Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Монтана

Мнения: 679
Днес направих мусака за малката, но и таткото не се сдържа да я опита Smile
Ето рецептата:


Мусака с телешка кайма

За три порции /детски/.
Ако искате може да удвоите съставките за получаване на повече порции.


Продукти:
100 гр. Телешка кайма
3 големи картофа
1 домат
1 голям морков (ползвах замразен)
½ голяма глава червен лук
1 варено  яйце (може да сложите и повече)
Малко пресни или стерилизирани гъби (аз ползвах стерилизирани, но с пресни ще е по-вкусно)
Щипка чубрица
Щипка червен пипер
Щипка сол
Олио

/Може да сложите и други подправки по ваш избор, както и малко нарязани кисели краставички ако обичате, но аз правих мусаката за детето, така че не сложих./

За заливката:
1 сурово яйце
1/3 кофичка кисело мляко
1-2 с. лъж. Брашно

Яйцето се разбива, добавя се млякото, след това брашното и се бърка до получаване на еднородна смес. Слага се щипка сол.

Приготвяне:
Картофите се обелват и нарязват на малки кубчета. Лукът се задушава в малко мазнина. Добавят се гъбите, които също се задушават. Добавят се морковите и доматите, нарязани на малки кубчета. Задушават се малко, след което се добавя каймата. (Ако морковите са сурови ги задушаваме по-дълго време.) Намачкваме я с вилица, за да не стои на големи парчета и разбъркваме. Като се позапържи леко добавяме подправките и малко сол, след което сваляме от огъня.
Изсипваме в намазана с мазнина тава /аз ползвах тефлонова правоъгълна тава за кекс/. Добавяме картофите и разбъркваме добре. Нарязваме яйцето на кубчета, прибавяме го към сместа и разбъркваме. Заливаме с гореща вода, (която осоляваме на вкус,) така че сместа почти да се покрие и поставяме в предварително загрятата фурна. Докато заври печем на силен огън, след което намаляваме фурната и печем докато изври водата и мусаката придобие кафеникава коричка. Тогава изсипваме отгоре приготвената заливка и я разнасяме равномерно по мусаката, след което печем, докато придобие жълто-кафява коричка. /Моята фурна е със степени, така че не мога да ви посоча градуси/.

Мусаката стана много вкусна. Дано да ви хареса!  bouquet 
« Последна редакция: сб, 02 фев 2008, 09:34 от dixi »
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.