Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 1 фев. 2008, 17:45 ч.

ЗОВ ЗА ПОМОЩ за Цветомир

 • 17 304
 • 328
 •   1
Отговори
 • София
 • Мнения: 6 317
Обръщаме се към вас с молба да помогнем на малкия Цветомир.
Цветомир Цеци страда от една от най-коварните болести – левкемия. Заболяването му е открито през април 2007 г. и след поредица от безуспешни химиотерапевтични сесии, единствената останала надежда е да се направи трансплантация на костен мозък в специализирана детска клиника във Франкфурт, Германия.
Стойността на лечението от 200 хиляди евро е непосилна за семейството му. Всеки от вас, който желае да помогне, може да използва следните банкови сметки:

BG58PRCB92301021258418 – BGN
BG08PRCB92301421258412 – EUR
BG97PRCB92301121258411 – USD
BIC: PRCBBGSF, ПроКредит Банк, Цветомир Петров Стефанов

Всеки лев, постъпил в посочените сметки и неизразходван за лечението на Цеци, ще бъде преведен по сметката на друго нуждаещо се дете.

За контакти:
Петър Стефанов
petar_stefanov@heineken.com
тел.: 0896 87 56 92


Още информация има тук: http://sedmica.kazanlak.com/?p=view&id=3272

Борбата на родителите на малкия Цеци с левкемията


Цеци боледува от една от най-коварните и животозастрашаващи болести-левкемия. По-точно остра миелоидна левкемия АМL, тип М5-миеломоноцитна, една от рядко срещаните и трудноподдаващи се на лечение. Заболяването му беше открито през април 2007 г., около 4-ят му рожден ден в „Специализираната болница за активно лечение на деца с онкохематологични заболявания" СБАЛДОХЗ гр. София. За деветте месеца от тогава до днес повечето си време той прекарва с майка си, лежейки в същата болница, подложен на силна химиотерапия, съпроводена в определени моменти от тежки странични ефекти. Началният резултат от химиотерапията беше положителен и Цеци влезе в ремисия още след първия курс, който беше и най-тежък за него от всичките 5, предвидени по протокол. Това ни даде известно успокоение след невероятния шок в началото. Последваха още четири курса на химиотерапия до края на септември 2007, с което завърши стандартният блок на лечение при този тип левкемия. В повечето случаи след такъв интензивен блок на лечение при постигната ремисия се преминава към поддържащо лечение в извънболнична обстановка. Това и избрахме със съпругата ми пред предложението за още химиотерапии и трансплантация на костен мозък, предложено ни от онколозите на онзи етап. За съжаление, още на втория месец от започването на поддържащия курс беше регистриран рецидив, или връщане на болестта. Това стана в края на ноември 2007. Върнахме се в началото. При такъв случай избор вече не съществува, а единственият възможен вариант за лечение остава трансплантацията на костен мозък. В месец декември Цеци отново постъпи в ИСУЛ на шеста химиотерапия, този път много по-силна от предишните пет. Целта е да бъде върнат в ремисия отново. Резултатът от този шести курс още не ни е известен. Той ще се установи скоро, когато ще му направят контролна миелограма-пункция от костния мозък. Ако не е в ремисия, положението става още по-тежко. И в двата случая трябва да действаме незабавно, тъй като Цеци е слаб и не се знае колко дълго ще издържи на още химиотерапии. В ИСУЛ трансплантация на Цеци не може да бъде извършена, тъй като професор Бобев изисква две условия-пълна ремисия на пациента и напълно съвместим донор. Ремисията е под въпрос, скоро ще имаме резултата. За наше огромно съжаление нямаме фамилен донор, резултатът от търсенето в Световната донорска банка също не е никак обнадеждаващ. По отношение лечението в чужбина, имаме предложение за продължаване на лечението в Германия в детска клиника във Франкфурт, където да бъде извършена трансплантацията. Лекуваща лекарка на Цеци д-р Юрукова ни подкрепя в този избор, тъй като там лекарите имат голям опит и могат да ни предложат по-добри възможности за излекуване. Цената обаче е много висока и е непосилна за нашите възможности, 150- 200 хил. евро. За събирането и открихме дарителски сметки в Прокредит банк. Молбата ни към вас е за помощ в популяризирането на случая ни сред обществеността, за да успеем да съберем по-бързо необходимата сума и да заминем за Германия.


