Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Реклама

Сос Болонезе...

  • 31 ян. 2008, 18:51 ч.
  • Преглеждания  20 749  Мнения  7  Онлайн  1
Отговори
  • София/Света на Диска
  • Мнения: 3 831
Може ли някой да ми даде оригинална рецепта за сос Болонезе?

Намерих в един италиански сайт рецепта за направата на соса, но тук нямам речник, за да си преведа всичко. Rolling Eyes

Реклама
# 1
  • Мнения: 1 062
ако още не си успяла да намериш рецептата,решение е и фикса на Маги за сос болонезе.

# 2
  • Torino,IT
  • Мнения: 1 818
Нарязваш на ситно, лук, моркови, целина и 3 скилидки чесън, нарязани на едри парчета и запържваш в 3 лъжици зехтин, може и в бучка масло. Бъркаш около 10 минути и прибавяш около половин килограм кайма от свинско и телешко месо. Като каймата си пусне водата се прибавя половин чаша червено вино. Бърка се докато не се изпари виното, после се прибявят около 800 гр. белени домати от консерва, които аз смилам на сок преди да ги прибавя. Като клокне, се оставя на тих огън около 40 минути. Междувременно се прибавя една чаена лъжичка сол и половин захар, черен пипер. Като е готово, слагаш нарязани листа пресен босилек или сух и разбъркваш. Преди сервиране махаш от соса парчетата чесън.

# 3
  • Русе
  • Мнения: 5 578
aз го правя по-лесно от Линдита, и пак се получава сполучливо (без чесън и вино).

каймата я разбърквам със доматено пюре (редичък да е, по-скоро даже сок), за да не стой на топчета.
запържвам лука и морковите (рендосани) и изливам каймата (става течно), слагам босилек и сух магданоз, чер пипер (аз така го обичам).

предполагам става дума за спагети/макарони/лазаня.  Grinning

# 4
  • Spain
  • Мнения: 492
az pravq sos boloniese po sledniqt nachin - lesno i neveroqtno vskusen

produkti:
1 glava luk
1 morkov
1 chervena chushka
1 zelena chushka
100 prqsni gabi
500 teleshka kaima
500 gr. domateno pure
2-3 supeni lajitsi zeihtin
1 supena lajitsa podpravka za skara ili smlqn kimion
sol na vkus

zaparjvash zelenchutsite v zeihtina do zlatisto, dobavqsh kaimata, sled kato i tq se zaparji na baven ogan, dobavqsh domatenoto pure i podpravkite. ostavqsh 2-3 minuti da povri, kato neprekasnato barkash , za da ne zagori. molesh da dobavish drugi podpravki v zavisimost ot tova kakvo obichate. az vinagi kogato imam pod raka prqsen magdanoz, slagam zadaljitelno, predava neveroqten aromat.
nadqvam se da ti haresa

# 5
  • Мнения: 655
аз честно да ти кажа си го правя от фикса на Маги,ама много ми харесва и пагетите стават чудесни Simple Smile

# 6
  • Мнения: 714
az pravq sos boloniese po sledniqt nachin - lesno i neveroqtno vskusen

produkti:
1 glava luk
1 morkov
1 chervena chushka
1 zelena chushka
100 prqsni gabi
500 teleshka kaima
500 gr. domateno pure
2-3 supeni lajitsi zeihtin
1 supena lajitsa podpravka za skara ili smlqn kimion
sol na vkus

zaparjvash zelenchutsite v zeihtina do zlatisto, dobavqsh kaimata, sled kato i tq se zaparji na baven ogan, dobavqsh domatenoto pure i podpravkite. ostavqsh 2-3 minuti da povri, kato neprekasnato barkash , za da ne zagori. molesh da dobavish drugi podpravki v zavisimost ot tova kakvo obichate. az vinagi kogato imam pod raka prqsen magdanoz, slagam zadaljitelno, predava neveroqten aromat.
nadqvam se da ti haresa

Предполагам, че е вкусно, но това не е сос Болониезе и по нищо не напомня на такъв.
Рецептата за соса я е дала вече Линдита, която е лека разновидност на рецептата на Лени за рагу алла болониезе в темата за италианска кухня.

# 7
  • Мнения: 6 038
1 глава лук
стрък целина
пресни домати
доматено пюре
босилек
мащерка
чесън
черен пипер
телешка кайма

Запържват се продуктите, месото се добавя най-накрая и се оставя да къкри около час и нещо, да се изпари водата  chef

Реклама


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт