Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

София

Мнения: 5 000
Фалшива дробсърма:

Каймата(oколо 500гр.) се запържва с лук3-4 глави(ако има и зелен лук една връзка- супер!),черен пипер,червен пипер,слага се задължително джоджен.Прибавя се и 1-2 ч.ч ориз да стане прозрачен.Изсипва се всичко в тавата,добавя се гореща вода или бульон(зеленчуков или пилешки) и се слага във фурната да се пече(добавя се и сол,защото ориза поема).Проверява се периодично дали няма нужда от още водичка да се добави.Когато е готов ориза се слага заливка с кисело мляко и яйца+1 с,л, брашно.Запича се отново и готово.Казва се фалшива дроб-сърма,защото вкуса е същия,заради джоджена....Сервира се кисело мляко отгоре върху всяка порция.Много е вкусно и става бързо!
« Последна редакция: чт, 31 яну 2008, 11:01 от TheNMaster »
Цитирай

под ореха

Мнения: 533
Фалшива дробсърма:

Каймата(oколо 500гр.) се запържва с лук3-4 глави(ако има и зелен лук една връзка- супер!),черен пипер,червен пипер,слага се задължително джоджен.Прибавя се и 1-2 ч.ч ориз да стане прозрачен.Изсипва се всичко в тавата,добавя се гореща вода или бульон(зеленчуков или пилешки) и се слага във фурната да се пече(добавя се и сол,защото ориза поема).Проверява се периодично дали няма нужда от още водичка да се добави.Когато е готов ориза се слага заливка с кисело мляко и яйца+1 с,л, брашно.Запича се отново и готово.Казва се фалшива дроб-сърма,защото вкуса е същия,заради джоджена....Сервира се кисело мляко отгоре върху всяка порция.Много е вкусно и става бързо!


И аз я правя така , но слагам още     сварени и нарязани пилешки воденички.
Цитирай

София

Мнения: 5 000
Може,може и с пилешко месо също може да се направи,но съм дала варианта само с кайма....
Цитирай

БУРГАС

Мнения: 1 545
Мерси за рецептата.  bouquetАз онзи ден пък правих дроб-сърма с свински сърца.Стана много вкусна.  chef
Цитирай

в облаците

Мнения: 27
Заливка с колко мляко и яйца.
Цитирай

област Софийска

Мнения: 1 643
Ми то зависи от тавичката ти или как го предпочиташ. Аз обикновено слагам всичко на око: две яйца и кисело мляко не цяла кофичка, малко брашънце да се посгъсти и щипка бакпулвер, малко сол и черен пипер.
Цитирай

София

Мнения: 5 000
Зависи от това колко е голяма тавата.Аз слагам 2 яйца и цяла кофичка кисело мляко(защото много обичаме заливка),но може и половин кофичка да се сложи.Всичко е на око....
Цитирай


Мнения: 72
Фалшива дробсърма:

Каймата(oколо 500гр.) се запържва с лук3-4 глави(ако има и зелен лук една връзка- супер!),черен пипер,червен пипер,слага се задължително джоджен.Прибавя се и 1-2 ч.ч ориз да стане прозрачен.Изсипва се всичко в тавата,добавя се гореща вода или бульон(зеленчуков или пилешки) и се слага във фурната да се пече(добавя се и сол,защото ориза поема).Проверява се периодично дали няма нужда от още водичка да се добави.Когато е готов ориза се слага заливка с кисело мляко и яйца+1 с,л, брашно.Запича се отново и готово.Казва се фалшива дроб-сърма,защото вкуса е същия,заради джоджена....Сервира се кисело мляко отгоре върху всяка порция.Много е вкусно и става бързо!
И аз я правя така само, че прибавям и 2,3 готови пилешки пържоли Peace
Цитирай

Ах, морето

Мнения: 374
И аз зная и много харесвам тази рецептичка. Който не е пробвал, да опита! Резултатът си заслужава.   chef
Цитирай

София

Мнения: 5 000
И аз зная и много харесвам тази рецептичка. Който не е пробвал, да опита! Резултатът си заслужава.   chef
Браво на тебе,че си приложила и снимков материал   bouquet   bouquet   bouquet
Много е вкусно,но и изглежда така... ( аз нямам фотоапарат за да показвам резултатите от рецептите)
Цитирай

Ах, морето

Мнения: 374
Даа, темичката ме подсети, че скоро не съм приготвяла това вкусно ястие и в най-скоро време ще поправя грешката.  Very Happy
Цитирай


Мнения: 784
Снощи го сготвих това ястие - стана страхотно!

Добавих чубрица, 2 с.л. къри и 2-3 лъжици доматено пюре.
Съотношението беше 500г кайма - 2 ч.ч.ориз - 9 ч.ч.вода.

Получава се нещо между мусака и дроб-сърма, но се приготвя значително по-бързо и от двете!

Благодаря за идеята!

Цитирай


Мнения: 645
TheNMaster-че, ще я направя в четвъртък, убедена съм, че ще е мнооого вкусна Peace!
Цитирай

Пловдив

Мнения: 1 691
В момента се готви. Благодаря за идеята  bouquet
Цитирай

София

Мнения: 5 000
Ari, mata_kosmata ,  bouquet  Мисля,че ще ви допадне вкуса.... Very Happy
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.