Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

ВАРНА

Мнения: 426
дайте идей и предложения за пилешки гърди.смятам да ги сготвя ,но как не  знам Praynig
Цитирай

София

Мнения: 4 266
1. Вретено:
Начукват се малко осолява се с чер.пипер и сол и се слага вътре кашкавал и кис.краставички (може и гъбки, нещо пушено) и го свиваш на вретено
И после или на тигана, или на скара.

2. Със сметана:
нарязва се на късчета, и се запържва с гъбки+сол+чер.пипер. Като стане готово се слага 1 малка кофичка сметана и 2-3 парченца топено сирене (на вкус).

3. Друсан кебаб:
нарязва се на късчета, и се запържва +сол+чер.пипер. Като стане готово се слага нарязан лук на едро. Може да се остави почти суров или да се остави да поомекне (зависи как ви харесва)

... най-лесно е на скарата Smile

...гърдичките стават сякак Smile може и с кисело зеле да ги забъркаш

Добър апетит.
Цитирай

София

Мнения: 205
Една много любима моя рецепта:
Гърдите/около 500-600гр./ се нарязват на пържолки с абсолютно произволни размери.Слагат се в дълбок съд и се подправят с пикантина, вегета или каквато подправка ползваш и чесън на вкус.Заливат се с кисело мляко-да ги покрие.Така престояват минимум 30 минути.Ако искаш може и много повече време.
Купуваш си 2 пакетчета солени бисквити GIZI със сусам-има ги във всички магазини, тези със сусам са в жълта опаковка с червени букви.Мисля, че са турски и са евтини.Та въпросните бисквитки натрошаваш с ръка(няма нужда от уреди, те са супер крехки)на трохи, няма нужда да е съвсем на ситно.
Поизцеждаш пържолките от млякото, овалваш хубаво от двете страни в бисквитките и редиш в добре намаслена тавичка.Маслото е такова, което употребяваш-краве, зехтин, олио...Само мазнина, вода не се слага.
Тавичката в средна фурна за около 20 мин.
Пробвай ги по време на печенето, защото стават много бързо и има възможност да позагорят.
Много са лесни, а са страшно вкусни.Аз ги правя със сух чесън.
Добър апетит! Razz  Razz  Razz
Цитирай

ВАРНА

Мнения: 426
благодаря ви момичета ,направих пилешка кавърма със сметана и пресен джоджен направо върха Very Happy  Very Happy
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.