С уважение,

Петър и Петя Стефанови

ПроКредит
Банк (България) АД
SWIFT BIC: PRCBBGFS
Банкова сметка в лева: 1021258418 IBAN: BG58PRCB92301021258418
Банкова сметка в долари: 1121258411 IBAN:
BG97PRCB92301121258411
Банкова сметка в евро: 1421258412 IBAN: BG08PRCB92301421258412

Цветомир Петров Стефанов

2008-01-24


# 1
 • с/у ОколоМръсТното
 • Мнения: 18 943
МОЛЯ ВИ, мили и добри хора...  Praynig
Нека дадем шанс на Цеци, нека родителите му го видят юноша... мъж...
Преведете парички  Praynig
Моля ви  Praynig

И ако може и тук да попитам: как се разглежда счетоводно едно такова дарение? Има ли фирмата някакви преференции, за да има заинтересованост от нейна страна да извърши дарението? Познавам няколко собственика на фирми... Ще ходя да ги моля за по-големи суми...

П.П: заковете Темата, моля...

# 2
 • София
 • Мнения: 923
Ще направя каквото мога по въпроса ... От нашата фирма превеждамe редовно големички суми за много болни деца. За момента няма да можем да направим много, понеже само преди половин месец събирахме доста пари за Цвети (http://www.tsvety.net/blog/).
Слагам линк към страничката на Цвети и за да видите, че понякога тази коварна болест - рак - може да се пребори ...
Искрено се моля да се намери максимално съвместим донор и трансплантацията да се извърши възможно най - скоро  Praynig Praynig Praynig

Фирмите ползват данъчни преференции за дарения, но не съм наясно колко точно. Иначе като документ е необходим договор за дарение и разписка. Дано някой счетоводител е по - наясно от мен ...
Физически лица също ползват данъчни облекчения за дарение до 5% от годишния облагаем доход, като дарената сума се приспада от данъчната основа.

Нека някой направи страничка за Цеци, която информира за състоянието на детето и за набраните суми или се обърнете към save-darina.org
...
Потърсете някоя телевизия - на Нова Телевизия (kalendar@ntv.bg) аз писах лично преди време за Цвети и се отзоваха веднага почти ...
Стискам палци  Praynig Praynig Praynig

Последна редакция: вт, 05 фев 2008, 10:06 от rally

# 3
 • Canada
 • Мнения: 1 773
За 3-ти път отварям темата и просто не знам какво да напиша. За това ще копирам малко информация за заболяването на Цеци, която преведох по молба на майка му, която е една от нас - БГ-мама.
Който има слаби нерви, да не чете!!! Цеци обаче, трабва да бъде достатъчно силен, за да премине през всичко описано по-долу:
AML-M5 представляват 15% от всички случаи на AML. 30 и повече % от всички глетки в костния мозък са монобласти, промоноцити или моноцити. Болният се чувства отпаднал, получава кръвоизливи и обриви по кожата. При М5а, 80% и повече от всички моноцити са бласти. При М5б, по-малко от 80% от моноцитите са бласти. Костно-мозъчна трансплантация обикновено се налага при пациенти над 40 год. или при  тези, които раболяването след известен период на ремисия, се повтаря (рецидивира). Заболяването е с лоша прогноза.
В резултат на подтискането на нормално производство на кръвни клетки от костния мозък, децата имат:
- анемия (недостиг на червени кръвни клетки) и чувстват почти постоянна умора;
- слаба имунна защита (неутропения), поради което са податливи на всякакви зарази;
- тромбоцитопения – несъсирване на кръвта, което води до лесно посиняване и кръвоизливи;
- при преминаването на бластите от костния мозък в костите, се повишава нялягането в тях от къде и се появява силна болка в ставите.
Лечение:
При AML – M5 бластите преминават в обвивката на гръбначния мозък или мозъка. Пациентите приемат химиотерапията директно в гръбначния канал – това е най-добрият начин да се третират трудно достъпните места. Поставя се специална игла (spinal tap), през която се извършват вливанията. Изтегля се гръбначна течност от гръбначния канал и на нейно място се инжектира химията. Понякога се използва и лъчетерапия, за да се третират по-големи пространства от ракови клетки в гръбнака или мозъка. При някои от AML пациентите, химиотерапията не избива достатъчно бързо и всички ракови клетки, за тях се казва, че са резистентни към лечението. Все още няма намерено обяснение, защо някои от клетките не се повлияват от химиотерапията. Все още в процес на изследване са начините са стимулиране (имунотерапия) на организма сам да се справи с бластите.
Използвани лекарства:
Cytarabine (Cytosine Arabinoside, Cytosar, Ara-C) – безцветна течност, която се приема венозно или в много редки случаи подкожно. Това е едно от няколкото лекарства, които понякога се вкарват в гръбначния канал. Причинява гадене и повръщане, които се влиаят от дозата на приемане. Подтиска костния мозък (10 до 14 дни след приемане на лекарството). Разраняване на устната кухина и червата. Разстройство и окапване на косата са най-честите странични ефекти. Това лекарство често води до покачване на телесната температура.
Anthracyclins (daunorubicin, idarubicin and mitoxantrone) – прозрачна червена течност, вливаща се венозно. Оцветява отделяната урина в цпецифичен червен цвят. Причинява гадене и повръщане, влияещи се от дозата на приемане. Подтиска работата на костния мозък до 10-14 дни след вливането. Причинява възпаление на устната кухуна, възможна поява на афти. Разстройство. Това лекарство може да бъде токсично за сърцето. Следва периодично да се правят електрокардиограми и ехографии, с цел ранното откриване на нарушения в работата на сърцето. Ако капне на кожата, може да причини раздразнение и разараняване на тъканта.
Etoposide (Vepesid, VP16) – прозрачна, леко бежова течност, която първо се разрежда и после се прилага венозно. Може да рздразни или повреди тъканта, ако по някаква причина излезе извън вената. Причинява гадене, повръщане, окапване на косата, наранена устна кухина. Възможни са алергични реакции, като например постоянна игра на кръвното налягане докато се приема лекарството (по време на вливанията се налага постоянно следене на кръвното налягане). В зависимост от дозата и честотата на приемане на това лекарство, може да бъде предпоставка за развитие на вторичен рак.
В повечето протоколи се препоръчват 4-6 курса химиотерапия, с 3-4 седмици почивка между тях. По време на лечението регулярно се правят тестове на костния мозък.
Въвеждащата терапия обикновено се започва с три вида химии (всеки вид химия има свой специфичен начин за избиване на ракови клетки, доказано е, че комбинация от определен вид химии действа най-добре) и е много агресивна. Цели се постигане на ремисия (4 от всеки 5 случая на деца с AML стигат до ремисия). Поддържащата терапия цели доунищожението на раковите клетки, които не се откриват при тестовете на кръв и костен мозък (не се откриват, защото се изследва много малка част, в останалата може да има още живи клетки).
Въвеждащата и поддържащата терапии се провеждат в болница. При затвърждаващата терапия химиите могат да се приемат и в домашни условия – под формата на сиропи или таблетки.
Половината от децата достигнали до ремисия, я поддържат и през следващите 5 години. Лечението може да доведе до продължителни странични ефекти (могат да се проявят месеци, дори години след лечението) като проблеми с разтежа, хормонални проблеми, проблеми със сърцети и черния дроб, трудно заучаване на материала в училище, безплодие, постоянна умора.

П.П. Моля модератор да закове темата!

# 4
 • Мнения: 2 814
За 3-ти път отварям темата и просто не знам какво да напиша.
И аз така.  Cry Обещавам при първа възможност да помогна и дано е скоро! Ще говоря с мъжа ми да постави въпроса пред колегите си, мисля, че има какво да направят, само да се съгласят.
Разказът на бащата е просто покъртителен, силно ще се моля да видят светлина в тунела това мило семейство и детенцето да се оправи! Миличкото... Cry
 Praynig  Praynig  Praynig

# 5
 • София
 • Мнения: 6 317
Благодаря за отзивчивостта на модераторите ни, в която никога не съм се съмнявала!  Hug

Дано успеем да съберем средства и детенцето да се оправи!

Шани, до колкото зная даренията не се облагат с данъци или имат някакви данъчни облекчения, но може и да бъркам. Някой счетоводител би могъл да даде достатъчно информация мисля...

# 6
 • Бу-у-урга-а-ас
 • Мнения: 2 598
Познавам мама Петя и малкия Цеци. Един злоядко, който все държеше на тръни майка си с честите боледувания. Моля ви мили добри хора, ако до този момент никога не сте се включвали в подобни акции за подпомагане на болни дечица, напарвете го сега. Сумата не е толкова важна, колкото съпричастността и силата, която ще получи семейството. Никой не е застрахован. Господ да пази това семейство и да пази здрави дечицата ни.

# 7
 • София
 • Мнения: 1 868
Още едно детенце ,което с нищо не е заслужило да страда Cry
Ако има начин да се отвори sms линия мисля ,че ще се включат повече хора.
Ще помогна с колкото мога и ще се моля за Цеци!

# 8
 • Варна
 • Мнения: 908
За смс линия е малко сложничко, но DMS номер може да се открие:
http://www.dmsbg.com/about_dms.php
 Praynig

# 9
 • Canada
 • Мнения: 1 773
Извинявам се, че пиша тук, но съм сигурна, че Шани ще влезе в темата
Шани, почисти си кутията, не мога да ти отговоря на ЛС.
Петя има ли домашен телефон?  Мобилен не ми върши работа. И би ли искала да й звънна да си поговорим.

# 10
 • с/у ОколоМръсТното
 • Мнения: 18 943
Sneji, готово  Hug... хич не съм погледнала, че е пълна на 100%  ooooh!

Ей го нашия юнак:Без хубавите си руси къдрички е останал, но ние можем да му помогнем отново да ги има  Praynig

# 11
 • София
 • Мнения: 1 868
За смс линия е малко сложничко, но DMS номер може да се открие:
http://www.dmsbg.com/about_dms.php
 Praynig
ОК , нека бъде DMS , но все пак мисля че така повече хора биха се включили !
Наистина много ми се иска към края на тази тема да видим снимките на здрав, усмихнат и отново с къдрици Цеци!Вярвам че сме сила и ще успеем!

# 12
 • Мнения: 2 814
Открита ли е DMS линия? Моля когато е готово, кажете. Ще разпратя номера на всичките си познати, с по-малки суми ще е така, но пък повече хора ще се включат.  Peace Иначе аз ще се включа съвсем скоро и ще гледам да е редовно, да спасим малкия красавец!  Hug  Praynig

# 13
 • София
 • Мнения: 8 806
сега видях темата,благодарение на подписана Шани.ще помогна,дано детето се оправи.Мили родители,късмет и вяра...

# 14
 • София
 • Мнения: 2 601
Горкичкото юначе..... Cry

Бих посъветвала родителите да се свържат с екипа на "Спаси, дари на...." Досега чрез него са осъществени  доста успешни акции за набиране на средства.  Peace

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт