Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 1 фев. 2008, 16:07 ч.

Инициатива на Ai.bi

 • 2 941
 • 28
 •   1
Отговори

Анкета

Подкрепяте ли идеята?

Опции:

“СВОБОДЕН ДОСТЪП ЗА ЛИНИЯТА РОДИТЕЛ-ДЕТЕ”

Инициатива на Ai.bi за създаване на телефонни постове в домовете за деца лишени от родителска грижа, без да се таксуват входящите обаждания.
Чрез премахването на финансовата тежест ще премахнем едно от оправданията и извиненията на тези които не се обаждат.
Безплатните телефони ще улеснят комуникацията на децата с техните близки и роднини. Нека да освободим от такса едно от средствата за насърчаване на общуването и изразяване на емоциите.
Кой ще плати цената на непроведените разговори?

# 1
 • Мнения: 3 673
А кои са Ai.bi?

# 2
 • София
 • Мнения: 1 307
Това е международна хуманитарна организация - Приятели на децата.

Защо питаш нас кой ще плати? Пробвай в БТК.

# 3
 • София
 • Мнения: 9 409
Ще се въздържа от коментар, че иначе ще ме баннат поне за седмица  #Cussing out

# 4
 • Мнения: 4 138
ми хубуу...........
абе и на едно дете да се обаждат по-често, пак е нещо.
аз подкрепям всичко, колкото и да е маловажно. ако е мислена и наистина добронамерена инициатива, ок.
обаче, да има безплатен телефон в домовете за големите и то за да могат да се обаждат на децата, а не в бебешките и тези за деца от 3 до 7, само за да проявяват така наречените родители фиктивен интерес спрямо децата.
така че, по-скоро не подкрепям. който се интересува от детето си, може да жертва малко пари за да се обади поне.

Последна редакция: сб, 02 фев 2008, 14:40 от matakosmata

# 5
 • Мнения: 620
Пуснете линк към сайта на тази хуманитарна организация, за повече яснота

# 6
 • София
 • Мнения: 1 307
http://www.amicideibambini.it/

Това е информация за България:
http://www.amicideibambini.it/progetti/_bulgaria.asp

# 7
 • Мнения: 4 138
о, не знаех, че това е тази организация. ГИОО има конакт с тях. те организираха срещата с представители на МП по повод международните осиновявания, на която бяхме поканени и ние от ГИОО. доколкото си спомням представителя им за бг се казва Франко. имат лиценз за посредничество при международни осиновявания. имали са добър проект за защитено жилище.
може би е разумно да се види проекта, какво цели точно, за кого ще е от полза, кой го финансира. просто повече подробности......

# 8
 • Мнения: 1 843
Нарочно досега не взех отношение по темата.
Именно с Франческо имам среща другата седмица и ще се поинтересувам относно инциативата.

Ще пиша, ако разбира се междувременно, самите Ai.Bi. не подадат по-подробна информация във форума.

# 9
 • Мнения: 1 843
Вчера се срещнахме с отговорния за филиалите на "Приятели на децата" в България.

Попитах за тази инициатива и това, което той ми каза е следното:

По принцип имат подобна идея, която е в процес на обмисляне. Тъй като те работят с един голям "дом" от 0 до 18 години, в близост до Плевен, от наблюденията си, хората са стигнали до такъв извод, който обаче все още не разработен.

Доколкото разбрах, спонтанният постинг на члена на плевенската Ai.Bi., по-скоро е имал предвид да попита и да се обсъди такава възможност.

Кой ще плати остава да виси като въпрос във въздуха. Със сигурност БТК имат много общо с изпълнението на подобен проект, но дали ще бъдат склонни е въпросът...

# 10
 • Мнения: 1 327
“СВОБОДЕН ДОСТЪП ЗА ЛИНИЯТА РОДИТЕЛ-ДЕТЕ”

Инициатива на Ai.bi за създаване на телефонни постове в домовете за деца лишени от родителска грижа, без да се таксуват входящите обаждания.
Чрез премахването на финансовата тежест ще премахнем едно от оправданията и извиненията на тези които не се обаждат.
Безплатните телефони ще улеснят комуникацията на децата с техните близки и роднини. Нека да освободим от такса едно от средствата за насърчаване на общуването и изразяване на емоциите.
Кой ще плати цената на непроведените разговори?


 ooooh!

# 11
 • Мнения: 925
Вземам отношение по въпроса, но без изобщо да искам да се заяждам, в никакъв случай. В момента карам тежък бронхит от 20.01 и съм изнервена, че не оздравявам. Но: или аз нещо неразбирам- питането е кой ще плати непроведените разговори, а не кой ще плати проведените разговори, защото за мен това са две различни неща. Ако е второто, отива организацията в БТК, Мтел, Глобул, Вивател  и искат безплатен номер / такива са от серията 0800..... В тези дни мисля, че няма да им откажат/ и всичко се решава, но не съм сигурна. Ако си оставил детето си и го обичаш най-малкото цената на тел.разговор би те спряла. Аз съм от Благоевград - елате да видите как идват /само с таксита/ ромите да си вземат соц. помощи. А пък днес чета за предложение от страна на СДС-Пловдив - да се дават по 2000 лв. на всяко новородено на две вноски за 2 години. Познайте от първи път какво следва след втората година на детето- пътят към домовете е познат, после следват инициативи от наша страна.
Ако пък питат кой ще плати непроведените разговори - въпроса опира до съвестта на родителите, и май не е за тук, защото ние, които нямаме собствени, а и сме отчаяни от чакане, няма да си ги оставим

# 12
 • Мнения: 925
Сега видях, че докато съм писала elito е обърнала внимание за непроведените разговори. И другото какъв е този дом в Плевен за деца от 0-18 г. / В България май няма такива/

# 13
 • Мнения: 1 843
Момичета, май го казах доста завоалирано...

Момчето, което по собствена инициатива и без да съгласува с ръководството е пуснало горния постинг, вече е наясно, че е реагирало необмислено.
Ai.Bi е достатъчно сериозна организация, макар и в България да не са така развити, както в други страни. Със сигурност не биха подели нищо необмислено и непретеглено 100 пъти.

Аз разбрах толкова вчера по въпроса, целта на срещата беше друга, а времето оскъдно.

Ai. Bi, се създава през 1986 година в Италия от семейства на осиновители, с идеята да си помагат и бъдат полезни едни на други. И до днес в ръководството на вече международната организация са предимно родители на осиновени деца, а от целите й, тази на международното осиновяване е само част от много други.

Надявам се, все пак, Ai.Bi. Pleven, да влезе и да поясни идеята на постинга си, най-малкото заради лицето на организацията, която заслужава това от елементарно уважение за стореното досега и за намеренията си за в бъдеще/

# 14
Виждам че липсата на повечко информация ви прави раздразнителни, а не ви провокира към дискусия каквато беше основната цел. Получих достатъчно градивна критика от различни страни и искам да ви се реванширам и да споделя по-подробно за идеята, без да ангажирам организацията за която работя. Очаквах да събера различни гледни точки (на родители, на работещи в различни институции, лични мнения и др.) за да разбера  дали неправителствения сектор може да извоюва “привилегия” от такъв мащаб, която е в правомощията на Държавата. Преди всичко във визитката на всеки “Дом за деца”, трябва да присъства символа на държавна политика и ангажираност.

В момента пиша в 1 л. ед.ч. и изразявам личното си мнение като социален работник. Имам претенции да познавам нуждите и потребностите на децата в институция и техните родители. Балансът на следване интересите на детето често е в противоречие с тези на родителите му. Идеята която предлагам е в полза и на двете страни (дори на трета извършваща изследователска дейност).

Основната идеята се състои в това да се направи пилотен проект на безплатен телефон за ВХОДЯЩИТЕ обаждания в „дом за деца” за определен период от време, за да се тестват силните и слабите страни на идеята. Разговорите задължително ще се провеждат в присъствието на възпитател за да има възпитателно въздействие (чрез високоговорител на тел. апарат). Дори за целите на проекта разговорите ще трябва да се записват и след това да се анализират по предварително създадена методология за да видим в коя графа попадат - поддържане на връзка със значим човек, делови, чисто служебни, злоупотреба и др.
Убеден съм, че полза има и то разговори от типа „чисто губене на време”, като средство за борба с еднообразието и насърчаване на общуването.

За силните страни преценете сами.
Като най-голям минус на идеята ще отбележа трудно измеримият очакван резултат, но въпросът „Кой ще плати цената на НЕПРОВЕДЕНИТЕ разговори?” не ми дава мира.

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт