Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Млека за кърмачета, захранване
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.


Мнения: 389
Сега ще захранвам или по точно се опитвам с месни пюрета,мислех да захраня с купени и после да ги готвя аз,но бебчо не иска и сега ще опитам с домашни!Вие как съхранявате месото?Аз мислях да купя един заек и пуешко да ги сваря и да ги замразя и да изкарвам по малко!Знам че не е хубаво да се размразява 2 пъти и ако купя замразено какво да го правя!И коя част от месото е най-добре за бебчо! newsm78
Благодаря предварително за отговорите!  bouquet
Цитирай

Белгия/София

Мнения: 27 528
Режеш месото преди замразяването на необходимите ти порцийки, кубчета, зарчета, кибритени кутийки и така замразяваш. Вадиш само това, което ще ползваш. Веднъж размразено не се замразява. Размразяваш в хладилник или на стайна, бавно.
Започни с пушеко. Ползвай несухите меса - кълки, бутчета, около ребрата. Бялото месо е сухо и става тричаво, бебетата се давят. И моят все още се дави от бялото, ползвам бутчетата само.
Цитирай

София

Мнения: 11 064
Режеш месото преди замразяването на необходимите ти порцийки, кубчета, зарчета, кибритени кутийки и така замразяваш. Вадиш само това, което ще ползваш. Веднъж размразено не се замразява. Размразяваш в хладилник или на стайна, бавно.

 Peace

Аз купувам само охладени меса.
За разлика от Блонди, обаче, давам основно бяло месо. Не ми е тричаво  Confused, Иво не се дави.
Цитирай

Белгия/София

Мнения: 27 528
За разлика от Блонди, обаче, давам основно бяло месо. Не ми е тричаво  Confused, Иво не се дави.

Може би не знам как да го приготвя...  Embarassed
Цитирай

София

Мнения: 5 733
Аз купувам охладеното месо /моят син е голям и съответно вече яде всякакви меса/, сварявам го, обезкостявам, пасирам и нареждам във формички за лед. Така го съхранявам във фризера, в началото порцията му беше едно кубче. Заек обаче успях да намеря само замразен. Иначе в началото от всички видове месо купувах само филета, от нищо не се давеше, бяло месо много обича даже от нашето ядене.
Сега обаче нямам достатъчно място във фризера и ги съхранявам по друг начин - купих си пликове за фризер, слагам свареното пасирано месо в пликчето и разточвам да стане като тънка кора, не по - дебела от 3-4 мм. Така го замразявам на "кора" и когато ми трябва месо отчупвам и прибавям към зеленчуците.
Цитирай

София

Мнения: 543
Сега обаче нямам достатъчно място във фризера и ги съхранявам по друг начин - купих си пликове за фризер, слагам свареното пасирано месо в пликчето и разточвам да стане като тънка кора, не по - дебела от 3-4 мм. Така го замразявам на "кора" и когато ми трябва месо отчупвам и прибавям към зеленчуците.

Каква хубава идея ми даваш  Smile И аз се чудех как да натъпча всичко във фризера. А така тънко на кора хем не заема място,хем после лесно се прави на порцийки Smile
Цитирай

София

Мнения: 3 972
Аз сварявам месото и го слагам във формички за лед в камерата. През ден вадя и слагам по две кубчета в пюрето.
Винаги давам бяло месо, не се дави от него. Peace
Цитирай


Мнения: 164
Момичета,  а някой знае ли колко дълго може да се държи в камера месото, суровото и свареното?
Цитирай

Белгия/София

Мнения: 27 528
Момичета,  а някой знае ли колко дълго може да се държи в камера месото, суровото и свареното?

В камера, обикновена, около седмица. Във фризер до под -18 - от 3 до 6 месеца. В проф. фризер от под -19 надолу - години.  Peace
Цитирай


Мнения: 1 449
Момичета,  а някой знае ли колко дълго може да се държи в камера месото, суровото и свареното?

След термична обработка:
* Месо: 1-2 месеца
* Месо пилешко: 3-4 месеца
* Бульон: 1-2 месеца

Суровo:
* Пилешко: 8-10
* Пиле (цяло): 12
* Телешко: 6-10
* Агнешко: 6-10
* Свинско (без мазнина): 4-6
* Свинско (с мазнина): 2-4
* Мляно: 3-4
* Пушено: 1
* Колбаси: 1-2

Това са максималните срокове за съхранение при температура поне -18 градуса (фризер или фризер с отделна врата). Ако фризерът се отваря често, сроковете се по-малки.
Сурово месо се съхранява не повече от 1-3 седмици според различни източници при температура от -6 до -15 градуса (във вътрешна камера).

==> При правилно замразяване и правилно съхранение на практика повечето храни са безопасни за неопределен период от време. Сроковете за съхранение се отнасят най-вече до качеството на храната.
Голямо значение има и правилното размразяване.
Цитирай

Бургас

Мнения: 877
Аз нарязвам на порцийки  месото и го слагам в торбички.
Цитирай

София

Мнения: 159
Аз купувам охладеното месо /моят син е голям и съответно вече яде всякакви меса/, сварявам го, обезкостявам, пасирам и нареждам във формички за лед. Така го съхранявам във фризера, в началото порцията му беше едно кубче. Заек обаче успях да намеря само замразен. Иначе в началото от всички видове месо купувах само филета, от нищо не се давеше, бяло месо много обича даже от нашето ядене.
Сега обаче нямам достатъчно място във фризера и ги съхранявам по друг начин - купих си пликове за фризер, слагам свареното пасирано месо в пликчето и разточвам да стане като тънка кора, не по - дебела от 3-4 мм. Така го замразявам на "кора" и когато ми трябва месо отчупвам и прибавям към зеленчуците.

Супер си! Иначе и аз сега съм си приготвила по същия начин зайче във формички за лед. Още не съм захранила с месце, но другия месец към средата ще започна. Много благодаря за страхотната идейка.  bouquet
Цитирай

Пловдив

Мнения: 782
Сварявам месото, обезкостявам и смилам в кух.робот. Замразявам го във форми за лед/моите са по-големи/ и после прибавям по 1 в пюрето към края на варенето на зеленчуците. Съхранявам кубчетата в торбичка във фризера.
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.