Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Реклама
  • 4 май 2005, 17:29 ч.
  • Преглеждания  441  Мнения  4  Онлайн  1
Отговори
Вакумирате ли сготвена храна? На мен ми идва много да готвя всеки ден по 2 пъти и мисля да стерилизирам в бурканчета, но не знам колко време може да се съхранява така.

Реклама
# 1
  • София
  • Мнения: 6 317
Ако гоеориш за бебешка - не. Опитах веднъж и от 20 бурканчета годни бяха само 7. От тогава правя пюрета и ги замразявам.

# 2
Да, за малки деца имам впредвид. Когато сипя яденето горещо капачката винаги хлътва когато изстине и прибирам в хладилника. Но колко време може да се държи- не знам...

# 3
  • Свищов
  • Мнения: 1 616
Да, аз също вакумирам, но в малки количества... Тоест направя пюренце, насипя го още горещо в 3-4 бурканчета (понякога се получава и по-малко) и обръщам, та сами да вакумират. Мисля, че да стоят по-дълго, макар и в хладилник, е рисковано. Една тиква, си спомням, беше престояла в хладилника 7-8 дена (беше вакумирала) и като я отворих, ужасно се беше вкиснала. А замразяване не съм пробвала- я някой да обясни как точно се прави?

# 4
  • София
  • Мнения: 6 317
Ами аз храна не държа повече от 1 седмица в хладилник. За бебе - още по-малко. Иначе чакам пюрето да изстине и го слагам в бурканче, но така че да има празно място. След това си му слагам капачката, оставям за няколко часа в хладилника и го бухвам в камерата. Може и в пластмасови кутийки да се замразява (на мен сума бурканчета ми се счупиха, заради препълване). После вадя и директно в МВ (без капачка Wink) бухам и за 2 минути са ми готови.

Реклама


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт