Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Бургас

Мнения: 3 553
Преди време в едно заведение си бях поръчала, много ми хареса, снощи импровизирах и се получи.  Peace
Продуктите са за 3 порции (на око Wink):

Пилешки плик

3 пилешки пържоли
3-4 дробчета
3-4 воденички
150гр. гъби
1/2 к.ч. бяло вино
1 с.л. брашно
50-100гр. кашкавал
зехтин, сух бульон  и подправки на вкус

Пилешките пържоли разрязах надлъжно (да стане като джоб) и от вътре ги поръсих с пикантина и сух чесън. Изпържих ги до готовност в тефлонов тиган с малко зехтин, от двете страни, после разтворих пържолите (като книга) и ги позапържих и от вътре.
В друг по малък тиган запържиш дробчета, нарязани на ситно (горе-долу колкото нокътна плочка), добавих гъбите, и накрая воденичките (предварително сварени) нарязани на кубчета, добавих 1/2 к.ч. бяло вино, оставих ги за се задушат за 2-3 мин. Разтворих 1 с.л. брашно в 1 к.ч. топла вода и 1/4 сух гъбен бульон, добавих сосчето към продуктите и след като клокна, след минута изключих котлона.
Включих фурната на мах за загрява, и през това време напълних пържолите с плънка без да слагам от соса, "закопчах" пържолите с клечки за зъби, наредих ги в тавичка, настъргах от горе кашкавал и ги пъхнах в фурната за 10 мин.
Преди да сервирам пържолите, ги залях със соса, останала плънка, разделих между порциите, а за гарнитура - пържени картофи.

Рецепта е подходяща за гости, много е вкусно, приготвянето ми отне около 30 мин., без да смятам предварително сварените воденички.   

Цитирай

Бургас

Мнения: 3 553
Моля, модератора да изтрие тази тема, понеже съм я дублирала.
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.