Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 5 фев. 2008, 10:22 ч.

за проф.Чавдаров

 • 10 372
 • 14
 •   2
Отговори
 • София
 • Мнения: 64
Здравейте,
предполагам, че за онези от вас, които сте запознати  с епилепсията или имате близки или самите вие се борите с това заболяване името на проф.Чавдаров със сигурност ви говори много. От дълги години мой близък е пациент на въпросния професор, до преди известно време лечението вървеше що годе задоволителоно. От края на миналата година професорът предписа постепенно намаляване на лекарството, което се приемаше, убеден, че  пациентът е добре и отива на пълно излекуване, резултатът от това беше рецидив на пристъпите. Наложи се прием на ново, уж по-добро, лекарство. И от тук насетне започнаха проблемите. Лекарството се оказа с редица странични ефекти, което доведе до ходене по други лекари. Но не за това решх да поместя тази тема.
Искам да изкажа, макар да знам, че много ще се опитат да ме опровергаят, искреното си възмущение от отношението на самия проф. Чавдаров към така създалата се ситуация.
Първо, този така наречен лекар, никога не може да бъде намерен на мобилен или стационарен телефон, в случай на спешна необходимост, като вместо това телефонът вдига някаква жена, която трябва да играе ролята на секретар.
Второ, когато вече нещата наистина станаха нетърпими и трябваше от единия край на София да се отиде до другия, за да се посети кабинета на професора, след предварително уговорен час!!!, хванахме същия на вратата, като освен, че беше дадена консултация на крак, следната се изразяваше в това: "Толкова години не можеш да се излекуваш (сякаш човек ако можеше сам щеше да прибягва до нуждите на специалисти), ами айде връщай се на старото лекарство". Да остнавим настрана, че прегледите при този човек протичат в духа на надпревара по словесни остроумия и бъзици, и така всеки път.
Извинявайте зе прекълено дългия постинг, но просто вече се чудя накъде отиват нещата в нашата държава, след като и подобни прехвалени професори изведнъж се оказаха, че не са нищо повече от самозабравили се търгашчета.

# 1
 • Мнения: 7 552
"но просто вече се чудя накъде отиват нещата в нашата държава, след като и подобни прехвалени професори изведнъж се оказаха, че не са нищо повече от самозабравили се търгашчета."
-Чак сега ли го разбрахте? Simple Smile

# 2
 • София
 • Мнения: 1 777
И сега се очаква, прочитайки твоята история, без да имаме достатъчно информация, да седнем и за пореден път дружно да плюем по лекар.
Много съжалявам за неуспехите в лечението но твоя близък. Тези несполуки съпътстват епилепсията. Това го знаем всички, имащи близки епилептици.
Не смятам, че е редно лековато списване на квалификации по адрес на някого, от когото сме недоволни.

# 3
 • Мнения: 7 552
Ами, не така стои въпроса:
Ако се абстрахираме от медицинската част е просташко:

*са обсъждаш нуждите на пациент "на вратата"
*да общуваш с болните си чрез секретарка
*да говориш с болните си на теми извън медицината, на просташки и хамалски език
*изобщо държейки се като хамалин, колкото и каквато и квалификация да имаш си за боклука. Освен ако не си гений-но това по резултатите важи и прощава всичко.

Гореописаните неща характеризират болшинството от практикуващите днес Медицина в Бг, а за старата генерация процента е над 85%.

Не ме учудват наблюденията, следователно.

# 4
 • София
 • Мнения: 1 777
Бърди, уважавам желанието да помагате на майките, търсещи съвет, уважавам познанията Ви. Не уважавам начина, по който коментирате колегите си. Всеки практикуващ медицина в България, включително и аз имамеу мнение по въпроса кой какъв е и защо такъв е. Но публичното замеряне не помага. Заради подобни неща, много често съм принудена да се боря с агресията на пациенти, идващи с предварителна нагласа към лекарите изобщо,  ипрез цялото време на лечение да доказвам, че не съм камила. В огромната част от случаите успявам, но кому е нужно?
Не знам къде сте завършил образованието си, но ако е в България, все пак тези некомпетентни  простаци са били Ваши учители и състуденти, нали?
С уважение.

# 5
 • Мнения: 1 013
 гуинивър , едно детенце колабира в една болница вчера ,доколкото разбрах Чавдаров имаше  непозитивна намеса в случая .
Майката обясняваше на докторката ,че нещата не и се стрували нормални ,а на Чавдаров му се струвало детска игра ..
Докторката отвърна ,че състоянието на детето е сериозно .

# 6
 • Мнения: 7 552
Бърди, уважавам желанието да помагате на майките, търсещи съвет, уважавам познанията Ви. Не уважавам начина, по който коментирате колегите си. Всеки практикуващ медицина в България, включително и аз имамеу мнение по въпроса кой какъв е и защо такъв е. Но публичното замеряне не помага. Заради подобни неща, много често съм принудена да се боря с агресията на пациенти, идващи с предварителна нагласа към лекарите изобщо,  ипрез цялото време на лечение да доказвам, че не съм камила. В огромната част от случаите успявам, но кому е нужно?
Не знам къде сте завършил образованието си, но ако е в България, все пак тези некомпетентни  простаци са били Ваши учители и състуденти, нали?
С уважение.
Въпросът не е емоционален, а рационален.
Посочих проценти, не обобщавам,а конкретизирам.
Това да представите нещата розови не помага да станат по-добри.
Фалшивото чувство за етика е неприложимо към хора с очевадно просташки маниери, меркантилен подход и нисък морал.
Например, ако един Господин раздава на всички деца Аериус/Зиртек за 6-8 месечни курсове и си играе с "включване" на сирена и кашкавал плюс това да дава напечатани на ксерокс "лечения", то той в никакъв случай не може да бъде оставен "на спокойствие" и некритикуван.

Тези,които обичам и нося в сърцето си ( учители, състуденти-колеги) не са засегнати от този ми коментар. Защото не са в тази категория хора. Със съжаление трябва обаче да кажа, че в Университета, 30-40% от преподавателите ми бяха непригодни и ниско квалифицирани.

# 7
 • София
 • Мнения: 1 777
Съжалявам, че не се разбираме.
Все пак е лесно скрит зад псевдоним, зад който може да е всеки и с всякакви намерения, да се критикуват и обиждат реални хора. По този начин покрай сухото, гори и суровото. Не смятам да продължавам този диалог повече.

Желая Ви успех!

# 8
 • Мнения: 7 552
А Вие също сте под псевдоним... . Simple Smile

Много добре се разбираме... Simple Smile
Бг общество и нация е отвратена от Бг си лекари (в голямата им част).
Бг лекари и лекарско съсловие не могат да понасят Бг пациенти в огромната им част. Защото пак така го направиха Бг лекар да е дребно и нищожно същество.
Тоест, неприязънта е взаимна, и има много причини.

Винаги се учудвам на тази поза "бодри-недоволни".
Хора,като цитираният не са рицари, че да се действа срещу тях честно,открито,смело.
Те разбират само от твърди мерки и твърда критика.
Не е конструктивно,просто.

Търпяхме Бобев десетилетия-сега виждате на какъв хал е Педиатрията ни... .

И нещо за пациентите.
Те се печелят с резултат, добро отношение, човешко отношение. И разбиране. Но с РЕЗУЛТАТ от работата! Сега и веднага-не утре!Дори и най-скептичния може да се спечели. Трудно. Но може. Омразата на Бг лекари към пациентите им идва от несбъднатите им очаквания пациентите да ги направят богати. Но Бг лекари не разбират, че с малки изключения хората НЕ могат да плащат от джоба си-просто Бг е бедна държава. Какво остава тогава?

*лекаря се държи като хамалин и "дои" наляво и надясно. Най-накрая завършва като кретен и простак.
*примирява се с това, че в Бг от медицина не може да се живее човешки-емигрира. Както Бърди. По-лесно за него, и за болните му. Бедният лекар е бедствие,проклятие за болния. Лекар, не можещ да си плати квартирата или лаптопа САМ, не е лекар.
*Лекаря се фанфаронизира и се държи като световна "фирма". Става смешен и жалък. НЯМА световни имена в Бг медицина днес! Няма!

Разбира се Бг е криво огледало-Българинът е ПАТОЛОГИЧНО неспособен да се доверява, мнителен и подозрителен към всичко и всички. Това е плод на мизерията на живота му и тъпотата на управляващите го, които го третират като животно. Ако в други страни ставаха и 1/10 от нещата ставащи в Бг, досега щеше да има бунтове и жертви.
Общественият морал е нулев, нравите-ужасяващи.

Последна редакция: ср, 06 фев 2008, 11:12 от Birdie

# 9
 • Мнения: 179
Ние съ6то се лекуваме при 4авдаров и от последните 2 прегледа не сам доволна.Винаги когато ми се е налагало да го потарся на мобилния ми е отговарял,последния път му званях в 6 сутринта и няма6е проблем,а на телефоните в кабинета отговаря секретарката и ако пожелаете висварзва с него.

# 10
 • София
 • Мнения: 1 777
Бърди, не мога да не се съглася с нещата, които казвате. Единствено "скъпа" не ми допада. 
Аз и поколенията млади лекари около моето сме жертва, на всичко случващо се и много от нас се отказват от професията или емигрират. Аз не се отказвам и не емигрирам, защото мога да си го позволя. Около мен има прекрасни млади хора, опитващи се да покажат, че има и друг начин,   възпитавана съм в професията от прекрасни лекари, имам изключителни учители. И заради тези хора, и заради мен самата, обобщенията и генерализирането ми причинява болка. Защото не го заслужаваме.
Наистина не искам да продължавам този диалог.
С уважение.

# 11
 • Мнения: 7 552
Добре.
Простете.
Приемам.
Всички ние сме жертви. Не само Вие.
Нашите родители не бяха ли жертви?

# 12
 • ЗЛАТИЦА
 • Мнения: 474
Аз също се присъединявам към недоволните от проф,Чавдаров  първоначално когато отидохме преди три години при него  за първи път  беше много мил и внимателен  , но след това се оказа доста груб , не те изслушва ,не те изчаква да се изкажеш ,а колко до консултацията по телефона аз лично никога не успях да се свържа с него всеки път разговарях със секретарката му  , тя му предаваше разговорът ни и ставаше една  ,,,,Сега лично и аз не знам към кого да се обърна за консултация но всеки случай при него няма да бъде,

# 13
 • Sofia
 • Мнения: 3 506
Случайно попаднах на тази тема, но ме провокира достатъчно, че да не мога да я подмина.

Имелда, в случая не става въпрос за колективно плюене, става въпрос за конкретно споделена история от конкретен човек за конкретен лекар. Съжалявам, ако я приемате лично, но в наше време именно такива истории са доста необходими. Наистина ли мислите, че пациентите идват при Вас настроени? Аз имам обратното впечатление - че в обществото се шири наивна вяра в лекарите и в титлите, с които са се закичили. Справка - форумът на д-р Слънчева като нещо близко до тематиката на този форум.
Намирам такива постинги за много ценни. Така поне малкият процент от хора, които преди да се доверят на някой лекар, търсят информация за него, ще имат шанс да чуят истински истории от истинските му пациенти, а не само захаросани хвалебствия от пресата. Респективно ще имат шанса да знаят, че "великото светило" не е безгрешно; че ако не се чувстват добре с неговото лечение, не са единствените; че могат и трябва да търсят други варианти за лечение. А също и да се настроят психически за цинизмите, които ще трябва да понесат, ако все пак решат да се консултират с конкретния доктор.

# 14
 • Мнения: 7 552
Подкрепям.
Всеки и всичко трябва да се доказват всеки ден.
Както е навсякъде в страните с реална медицинска конкуренция.

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт