Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 4 май 2005, 17:09 ч.

рецепти за агнешко помогнете?

  • 517
  • 4
  •   1
Отговори
Моля ви да ми помогнете с някой идеи за агнешко. Свекърва ми ще ми идва на гости искам като яде, да мълчи.Благодаря ви.

# 1
  • Мнения: 2 392
това, което направих за този Великден беше:
=нарязах агнешкото на проции (причината беше, че след като разтворих пакета се оказа, че има много мазнина и реших да махна възможно най-много от нея)
=сложих сол, черен и червен пипер
=на дъното на тавичката разтопих 1/2 чаша масло и долях топла вода;
=завих с фолио и пекох около 1 и 15 мин. След това добавих 1 чаша ориз + 1 кенче с гъби. Пак завих с фолио и извадих, когато ориза беше напълно готов.
Стана сполучливо. Мисля другия път да заменя ориза с  пресни картофи.

П.С. Имаше малко по-назад страница с много рецепти за агнешко. Успех:)

# 2
  • Ottawa, Canada
  • Мнения: 2 452
Цитат на: m.sofi
Моля ви да ми помогнете с някой идеи за агнешко. Свекърва ми ще ми идва на гости искам като яде, да мълчи.Благодаря ви.


Иди с 1-2 страници по-назад и ще намериш тема, която дава линк към готварски сайт. Там има и "50 рецепти с агнешко". Това е и заглавието на темата. Избери си каквото поискаш! Аз правих агнешко с пресен лук оттам (като му добавих и малко грах с моркови, защото имах отворена консерва). Прибавих магданоз, сол, черен и червен пипер и залях с вино за готвене. Пекох във фурната и стана много вкусно! Тази вечер смятам да повторя.
Всъщност, не търси. Намерих линка от темата:
http://www.rozali.com/view.php?l=list&c=20

# 3
Благодаря ви много.

# 4
  • Вече на село
  • Мнения: 554
Ако искаш да впечатлиш свекито, направи по едно пакетче за всеки от фолио /вариант на книжния кебап/. Каквото и да сложиш при месото, все ще е добре, но аз го правя със зелен лук, магданоз, гюзум, сол, червен и черен пипер, масло, бяло вино и гъбки. Като сложиш пакетчетата /сгъни ги така, че да не изтича сокче по време на печенето/ в тавичката, налей водичка до средата на пакетчетата и през време на печенето гледай да не останат на сухо. Печенето ще ти отнеме час и половина. А при поднасянето отваряйте внимателно - сокчето е невероятно вкусно. Другият + на рецептата е, че пакетчетата можеш да свиеш предния ден.

Редакция на ключовите думи на тема





Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт