Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 3 фев. 2008, 14:01 ч.

Сладкиш с мас?

  • 4 209
  • 5
  •   1
Отговори
  • София
  • Мнения: 2 657
Здравейте,искам да направя сладкиш,като плодова пита където отдолу е доста ронливо тесто,а отгоре се слага сладко или настъргани ябълки.Може върху тях да се наредят ленти от тестото(да стане като решетка)Много сложно го обясних,но надявам се да сте ме разбрали Embarassed Аз съм го правила,но съм затрила рецептата.

# 1
  • под тепетата
  • Мнения: 2 216
Рецептите,които ще ти пусна са 2.Едната е с мас,но отгоре е с рендосано по-твърдо тесто, а втората е с масло(маргарин) и с решетка от ленти или пръчици.Ако те устройват ще се радвам ,че съм помогнала.
  Рошла (рецептата е от баба ми)
 1ч.ч. непълна мас;1ч.ч. захар,4 яйца,настъргана лимонова кора;1 амонячна сода;1ч.ч. прясно мляко;1 бакпулвер;брашно колкото за кекс .
  Забърква се тесто като за кекс (яйца + захар+....).Намазва се тавичката с олио,наръсва се с брашно.3/4 от тестото се слага в тавичката, а останалото се омесва с още брашно да стане доста твърдо.Върху тестото в тавата се маже сладко и отгоре се настъргва твърдо омесеното тесто.Пече се на умерена предварително загрята фурна.Поръсва се с пудра захар.

  Плодова торта "Линцер" (не помня от кое списание преди ...години)
500гр брашно;200гр пудра захар;3 яйца;200гр масло(маргарин);1 ванилия; мармалад,1 бакпулвер
   От маслото и брашното се правят трохи.Слага се захарта,от която се оставя около 2с.л. за ръсене.Прибавя се бакпулверът и с яйцата се замесва тесто,докато се изглади.От полученото тесто отделяме 2/3 и се разтегля върху тортена форма.Платката трябва да е около 1 1/2 см.Маже се с мармалад и отгоре се нареждат пръчки(лентички),приготвени от останалото 1/3 тесто,които се кръстосват на квадрати.Тортата се пече в умерена фурна.Опечена, се ръси с останалата захар,където е ванилията.
  Забележка: втората се прави по-лесно и по-бързо.Не обичам много наръсване с пудра захар,затова съм пробвала мазане с жълтък на решетката -става хубаво.

# 2
  • София
  • Мнения: 2 657
Благодаря,аз всъщност направих някакъв опит по спомен и на вид го докарах,но на вкус не съвсем EmbarassedСледващия път ще се възползвам от рецептите  bouquet

# 3
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 9 709

  Плодова торта "Линцер" (не помня от кое списание преди ...години)....


това не е рецептата за Линзерторте.

аз я правя често, в тестото се слагат смлени ядки.

ако някой иска рецептата с удоволствие ще я напиша

# 4
  • под тепетата
  • Мнения: 2 216
Списанието, от което я преписах (преди повече от 10г) съм изхвърлила и не мога да го цитирам.Там рецептата беше озаглавена така. Може и да има разминаване с твоята,но дословно съм я цитирала.

# 5
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 9 709
Списанието, от което я преписах (преди повече от 10г) съм изхвърлила и не мога да го цитирам.Там рецептата беше озаглавена така. Може и да има разминаване с твоята,но дословно съм я цитирала.

не споря за съдържанието на списанието.

Линзерторте си е австрийска рецепта. доста ми е любима. Wink
но тестото просто се прави със смлени ядки и това й придава невороятния  вкус. Peace

това, което са написали в списанието е било напаснато за българския вкус, защото този сладкиш е доста тежък. Peace

Редакция на ключовите думи на тема





Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт