Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

weiter, weiter, ... weiterstadt

Мнения: 8 278
това е френска рецепта, която малко промених.
ще се радвам, ако някой се включи с оригиналната рецепта, за да изясни кои подправки точно се слагат.
аз импровизирах с подправките и сложих тези, които смятах, че са подходящи.

резултатът беше много добър  Hug

за 4 порции:

4 средно големи лук
1 с.л. брашно
50 мл. сухо бяло воно
1 л.бульон (аз използвах зеленчуков, но телешки също пасва)
щипка букет подправки от Прованс
щипка индийско орехче
щипка тарос (естрагон)
4 филийки тост-хляб
80 гр. пармиджано

лукът се реже на тънки полумесеци и се запържва в мазнина до златисто. добавя се виното и се оставя да се задуши 5 мин.
добаря се прашното и се бърка, добавя се топлият бульон, подправките и се оставя 15 мин. да къкри.

филийките хляб се запичат, сиренето се настъргва.

супата се сервира по чиниите, слага се филийката хляб, поръсва се със сиренето и се сервира.


в оригиналната рецепта се ползва друго сирене (забравих кое  Blush) като се запича.
т.е. слага се хлябът в супата, поръсва се със сиренето и се запича за 2 - 3 мин. най-горе на фурната, за да хване коричка сиренето.
на мен не ми се занимаваше и прескочих тази стъпка.

добър апетит  Hug

тук снимка за любопитните
Цитирай

пак на Рив Гош

Мнения: 1 420
Мисля, че във Франция (поне в лучената супа, която съм яла до момента), подправки не се слагат (освен черен пипер).
И в моята рецепта няма.
Иначе сиренето е ементал Smile. Ако трябва и да сме съвсем пуристи - хлябът е франзела, ама няма смисъл да се връзва човек чак толкова Smile

Твоята супа изглежда чудесно!
« Последна редакция: сб, 02 фев 2008, 20:52 от Rotsa »
Цитирай

weiter, weiter, ... weiterstadt

Мнения: 8 278
Мисля, че във Франция (поне в лучената супа, която съм яла до момента), подправки не се слагат (освен черен пипер).
И в моята рецепта няма.
Иначе сиренето е ементал Smile. Ако трябва и да сме съвсем пуристи - хлябът е франзела, ама няма смисъл да се връзва човек чак толкова Smile

Твоята супа изглежда чудесно!

мерси за включването и уточненията, преди това погледнах в твоята темичка дали вече си пуснала тази супа  Wink

половинката е фен на лука и го ядем как ли не  Whistling
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.