Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
 • София
 • Мнения: 1 334
Здравейте мами!

Искам да споделя една случка от вчера, която направо ме потресе.
Вчера бяхме на пазар в близката Била и докато пазарувах пред очите ми се разви ужасна сцена. Пред себе си виждам мъж, жена и дете. Мъжа показва на жена си скъсан плик от нишасте. След секунди разбирам, че детето, без да иска, го е скъсало. В момента, в който жената разбира за случката детето започва да и повтаря: "Знам, че съм виновен - накажи ме!". И това се повтаря няколко пъти. След което тя го хвана за редата на ризата, повдигна го леко нагоре и започна даму съска колко я е разочаровал сина и, до кога ще се държи като малко дете (по мое мнение детето не беше по-голямо от 8 г - да не кажа,че по-скоро изглеждаше 6г.) и до кога ще я излага ...
Бащата само стоеше и наблюдаваше безучастно случващото се.
Бях направо втрещена от случващото се пред мен и реших да го споделя с вас.

Били ли сте свидетели на подобни случки и какво мислите за подобно поведение?

# 1
 • на село
 • Мнения: 1 972
Всеки решава сам как да възпитава детето си.
Не обръщам много внимание на околните и без това при нас цирка е достатъчен  Mr. Green,
кой знае и аз как изглеждам отстрани.

Няма да се учудя и мен ако ме плесне някой във форума, ама не ми пука, аз така съм решила,
 че е добре за моето дете, така ще си го възпитавам, ако ще и със съскане, или с викане.

Последна редакция: нд, 03 фев 2008, 15:14 от НелиСА

# 2
 • Мнения: 743
Не твърдя, че методите на майката са правилни... нейна си работа!
Ама дете на 8 години, каква му е работата да пипа нишестето /или каквото и да е там/.

# 3
 • Sofia
 • Мнения: 8 209
И какво толкова е станало не мога да разбера. Така е преценила майката. Все пак не е правила панаири майката за да събере погледите на клиентите в магазина нали . Навела се е тихо до него за да му се кара. Какво да го остави да къса пликове ли? Или очакваше бащата да започне да защитава детето за да стане по голям панаир за сиирджиите... А детето хич не е малко за да къса пликове с нишесте в магазина все пак.

# 4
 • Мнения: 550
Според мен нищо не се е случили!Детето е сгафило,трябва да си отнесе кавгата или наказанието или според теб майка му трябваше да го поощри за белята?!
Преди време и на мен подобни случки ми правеха впечатление,но вече не...и ние правим бели...и то какви,а покрай сина ми и аз...чудим се как да се покриваме след това,в някои случаи си плащаме белите! Laughing Laughing Laughing

# 5
 • Мнения: 959
Да,отстрани погледнато на пръв поглед ти става жал за детето,но какво е трябвало да направи майката според теб?Сигурно щеше да останеш по шокирана ако,беше взела пакетчето нишесте и се опита да го набута между рафтовете?!
И на мене ми се е случвало и продължава да ми са случва да "съскам"срещу синът ми в магазините,въпреки че,не е късал или нещо подобно а,просто граби каквото му хареса и ако има как ще излезем с стоката на половината магазин  WinkНе мисля че,се случило кой знае какво! Peace

# 6
 • София
 • Мнения: 1 516
Забележки трябва да се правят. Не всичко е или трябва да е позволено. И това трябва да е ясно.

Естествено начина, мястото и тона трябва да се преценяват внимателно. И всеки си има своя мярка. Според мен панаир не е имало.

Грозна сцена, но виждала съм, да случвало се е да видя.

# 7
 • Мнения: 1 100
По-притеснителна е реакцията на детето. Не е нормално. Чак пък толкова...

# 8
 • sofia
 • Мнения: 6 049
Ако от сутринта това му е n-тата изцепка и се отърве само със съскане е добре......просто има дни, в които не върви  Mr. Green
А какви реплики съм чувала от устата на моя (хем още не ги овладял до съвършенство)......ще решиш, че е бит и пребиван системно, лишаван от храна (молятеее, дай ми да ям....за шоколад и подобни) и редовно наказван.....от единични ситуации изобщо не можеш да си правиш генерални изводи.

# 9
 • София
 • Мнения: 1 334
Благодаря за отговорите ви!   bouquet
За мен е много важно "да си сверя часовника"  с вас. Все още не съм стигнала да момента с възпитанието и чета доста. Случките като гореописанта ми правят впечатление и реших да споделя с вас, които вече възпитавате и можете да изкажете обективно мнение.  Peace

# 10
 • Мнения: 532
Една отделна случка не може да опише цялостното възпитание на едно дете.Аз си извадих извода ,че родителите са много строги,щом детето само й казва да го накаже,но не мисля ,че можем да дадем реална оценка само по разказа ти.

Спомням си как една майка от квартала (още когато бебето ми беше на 4-5 месеца  и нейното също), се беше засилила със страшни крачки към вкъщи и крещеше над количката,а онова милото се раздираше от рев вътре.Тогава я помислих за ужасна майка,но после се сприятелихме и видях,че изобщо не е така.Просто в онзи момент явно не й бяха издържали нервите,може би не е била спала няколко нощи и т.н. Така,че щом не го е пребила пред всички за едно нишесте,значи не е чак толкова ......лоша.

# 11
Хайде момичета всички излизаме от обувките понякога.На всекиго се е случва това не означава че сме зли, нали. smile3521

# 12
 • Мнения: 1 924
Ако 8-годишно дете е скъсало пакетче нишесте има два варианта - направило го е неволно или нарочно. Ако е нарочно бих го платила и после ще му удържа от джобните, като не му купя седмичното му списание или нещо такова.

# 13
 • Мнения: 232
Аз вече като виждам подобни сцени си казвам:Горката майка...

# 14
 • гр.София
 • Мнения: 3 026
 Благодарение на теб,се видях отстрани. На моя-8годишен съм му съскала в магазин и съм го стисвала зверски за ръката-след трета забележка. А разбор на случилото се-насаме,не пред хора.

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт