Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Реклама
 • 1 фев. 2008, 16:07 ч.
 • Преглеждания  2 867  Мнения  28  Онлайн  1
Отговори

Анкета

Подкрепяте ли идеята?

Опции:

“СВОБОДЕН ДОСТЪП ЗА ЛИНИЯТА РОДИТЕЛ-ДЕТЕ”

Инициатива на Ai.bi за създаване на телефонни постове в домовете за деца лишени от родителска грижа, без да се таксуват входящите обаждания.
Чрез премахването на финансовата тежест ще премахнем едно от оправданията и извиненията на тези които не се обаждат.
Безплатните телефони ще улеснят комуникацията на децата с техните близки и роднини. Нека да освободим от такса едно от средствата за насърчаване на общуването и изразяване на емоциите.
Кой ще плати цената на непроведените разговори?

# 1
 • Мнения: 3 672
А кои са Ai.bi?

Реклама
# 2
 • София
 • Мнения: 1 274
Това е международна хуманитарна организация - Приятели на децата.

Защо питаш нас кой ще плати? Пробвай в БТК.

# 3
 • София
 • Мнения: 9 386
Ще се въздържа от коментар, че иначе ще ме баннат поне за седмица  #Cussing out

# 4
 • монако ди бавариа
 • Мнения: 4 138
ми хубуу...........
абе и на едно дете да се обаждат по-често, пак е нещо.
аз подкрепям всичко, колкото и да е маловажно. ако е мислена и наистина добронамерена инициатива, ок.
обаче, да има безплатен телефон в домовете за големите и то за да могат да се обаждат на децата, а не в бебешките и тези за деца от 3 до 7, само за да проявяват така наречените родители фиктивен интерес спрямо децата.
така че, по-скоро не подкрепям. който се интересува от детето си, може да жертва малко пари за да се обади поне.

Последна редакция: сб, 02 фев 2008, 14:40 от matakosmata

# 5
 • София
 • Мнения: 620
Пуснете линк към сайта на тази хуманитарна организация, за повече яснота

# 6
 • София
 • Мнения: 1 274
http://www.amicideibambini.it/

Това е информация за България:
http://www.amicideibambini.it/progetti/_bulgaria.asp

# 7
 • монако ди бавариа
 • Мнения: 4 138
о, не знаех, че това е тази организация. ГИОО има конакт с тях. те организираха срещата с представители на МП по повод международните осиновявания, на която бяхме поканени и ние от ГИОО. доколкото си спомням представителя им за бг се казва Франко. имат лиценз за посредничество при международни осиновявания. имали са добър проект за защитено жилище.
може би е разумно да се види проекта, какво цели точно, за кого ще е от полза, кой го финансира. просто повече подробности......

# 8
 • София
 • Мнения: 1 843
Нарочно досега не взех отношение по темата.
Именно с Франческо имам среща другата седмица и ще се поинтересувам относно инциативата.

Ще пиша, ако разбира се междувременно, самите Ai.Bi. не подадат по-подробна информация във форума.

# 9
 • София
 • Мнения: 1 843
Вчера се срещнахме с отговорния за филиалите на "Приятели на децата" в България.

Попитах за тази инициатива и това, което той ми каза е следното:

По принцип имат подобна идея, която е в процес на обмисляне. Тъй като те работят с един голям "дом" от 0 до 18 години, в близост до Плевен, от наблюденията си, хората са стигнали до такъв извод, който обаче все още не разработен.

Доколкото разбрах, спонтанният постинг на члена на плевенската Ai.Bi., по-скоро е имал предвид да попита и да се обсъди такава възможност.

Кой ще плати остава да виси като въпрос във въздуха. Със сигурност БТК имат много общо с изпълнението на подобен проект, но дали ще бъдат склонни е въпросът...

# 10
 • Испания
 • Мнения: 1 327
“СВОБОДЕН ДОСТЪП ЗА ЛИНИЯТА РОДИТЕЛ-ДЕТЕ”

Инициатива на Ai.bi за създаване на телефонни постове в домовете за деца лишени от родителска грижа, без да се таксуват входящите обаждания.
Чрез премахването на финансовата тежест ще премахнем едно от оправданията и извиненията на тези които не се обаждат.
Безплатните телефони ще улеснят комуникацията на децата с техните близки и роднини. Нека да освободим от такса едно от средствата за насърчаване на общуването и изразяване на емоциите.
Кой ще плати цената на непроведените разговори?


 ooooh!

# 11
 • Мнения: 762
Вземам отношение по въпроса, но без изобщо да искам да се заяждам, в никакъв случай. В момента карам тежък бронхит от 20.01 и съм изнервена, че не оздравявам. Но: или аз нещо неразбирам- питането е кой ще плати непроведените разговори, а не кой ще плати проведените разговори, защото за мен това са две различни неща. Ако е второто, отива организацията в БТК, Мтел, Глобул, Вивател  и искат безплатен номер / такива са от серията 0800..... В тези дни мисля, че няма да им откажат/ и всичко се решава, но не съм сигурна. Ако си оставил детето си и го обичаш най-малкото цената на тел.разговор би те спряла. Аз съм от Благоевград - елате да видите как идват /само с таксита/ ромите да си вземат соц. помощи. А пък днес чета за предложение от страна на СДС-Пловдив - да се дават по 2000 лв. на всяко новородено на две вноски за 2 години. Познайте от първи път какво следва след втората година на детето- пътят към домовете е познат, после следват инициативи от наша страна.
Ако пък питат кой ще плати непроведените разговори - въпроса опира до съвестта на родителите, и май не е за тук, защото ние, които нямаме собствени, а и сме отчаяни от чакане, няма да си ги оставим

# 12
 • Мнения: 762
Сега видях, че докато съм писала elito е обърнала внимание за непроведените разговори. И другото какъв е този дом в Плевен за деца от 0-18 г. / В България май няма такива/

# 13
 • София
 • Мнения: 1 843
Момичета, май го казах доста завоалирано...

Момчето, което по собствена инициатива и без да съгласува с ръководството е пуснало горния постинг, вече е наясно, че е реагирало необмислено.
Ai.Bi е достатъчно сериозна организация, макар и в България да не са така развити, както в други страни. Със сигурност не биха подели нищо необмислено и непретеглено 100 пъти.

Аз разбрах толкова вчера по въпроса, целта на срещата беше друга, а времето оскъдно.

Ai. Bi, се създава през 1986 година в Италия от семейства на осиновители, с идеята да си помагат и бъдат полезни едни на други. И до днес в ръководството на вече международната организация са предимно родители на осиновени деца, а от целите й, тази на международното осиновяване е само част от много други.

Надявам се, все пак, Ai.Bi. Pleven, да влезе и да поясни идеята на постинга си, най-малкото заради лицето на организацията, която заслужава това от елементарно уважение за стореното досега и за намеренията си за в бъдеще/

# 14
Виждам че липсата на повечко информация ви прави раздразнителни, а не ви провокира към дискусия каквато беше основната цел. Получих достатъчно градивна критика от различни страни и искам да ви се реванширам и да споделя по-подробно за идеята, без да ангажирам организацията за която работя. Очаквах да събера различни гледни точки (на родители, на работещи в различни институции, лични мнения и др.) за да разбера  дали неправителствения сектор може да извоюва “привилегия” от такъв мащаб, която е в правомощията на Държавата. Преди всичко във визитката на всеки “Дом за деца”, трябва да присъства символа на държавна политика и ангажираност.

В момента пиша в 1 л. ед.ч. и изразявам личното си мнение като социален работник. Имам претенции да познавам нуждите и потребностите на децата в институция и техните родители. Балансът на следване интересите на детето често е в противоречие с тези на родителите му. Идеята която предлагам е в полза и на двете страни (дори на трета извършваща изследователска дейност).

Основната идеята се състои в това да се направи пилотен проект на безплатен телефон за ВХОДЯЩИТЕ обаждания в „дом за деца” за определен период от време, за да се тестват силните и слабите страни на идеята. Разговорите задължително ще се провеждат в присъствието на възпитател за да има възпитателно въздействие (чрез високоговорител на тел. апарат). Дори за целите на проекта разговорите ще трябва да се записват и след това да се анализират по предварително създадена методология за да видим в коя графа попадат - поддържане на връзка със значим човек, делови, чисто служебни, злоупотреба и др.
Убеден съм, че полза има и то разговори от типа „чисто губене на време”, като средство за борба с еднообразието и насърчаване на общуването.

За силните страни преценете сами.
Като най-голям минус на идеята ще отбележа трудно измеримият очакван резултат, но въпросът „Кой ще плати цената на НЕПРОВЕДЕНИТЕ разговори?” не ми дава мира.

Реклама


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт