брашно.Запича се отново и готово.Казва се фалшива дроб-сърма,защото вкуса е същия,заради джоджена....Сервира се кисело мляко отгоре върху всяка порция.Много е вкусно и става бързо!
И аз я правя така само, че прибавям и 2,3 готови пилешки пържоли Peace

# 8
  • Ах, морето
  • Мнения: 374
И аз зная и много харесвам тази рецептичка. Който не е пробвал, да опита! Резултатът си заслужава.   chef

# 9
  • София
  • Мнения: 5 001
И аз зная и много харесвам тази рецептичка. Който не е пробвал, да опита! Резултатът си заслужава.   chef
Браво на тебе,че си приложила и снимков материал   bouquet   bouquet   bouquet
Много е вкусно,но и изглежда така... ( аз нямам фотоапарат за да показвам резултатите от рецептите)

# 10
  • Ах, морето
  • Мнения: 374
Даа, темичката ме подсети, че скоро не съм приготвяла това вкусно ястие и в най-скоро време ще поправя грешката.  Grinning

# 11
  • Мнения: 784
Снощи го сготвих това ястие - стана страхотно!

Добавих чубрица, 2 с.л. къри и 2-3 лъжици доматено пюре.
Съотношението беше 500г кайма - 2 ч.ч.ориз - 9 ч.ч.вода.

Получава се нещо между мусака и дроб-сърма, но се приготвя значително по-бързо и от двете!

Благодаря за идеята!

# 12
  • Мнения: 731
TheNMaster-че, ще я направя в четвъртък, убедена съм, че ще е мнооого вкусна Peace!

# 13
  • Пловдив
  • Мнения: 1 691
В момента се готви. Благодаря за идеята  bouquet

# 14
  • София
  • Мнения: 5 001
Ari, mata_kosmata ,  bouquet  Мисля,че ще ви допадне вкуса.... Grinning

Реклама


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт