Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 4 фев. 2008, 17:49 ч.

Вкусна чаша "Мaggi"

  • 9 099
  • 24
  •   1
Отговори
  • Мнения: 1
Здравейте на всички,
искам да ми дадете мнение за новият продукт на Мaggi "вкусна чаша"!
Аз пих от всичките (доматена супа, пилешка, пилешка с крутони, зеленчукова) и много ми харесаха, но моя колежка спори, че са били само химия и др. Искам да чуя и някое друго мнение.  #Crazy   newsm78  chef

# 1
  • София - вече Люлин :)
  • Мнения: 183
Правилно ти е казала. Само химия са!!! Както и бульоните.

# 2
  • София
  • Мнения: 580
 Далеч са от представите ми за супа и за полезна храна.Много, много далеч...

# 3
  • София
  • Мнения: 7 216
Вече от няколко години не купувам подобни продукти-сухи супи,бульони и прочие.Пълни са с опасни според мен вещества,примерно натриев глутамат. Peace

# 4
  • София
  • Мнения: 462
само химия е Wink

# 5
  • Холандия/Хага
  • Мнения: 1 352
Вкусна чаша химия  Stop.

# 6
  • София
  • Мнения: 8 701
Че е химия, химия е.... спор няма...

Но да питам какво против натриевия глутамат имате? Четох, четох.... и нищо отрицателно не намирам за него

E 621 – натриев глутамат
Всички кубчета-бульони и смесите от подправки съдържат Е 621- натриев глутамат.

Слънчевият прах.
Диетолозите го нареждат сред лидерите на подправките.
На цвят натриевият глутамат е бял или леко жълт. Прилича на сол или захар. Няма нито вкус, нито мирис, но притежава особеното свойство да усилва своеобразния вкус на всяко ядене. Бързо се разтваря във вода.
Използва се за обогатяване на естествения вкус и за апетитен аромат на яденето.
Най-често се слага в ястия с месо, птици, морски деликатеси и полуфабрикати.
По-малко се използва при ястия с гъби и в сладкиши.
За вегетарианците и за тези, които са принудени да изхвърлят от менюто си солта, подправката е незаменима.
Яденето придобива вкус на месо, на риба, на пиле. Соевите продукти също получават този аромат.
Вреден ли е за организма?
Според диетолозите няма защо да се страхуваме от натриевия глутамат. Тази хранителна добавка дори съществувала и в нашия организъм.
Е 621 се образува от глутаминова киселина, която на практика е в състава на всички белтъци. Натриевият глутамат се среща в свободен вид в естествените продукти, макар и в малки количества. Следователно, съставката не е чужда на човешката природа.
Без преувеличение може да се каже, че натриевият глутамат не е вреден за организма.
Препоръчителна доза.
На 1 кг продукт или на 1 л течност се добавя 1-1,5 г прах. Това в приблизително четвърт - или една трета чаена лъжичка.
Що се отнася до децата, продуктите за тях не съдържат натриев глутамат, а и никакви други хранителни добавки.
Диетолозите смятат, че малчуганите е по-добре да минат без подправки, а учениците да не превишават дозата от 0,5 грама.

# 7
  • София
  • Мнения: 7 216
Но да питам какво против натриевия глутамат имате? Четох, четох.... и нищо отрицателно не намирам за него
Аз намерих Mr. Green:
http://georgievi.atspace.com/eta.htm#нглут
Или пък това:
Е621 Мононатриев глутамат - Широко използват като усилвател на вкуса. Хората, чувствителни към това съединение сигурно вече са почуствали "стягане на главата", болки в гърдите, главоболие, усещане за горене на лицето
Има и още...има няколко теми именно във форума за глутамата и други вредн храни,но честно казано не ми е рови Wink.Само напиши натриев глутамат в търсачката и гледай какво става Laughing.

# 8
  • UK/София
  • Мнения: 7 671







 И аз съм на мнение, че са само химия!

# 9
  • Мнения: 1 802
Разбира се, че е химия  Peace У нас такива продукти нямат място  Peace

# 10
  • София
  • Мнения: 1 512
Вкусна чаша - вкусна колба  Sick. От 4 години не купувам нито бульони, нито фиксове, нито сухи супи и прочие пакетирани "здравословни" храни. Преди време, когато още готвех с бульони, все се чудех защо всичко, което готвя, е с еднакъв вкус и е ужасно солено. Сега тази чуденка отпадна.
 

# 11
  • Варна
  • Мнения: 1 644
Мда, за съжаление са само химия Thinking

# 12
  • БУРГАС
  • Мнения: 1 545
Naughty

# 13
  • Мнения: 1 910
Така и не мога да си обясня защо зеленчуковата супа, която е сравнително просто и лесно за приготвяне ястие, трябва да се замени с течност, приличаща на разтвор на оцветени трици newsm78

# 14
  • Мнения: 506
лесни са за приготвяне и то на места ,където няма кухня и не знам защо ,но много деца ги обожават тези супи/племенника  яде супа само ако му е казано,че е Вълшебен вкус/.
Аз никога не съм купувала такива супи и прочее полуготови неща ,в тях има един особен повтарящ се вкус,който не ми допада и така също не давам възможност на децата си да харесат техния вкус Peace

Редакция на ключовите думи на тема





Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт