Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
 • На края на вселената!
 • Мнения: 2 549
Преди да зададете въпрос, моля прочетете този пост, и ако не си отговорите, попитайте!


1) системата започва да работи на 4-ти февруари , системата ще може да се разглежда през януари, но ще се отвори за регистрация на 4-ти февруари в 09:00 часа

2) подавате си заявление за колкото градини искате и ги подреждате в желания ред

3) с предимство са :

-   деца на родители с увреждания
-   деца, които имат брат/сестра в същото заведение
-   близнаци и деца от семейства , в които има 3 деца на възраст под 10 г (тоест многодетни семейства с малка разлика във възрастта)
Предимствата се ползват в този ред.

4) деца, които преминават от яслена в градинска група на ОДЗ няма да подават заявление през онлайн системата, а декларация в градината

5)Има първо класиране, след него ще има второ класиране и след него ще има така нареченото свободно класиране, тоест, ако има все пак някое останало място, отивате в градината и си говорите вече на място.

6) старата система отпада - молбите се подават само по електронен път.Ако нямате начин да си осигурите достъп до интернет можете да идете в градината, но това не ви дава никакво предимство, защото там също ще ви вкарат молбата по интернет в системата

7) молби от предходната година не важат, това беше казано още в началото на 2007г.

системата ще се намира на сайта на Столична община.
Линкът е http://kg.sofia.bg - Вече има секция с Въпроси и отговори!

9)Регистрацията ще се извършва с ЕГН-то на детето и парола, тоест ако имате 2 деца правите 2 профила с 2 ЕГН-та

10) Предимството , ако брат или сестра посещават същото детско заведение важи към момента на постъпване на детето , а не към момента на подаване на документите

11)При първо класиране системата изпраща мейл на родителя , за да го уведоми , че детето е прието или остава за второ класиране . Изобщо има статус , който може да се следи
Записването става само лично , с копие от акта за раждане и тогава системата отчета статус -записан

12)няма никакво райониране

13) ако за дадена група има обявени 0 свободни места пак можете да кандидатствате и да чакате да се освободи някое

14)можете да подреждате по желание неограничен брой заведения


При проблеми или въпроси можете да ползвате и:
admin@kg.sofia.bg
Ул Оборище 44 тел.943 31 83 и формата за запитване в сайтаНяколко често срещани въпроси в тази тема!


Системата е тествана с повече от очакваното натоварване. Подсигурена е двойно. Излишно е да мислим как системата ще се срути и да всяваме смут.

При регистрацията ще се наложи да разчетете някои от тези цифри. Прегледайте ги и не ги бъркайте на 4 февруари.

В момента на регистрация е невъзможно технически системата да върнат информация за номер на записване. Има опасност от претоварване на системата, ако информационния поток стане двупосочен! Ако е псочен мейл, на по-късен етап това може да стане! Директорките разпечатват списък с кандидатите за тяхната градина, който се съхранява в регистър. Този регистър е достъпен за родителите, ако искат да проверят на кое място са за съответната градина (разбира се това ще стане по-късно, а не на втория ден от старта на системата).

ЕГН и дублирането
Системата не дупуска повече от една регистрация на ЕГН.
Ако сте възложили задачата по регистрация на 5 човека с цел подсигуряване на бързина в този ден, то всеки от тях преди да започне регистрацията трябва да провери дали тя вече не е направена! Предполага се че всички ще въведат едно ЕГН и една парола. Ако успее да влезе с тази парола, значи регистрацията е направена, може да види и кандидатурите, ако са направени. Ако не е направена регистрацията, я прави. Ако системата изпише, че такова ЕГН вече е регистрирано, но паролата, в която сте сигурни не ви пуска, значи някой друг умишлено или случайно е регистрирал вашето дете. Тогава системата ще ви генерира ново ЕГН, с което да си направите регистрацията и да кандидатствате. Следва разходка до общината, разговор с администратора и потвърждаване с акта за раждане на детето вашите кандидатури, като датата и часът на регистрация се запазват.

Кандидатстването става по следния ред:
от секцията Въпроси и отговори:
"След успешна регистрация в системата потребителят прави избор на детска градина, като натисне върху името и. Отваря се екран, който съдържа информация за избраната градина и възможност за кандидатстване в нея. След като натисне бутона “Кандидатстване”, избраната детска градина се появява в списъка с желания на потребителя. При всяко следващо кандидатстване се връща към “Детски градини” и прави следващ избор, като отново натисне върху името на следващата, избрана от него, след което се отваря екран с информация за градината и след натискане на бутон “Кандидатстване”, посочената детска градина се появява в списъка с желания на потребителя.
Системата предоставя възможност за кандидатстване в неограничен брой детски градини."

Класирането се прави от системата, а не от директорките или общината.
Системата по ЕГН класира за съответната група или ясла. Не може дете родено началото на 2006год да кандидатства за градина. Ако го приемат в ясла на ОДЗ и се договорите с директорката за прехвърляне в градина при свободни места е друго.

За второ класиране:
Ако сте приет някъде на първо класиране,  никой не ви гарантира, че на второто класиране в най-лошия случай ще ви класират в градината от първото класиране. Възможно е да си разместят желанията и някой да заеме мястото ви от първото класиране - от два стола на земята.

Логично е да имате повече шанс в градина с повече свободни места.

Свободните места качени в сайта са въведени от директорките и са реалните. Предишната информация за свободни места беше от приема 2007 год и беше само за пример, даващ възможност за разглеждане на сайта. Общината проверява свободните места, които се обявяват от директорката - тя не може своеволно да си заяви 5 свободни места и да скрие 20 за вътрешни хора и спонсори.

Съобразно капацитетните възможности на детските заведения /ОДЗ и ЦДГ/ децата в яслена група са 20, а в градинска група – 25, макар норматива по наредби да е доста надолу. Това е така, защото няма достатъчно градини и ако се спазва норматива, няма да има прием вероятно.

При наличие на свободни места в детските градини, освободени преди началото на следващата учебна година, децата могат да бъдат приемани на база подадени в системата заявления при спазване на общите условия.

Обърнете внимание на няколко неща:
1. Ако поради някаква причина системата се претовари или блокира, това поставя всички кандидатстващи при РАВНИ условия, просто трябва да продължат с усилията, докато проработи.
2. Ако блокира компютърът на някой от кандидатстващите, това по никакъв начин не е отговорност на системата.
3. Още веднъж ви напомня, че всеки може да си подаде молбата в ДГ - а там директорката да я въведе в системата.


Въвеждането на данните става на КИРИЛИЦА, Паролата може да е цифри, букви, кирилица, латиница, но поне 6 символа.

Последователност:
 
1. Отваря се НАЧАЛО. Би трябвало да излизат две полета - за регистрация и за вход за регистрирани.
2. Като натиснеш регистрация, ти излиза формата за регистрация.
3. Попълваш ЕГН, трите имена на детето и паролата два пъти, също и кода от картинката. Даваш изпрати.
4. После пак в НАЧАЛО вход за регистрирани - попълваш ЕГН и парола.
5. Влизаш и търсиш градините - натискаш Кандидатствай - тук е същинското кандидатстване. За всяка градина поотделно.И ще съм благодарна, ако вместо "Запис" в поста, за абониране за темата използвате бутона "Извести"!

# 1
 • На края на вселената!
 • Мнения: 2 549
Въпроси и отговори - от сайта на общината

1. Как и кога се извършва регистрация на дете в информационната система?
Регистрацията и заявленията за прием се подават след активиране на информационната система на 04.02.2008 година от 9:00 часа чрез въвеждане на ЕГН на детето и произволно избрана парола. Препоръчително е да има и посочен e-mail за обратна връзка (за получаване на информация за класиране и покана за записване).

2. За какъв период от време важат подадените през тази година заявления?
Заявленията, подадени през 2008 година, важат за учебната 2008-2009 година.

3. Може ли да кандидатствам в район, различен от този, в който живеем?
Всяко дете има възможност да кандидатства в една или повече детски градини, намиращи се на територията на Столична община, като родителят подрежда детските градини по ред на предпочитанията за записване.

4. От кого може да се извърши регистрацията на дете?
Регистрацията и кандидатстването могат да бъдат направени от родител, роднина, съсед или познат от място, където има персонален компютър, свързан с Интернет.

5. Къде мога да намеря в електронен вид формуляр за кандидатстване?
Формата за кандидатстване е електронна и е показана в информационна-та система в „Общи условия и указания за ползване” в прозорец „ПОДРЕЖДАНЕ НА ЖЕЛАНИЯ” от лявата страна на страницата. Системата предоставя възможност за разместване и изтриване на желанията, като при промяна на реда на желанията се запазва часът на първоначалната регистрация на съответното заявление за даденото детско заведение.
Класирането на заявленията се извършва автоматично за отделните възрастови групи на база подадено ЕГН на детето.

6. Мога ли да запиша детето си в детско заведение, без да бъде регистрирано през Интернет?
С въвеждането на Модул І от единната информационна система подаването на заявления и класирането на децата в детските градини ще се осъществява само чрез регистрация в информационната система, която стартира на 04.02.2008 година от 9:00 часа. Записването се извършва на база класирани в системата молби.

Съществуват и самостоятелни ясли, които са към дирекция „Здравеопазване” при Столична община. Организацията и дейността им се осъществява съгласно Наредба № 6/27.02.1987 г. на Министерство на здравеопазването. Записването в яслените групи в самостоятелните ясли се осъществява на място.

7. Има ли други предимства освен посочените? С предимства ли са самотните майки?
Единствено ползващи предимство са заявените по низходящ ред:

    * дете на родител с увреждания над 90%;
    * деца с брат / сестра , посещаващи съответното детско заведение;
    * близнаци и деца от семейства с 3 или повече деца на възраст до 10 години.

Деца, имащи право на предимство, чиито заявления за прием са подадени след приключване процедурата по записването, се класират на общо основание.
При записване предимството се удостоверява със съответен документ.

8. За всяко детско заведение ли се попълва отделно заявление или се попълват по ред на желанията в едно заявление?
След успешна регистрация в системата потребителят прави избор на детска градина, като кликне с левия бутон на мишката върху името и. Отваря се екран, който съдържа информация за избраната градина и възможност за кандидатстване в нея. След като кликне с бутона на мишката върху “Кандидатстване”, избраната детска градина се появява в списъка с желания на потребителя.
При всяко следващо кандидатстване се връща към “Детски градини” и прави следващ избор, като отново кликне с бутона на мишката върху името на следващата, избрана от него. Отваря се екран с информация за градината. След като кликне с бутона на мишката върху “Кандидатстване”, посочената детска градина се появява в списъка с желания на потребителя.
Системата предоставя възможност за кандидатстване в неограничен брой детски градини.

9. Какви документи са необходими за записване в ОДЗ?
На основание чл.28.ал.1 от Правилника за прилагане на Закона за народната просвета към молбата или заявлението се прилагат копие от акта за раждане и медицински документи, издадени от съответния териториален здравен орган.

На основание чл.4. ал.2 от Наредба №3 от 05.02.2007 год. за здравните изисквания към детските градини се прилагат следните документи:

    * копие от акта за раждане на детето;
    * здравно-профилактична карта на детето, попълнена от личния лекар;
    * еднократен отрицателен резултат от изследване за патогенни чревни бактерии и чревни паразити, извършено не по-рано от 15 дни преди постъпване на детето в детската градина;
    * изследвания на кръв и урина, извършени в едноседмичен срок преди постъпване на детето в детската градина;
    * данни от личния лекар за имунизационния статус на детето съгласно изискванията на Наредба № 15 от 2005 год. за имунизациите в Република България (ДВ, бр.45 от 2005 г.);
    * медицинска бележка от личния лекар за липсата на контакт със заразно болен, издадена не по-рано от 3 дни преди постъпване на детето в детската градина.


10. Може ли да разясните делението на децата по възрастови групи?
Делението на децата по възрастови групи е:

    * Ясла – от 10 месеца до 3 години;
    * I-ва градинска група – от 3 до 4 години;
    * II-ра градинска група – от 4 до 5 години;
    * III-та градинска група – от 5 до 6 години;
    * Подготвителна група – от 6 до 7 години.


11. Защо обявените свободни места в повечето детски градини са по-малко от местата в групите?
Съобразно капацитетните възможности на детските заведения /ОДЗ и ЦДГ/ децата в яслена група са 20, а в градинска група – 25. Обявените в сайта на информационната система места са капацитетните възможности на детското заведение по групи към момента, а обявените свободни места са за следващата учебна 2008/09 година, т.е. трябва да се вземе под внимание, че децата от групите преминават в по-горна възрастова група, а подготвителната група освобождава места за І-ва група.
Допуснати неточности при обяваване на свободните места ще бъдат корегирани своевременно.

12. Трябва ли децата, които в момента посещават яслените групи към ОДЗ, да подават заявления за прием в І-ва група чрез информационната система?
Децата от яслените групи, които навършват 3-годишна възраст, автоматично се прехвърлят в първа градинска група на детското заведение. Наличните свободни места се обявяват от директора в информационната система.

13. Какъв е редът за прием в детска градина преди учебната 2008/09 година?
При наличие на свободни места в детските градини, освободени преди началото на следващата учебна година, децата могат да бъдат приемани на база подадени в системата заявления при спазване на общите условия.

14. По какъв начин мога да разбера коя поред е подадената от мен молба?
След подаване на заявлението системата отчита дали то е успешно регистрирано и подателят получава потвърждаващ е-mail. Относно броя и реда на подадените заявления в детските градини, родителят може да се информира от директора на съответното детско заведение, който е длъжен да ги завежда в специален регистър.

15. Как ще се извърши регистрацията на заявление за прием на дете при дублирано ЕГН?
При дублирано ЕГН родителят трябва да посети детското заведение и чрез представяне на удостоверението за раждане на детето да потвърди ЕГН, като датата и часът на регистрация се запазват.

16. Има ли деление на децата в яслените групи по години?
В яслените групи се приемат деца от 10 месеца до 3 години. Предстои разделянето им по година на раждане с оглед възможностите за прием в І-ва възрастова група през следващата година. Това ще бъде отразено в системата до края на месец януари 2008 година.

17. Каква е разликата между "сините" и "черните" нули?
Цифрата на кандидатурите е оцветена в синьо, когато броят на кандидатурите надхвърля броя на свободните места в групите на детското заведение.

18.Как да уточня, че детето ми кандидатства за ясла, а не за градина?
Системата автоматично разпределя детето за съответна възрастова група на основание подадено ЕГН.

19. Може ли да ми обясните защо за ясла с 40 деца има свободни 20 места преди започване на записванията?
Децата , които посещават ясла, са на възраст от 10 месеца до 3 години. Онези от тях, които не са навършили 3-годишна възраст, остават в яслените групи, като в случай това са 20 от децата.

20. Какво става с децата, които, както пише по закон, трябва да ходят в подготвителна група преди постъпване в училище, а има по 1-2 свободни места в градина?
На основание чл.20, ал.1 от Закона за народната просвета: “Подготовката на деца за училище една година преди постъпването им в първи клас е задължителна и се извършва в подготвителните групи към детските градини или в подготвителни класове в училище, като родителите или настойниците се освобождават от заплащането на такси”.
При наличие на свободни места в подготвителната група на детската градина Вие можете да кандидатствате за нея.

21. Не е ли редно да се ползват с предимство и деца на самотни родители?
На основание Наредба за определяне и администриране на местни такси и цени на услуги, предоставяни от Столична община ( Приета с Решение №894 по Протокол № 93 от 23.11.2006 г. на Столичния общински съвет; изм. и доп. с Решение № 1025 по Протокол № 95 от 18.12.2006 год.) деца с един родител заплащат 50 на сто намаление на таксата по чл. 41, ал.1.Понятието “деца с един родител” е дефинирано в параграф 1, т.9 от Допълнителни разпоредби на наредбата: “Деца с един родител” са деца, чиито баща е неизвестен и деца, един от родителите на които е починал”. В тази категория не попадат децата на разведените родители, както и припознатите деца на родители без брак.

22. Възможно ли е едно дете да бъде класирано в повече от едно детски заведения?
Информационната система класира детето само в едно детско заведение.

23. Не става ясно как точно ще става подреждането на желанията така че детето да кандидатства първо за предпочитаната от нас детска ясла?
Най-напред сте направили регистрация в информационната система. Влизате от “Вход регистрирани потребители”. Отваря Ви се страница, на която имате две папки : “Детски градини” и “Кандидатстване”.
Чрез бутона на мишката кликвате върху “Детски градини” и правите избор на детско заведение, като отново кликвате с левия бутон на мишката върху името на ОДЗ. Отваря се прозорец с информация за детското заведение. В долния десен ъгъл имате маркирано “Кандидатстване”, върху коeто кликвате с левия бутон на мишката. Това е първото Ви предпочитание и то веднага бива регистрирано в профила на детето. Връщате се на “Детски градини” и правите втория си избор, като кликвате върху избраното от вас заведение и повтаряте операцията указана по-горе. По този начин можете да изберете неограничен брой детски заведения. Поредността на отваряне на тяхната страница и активирането на “Кандидатстване” с левия бутон на мишката е начинът, по който Вие определяте предпочитанията си.

24. До колко детски градини имаме право да избираме в една молба?
Регистрирайки детето в системата, Вие му създавате профил , чрез който можете да кандидатствате в неограничен брой детски градини, които Вие избирате и подреждате по указания начин.

25. Може ли да помислите върху това, как ние, родителите, да виждаме движението на класирането за отделните детски заведения?
Всеки родител, след като регистрира детето си в информационната система и кандидатства в детско заведение, ще получи обратна информация с пореден № на подаденото заявление за всяко детско заведение.

26. Има ли възможност да бъде добавена допълнителна информация и снимки на детското заведение?
Всеки директор има възможност да актуализира профила на детското си заведение.

27. След като съм се регистрирал(а) с ЕГН и име на детето и съм кандидатствал(а) за детска градина, мога ли да се върна във формуляра за регистрация и допълнително да попълня имената на родителите?
Информационната система Ви позволява да допълвате и променяте e-mail адреса и имената на родителите.

28. По кой критерий се запълват местата в групата, които не са определени като свободни?
В края на всяка учебна година от детското заведение излиза подготвителна група, която освобождава местата, заемани до момента от нея. На тяхно място се приемат деца от най-малката възрастова група, а децата от останалите възрастови групи преминават автоматично в следващата по възраст група.

29. Защо децата, които посещават самостоятелни детски ясли, нямат предимство при подаване на документи за детска градина?
Предимството се отнася единствено до детско заведение, което в момента на кандидатстване се посещава от по-голямото дете в семейството.

30. Във формата за регистрация, в графа “има братя/ сестри близнаци” само за близнаци ли става дума?
По-горе вече е уточнено, че са различни възможности: първо,по-голямо дете, т.е. брат/сестра вече посещава детското заведение ; второ, близнаци, които сега кандидатстват.

31. На първо класиране ще бъдат ли класирани и деца, в чието заявление са посочени ОДЗ или ЦДГ на второ, трето и следващи места?
На първото класиране ще участват и желания, заявени на второ, трето или следващо място. По този начин детето може да бъде класирано по някое от следващите си желания.

32. Може ли медицинските документи, които се изискват за записване на детето в детската градина, да бъдат издадени от личната лекарка, която работи в провинцията, или трябва личната лекарка да работи в София?
Медицинските документи могат да бъдат издадени и от личния лекар, който работи в провинцията. За Ваше по-голямо удобство е добре изборът на личен лекар да бъде по местоживеене.

33. Може ли да обясните класирането по кое регистрирано време става: по време на регистрацията или по време на подаване на заявлението?
Регистрацията на детето се извършва само веднъж, докато кандидатстването за детски заведения се прави последователно и е свързано с времето на отваряне на страницата на избраното детско заведение и с активиране на “Кандидатстване”. Класирането се определя от времето на активиране на “Кандидатстване” за конкретно детско заведение. Ако кандидатствате в няколко детски заведения, Вие ще имате различно време за всяко едно от тях. Посредством това време ще се извърши и класацията.

34. Искам да запиша детето си в градинска група , за която не е обявен прием, а по-голямото ми дете учи там и би трябвало да ползвам предимство, как става това?
Вие можете да кандидатствате и за споменатото детско заведение, но приемането на по-малкото Ви дете ще бъде след освобождаване на място в желаната от вас възрастова група.

35. Относно ползването на предимство имам въпрос. Заявяването на предимството става във формата за регистрация, но при изложените предимства на второ място е посочено “има брат/сестра или близнаци”, което се отнася само до конкретно детско заведение, как системата го свързва само с едно, т.е. с желаното?
Отваряте профила на детето. Кликвате с левия бутон на мишката върху линк “Кандидатстване”. На страницата са записани направените кандидатствания като срещу всяко от тях имате макирано предимство «брат/сестра». Кликвате с левия бутон на мишката върху предимството, което се отнася до конкретното детско заведение.

36. В случай на сбъркана цифра или буква в изображението, системата дава ли известие, че регистрацията не е приета и трябва да се повтори?
Системата отчита допуснатата грешка и насочва към нея.

37. Кога и как се обявяват класиранията?

СРОКОВЕ ЗА ПОДАВАНЕ НА ЗАЯВЛЕНИЯ ЗА КАНДИДАТСТВАНЕ,КЛАСИРАНЕ И ЗАПИСВАНЕ НА ДЕЦАТА В ОБЩИНСКИТЕ ДЕТСКИ ГРАДИНИ НА ТЕРИТОРИЯТА НА ГР. СОФИЯ ЗА УЧЕБНАТА 2008/2009 ГОДИНА
Етапи   
Начало
   
Край
Кандидатстване   
04.02.2008 година
   
30.05.2008 година
Първо класиране   
31.05.2008 година
   
01.06. 2008 година
Първо записване   
02.06.2008 година
   
13.06. 2008 година
Второ класиране   
14.06.2008 година
   
15.06. 2008 година
Второ записване   
16.02.2008 година
   
20.06. 2008 година
Свободно записване   
23.06.2008 година
   

38. Кога се подават медицинските документи на детето: при самото подаване на молба в системата или едва след като бъде прието детето?
Медицинските документи се подават, след като детето е класирано и Вие отидете да го запишете в детското заведение.

39. Ако детето ми посещава детска ясла в провинцията, може ли да се прехвърли в детска градина в София, без да подавам заявление?
Всяко приемане на дете за учебната 2008/2009 година в ОДЗ или ЦДГ се извършва чрез информационната система.

40. По какъв начин става преместването на кандидатура към по-висок приоритет?
На екрана с всички “Кандидатствания” Вие имате възможност да размествате и изтривате желанията, като премествате стрелките, които посочват предпочитанието (приоритета) на съответната кандидатура.

41. Директорът, който ще регистрира децата с техните заявки на място, ще знае ли паролата на конкретното дете или ще влиза по друг начин? А всеки, който знае паролата на конкретното дете, ще прави ли редакции в подреждането на желанията?
Директорът ще регистрира децата с техните заявки на място, като ползва паролата и указанията, които родителят му дава.

42. Директорите на детски заведения ще имат ли достъп до системата в такава степен, че да виждат нашата подредба от градини, или ще виждат само кандидатурите за своето детско заведение?
Директорите ще виждат само кандидатурите за тяхното заведение.

43. Местата на децата, които биват отписани по време на учебната година, ще бъдат ли обявявани в системата?
Ползващите сайта ще имат актуална информация за всяка промяна на свободните места в детските заведения , тъй като това ще бъде отразявано.

44. При регистрацията е посочено, че паролата трябва да е миминум 6 символа, има ли значение какви са те: цифри, букви, кирилица или латиница, главни или малки, или комбинация от тях?
Няма значение изборът и комбинацията от символи. Задължително условие е броят на символите да не е по-малко от шест.

45. Ако се променя редът на желанията, как се променят часовете?
Часът на кандидатстване за всяко отделно детско заведение остава непроменен и свързан с конкретното детско заведение. Не се влияе от разместването на желанията.

46.Разпределение по възрастови групи:

І яслена група - родени от 01.01.2007 г. до 01.11.2007 г. ;
ІІ яслена група- родени от 01.01.2006 г. до 31.12.2006 г. ;
І група - родени от 01.01.2005 г. до 31.12.2005 г. ;
ІІ група - родени от 01.01.2004 г. до 31.12.2004 г. ;
ІІІ група - родени от 01.01.2003 г. до 31.12.2003 г.;
ПГ - родени от 01.01.2002 г. до 31.12.2002 г.

# 2
 • Някъде на път....
 • Мнения: 10 352
Томасе, браво за новата темичка!  Hug
Утре обаче ще е направо лудница и тук в темата, и на сайта на Столична община!
Успех на всички потропващи с крак мами!  Peace

# 3
 • София
 • Мнения: 4 387
Извинявам се, имало нова тема, аз пуснах в старата.

Успех на всички утре.

# 4
 • София
 • Мнения: 3 245
Здравейте. Записвам се.

На мен в момента сайтът не ми се отваря или ми се отваря нещо като нищо. Rolling Eyes

Имам следното питане - в яслата, в която се надявах да запиша дъщеря си (27 ОДЗ), се оказва, че няма прием за деца набор 2007, а 2006 има, макар и няколко бройки. Говорих миналата година с директорката 2 пъти и тя ме увери, че трябва да си кандидатствам по надлежния ред и имат нов прием от 20 деца. Добре де, как стана тази работа?

При все - успех на всички. Ще пробваме и с ясла при родителите ми, както и до работата на мъжо. Дано да ни приемат! Praynig

# 5
 • Мнения: 277
успех на всички!

мисля, че трябва, обаче, да протестираме срещу направеното в последния момент безумно разпределение на бройките в яслените групи, които на практика остави целия набор 2006 извън яслите.
очевидно е, че тези разпределения на бройките са директорски малоумия, които би следвало да се контролират от общината и да се коригират.  но ако си замълчим - ще останем с пръст в уста.

И аз цял ден това мисля... Днес видях, че за набор 2006 в ОДЗ-то до блока има 5 свободни места, в по-далечното в квартала 7 и в най-далечното 20. Та се борим за едно от общо 32. Ми то само на нашата площадка има толкова деца, какво остава за целия квартал и не само.
Не е справедливо да има разделяне за яслените групи. С риск да ме оплюят някои, дори си мисля, че по-големите деца трябва да са с предимство. Ива става на 2 години юни, т.е. тогава свършва и майчинството ми. Кой ще я гледа, ако в яслата е прието 10-месечно бебе, а тя не се е класирала.  Май работа ще трябва да напусна... Направо глава ме боли от тези тъпотии И аз съм на същото мнение. На мен през февруари ми свършва майчинството, а през септември и неплатената.  Нямам никакво друго решение, няма кой да гледа бебка, а и не е длъжел де. И все пак се чудя кой си е записал дете набор 2007 на ясла, та в някои ясли почти няма места и за 2007 (т.е. повече от половината са заети). Thinking

# 6
 • София
 • Мнения: 2 646
Моля да ми разясните, как точно е ситуацията с второ/трето и т.н. желание:

Кандидатстваме първо в оДЗ Х, а в ОДЗ У - на второ място. Не се класираме за ОДЗ Х. Това какво значи за класирането ни в ОДЗ У - че ни класират по времето на кандидатстване заедно със всички, които са го посочили на 1 място или че ни класират по някаква друга система - примерно след като запълнят местата с пожелалите да бъдат в това ОДЗ на първо място и ако са останали места - да класират посочилите го като желание 2?

# 7
 • 3 метра над небето
 • Мнения: 3 886
запис тук Whistling Whistling Whistling

# 8
 • София
 • Мнения: 1 067
Моля да ми разясните, как точно е ситуацията с второ/трето и т.н. желание:

Кандидатстваме първо в оДЗ Х, а в ОДЗ У - на второ място. Не се класираме за ОДЗ Х. Това какво значи за класирането ни в ОДЗ У - че ни класират по времето на кандидатстване заедно със всички, които са го посочили на 1 място или че ни класират по някаква друга система - примерно след като запълнят местата с пожелалите да бъдат в това ОДЗ на първо място и ако са останали места - да класират посочилите го като желание 2?

Класираш се според часа... тоест ако има такива с първо желание ОДЗ У, но с час след теб се класираш ти макар и с второ желание.

Поправете ме ако не е така, че да не съм в неведение ...

# 9
 • София
 • Мнения: 2 149
Казаха ми, че от днес на обяд е имало промени в бройките отново. Сега се опитвам да влезна в сайта, обаче нъц, не ставааааа.
Със всички ли е така?

# 10
 • София
 • Мнения: 2 646
Аги, и аз не мога да вляза  Sad

Фъстъчка, благодаря ти за разяснението!

# 11
 • На края на вселената!
 • Мнения: 2 549
http://kg.sofia.bg/kg/home.nsf/vPagesLookup/kg-region~bg
Тук влизате ли?

Rumya, както е казала фъстъчка важно е часа. Ако на теб ти е второ желание а на другите първо и трето желание ОДЗ У, то другите и двамата могат да се класират, а ти не, ако те са с по-ранни часове за тази градина от твоя час за нея.

# 12
 • София
 • Мнения: 1 169
Има просветление в системата от време на време.

# 13
 • София
 • Мнения: 5 262
а какво мислите за кандидатстването за ОДЗ с нулеви бройки за съответния набор на детето ви?
дали има смисъл? ако по-късно променят бройката и сме кандидатствали - печели. но ако не я променят - губим си поредността на желанието. получава се някаква мъртва хватка... Sad

# 14
 • София
 • Мнения: 5 262
Rumya, както е казала фъстъчка важно е часа. Ако на теб ти е второ желание а на другите първо и трето желание ОДЗ У, то другите и двамата могат да се класират, а ти не, ако те са с по-ранни часове за тази градина от твоя час за нея.

това сигурно ли е, Томасе?

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт