Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Реклама
  • 31 ян. 2008, 16:09 ч.
  • Преглеждания  920  Мнения  12  Онлайн  1
Отговори
  • София
  • Мнения: 937
Ами това ми е въпросът. Вчера сготвих на малкия пилешка сума, която излезна повече и се чудя дали мога да му замразя примерно 2 бурканчета във фризера за някоя вечер, която няма да съм му сготвила? И ако може как точно става.

Реклама
# 1
  • София
  • Мнения: 534
Можеш да замразяваш, можеш и да стерилизираш, което според мен по-добре запазва вкуса на храната.
За замразяването просто слагаш в подходящ съд и във фризера. Ястието трябва да е студено.
За стерилизирането в топли бурканчета с винтова капачка сипваш вряло ястието, слагаш с капачката надолу докато изстинат. Капачката трябва да е хлътнала и при отварянето да се чуе пукване. Можеш да ги съхраняваш и на стайна температура, но аз за по-сигурно си ги държа в хладилник. Винаги готвя повече и стерилизирам по този начин. Мога да ги взема и навън и когато пътуваме някъде и ми е много удобно.

# 2
  • Мнения: 1 876
Ами защо да не може? Слагаш супата в някакъв пластмасов съд,защото стъкления може да се спука при замразяването, и го пъхаш във фризера...

# 3
  • Пловдив
  • Мнения: 1 092
да можеш newsm10
аз замразявам и супи и манджички - така ми е много по-лесно да разнообразявам менюто на бебо smile3525

# 4
  • София
  • Мнения: 11 613
Можеш да замразяваш, можеш и да стерилизираш, което според мен по-добре запазва вкуса на храната.
За замразяването просто слагаш в подходящ съд и във фризера. Ястието трябва да е студено.
За стерилизирането в топли бурканчета с винтова капачка сипваш вряло ястието, слагаш с капачката надолу докато изстинат. Капачката трябва да е хлътнала и при отварянето да се чуе пукване. Можеш да ги съхраняваш и на стайна температура, но аз за по-сигурно си ги държа в хладилник. Винаги готвя повече и стерилизирам по този начин. Мога да ги взема и навън и когато пътуваме някъде и ми е много удобно.

И аз правя така.
Само отварям скоба-не всички винтови капачки са подходящи за стерилизиране. Стават само тези от типа на Ам-Ам-старите, с по-широкия винт.

# 5
  • СВИЩОВ
  • Мнения: 527
Да можеш да замръзяваш,аз също го правя с почти всички ястия.Просто поставяш в подходящ съд и във фризера

# 6
  • Мнения: 232
Разбира се,че можеш.Многое удобно.

# 7
  • София
  • Мнения: 3 557
Можеш, аз свалям супата (или яхнийката) от котлона и веднага сипвам в стъклени бурканчета, затварям и обръщам с капачката надолу, седят докато изстинат и ги прибирам във фризера. Не ги пълня съвсем догоре, за да не се спукат при замразяването.

# 8
  • София
  • Мнения: 8
Да можеш да замръзяваш,аз също го правя с почти всички ястия.Просто поставяш в подходящ съд и във фризера

Така мога да предложа разнообразна храна- не всеки ден се готви у нас! Peace

# 9
  • Бургас
  • Мнения: 9 334
Да,често го правех/когато готвя де/.

# 10
  • Mediterraneo
  • Мнения: 19 617
Можеш, аз свалям супата (или яхнийката) от котлона и веднага сипвам в стъклени бурканчета, затварям и обръщам с капачката надолу, седят докато изстинат и ги прибирам във фризера. Не ги пълня съвсем догоре, за да не се спукат при замразяването.

Така процедирах и аз.

# 11
  • Samokov
  • Мнения: 674
Не съм се сетила да замразявам супа! ooooh! Така че - благодаря за темата!  bouquet Определено ще ме улесни, само дано да я яде, че пюре направено на обяд, вечер не го иска! newsm78

# 12
  • Бургас
  • Мнения: 879
Може и аз съм замразявала като сготвя повече.

Реклама


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт