Все още не сте се регистрирали? Направете го сега напълно безплатно!!!



запомни ме Забравена парола Активация на акаунт





Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma



1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 159 отговора
Здравейте момичета!!! Купих си сач , а не зная рецепти за него. Моля ви напишете най различни рецепти, които знаете. Ще съм ви много благодарна!! Smile
Цитирай


http://www.babapena.com/?p=94          http://kulinar.gbg.bg/index.php?p=recipe&id=1704      http://www.receptite.com/recepta.php?r=3101        http://hamhum.net/index.php?option=com_garyscookbook&Itemid= … etail&id=1318         http://www.gia-bg.com/recipes.php?change_lang         
Заповядай. Peace
Цитирай


Керамичен сач ли си купи? Става ли за стъклокерамика? Щотот ми казаха, че с глинен гювеч не става   ooooh! Иначе има и едни железни , ама те са за огнище май май  Thinking
Цитирай


Penelopa.san ще ти нахвърлям просто идеи.Ти импровизирай.Първото ползване трябва да го намажеш с мазнина и да оставиш да обгори хубаво на котлона  Peace ако е глинен сач,не е хубаво да се мие под течаща вода с препарати,просто се забърсва.Колкото и да го миеш мазнината винаги избива отново и отново  Peace
Месо(по желание)нарязано на парчета,лук на шайби,картоф на половина,гъби цели,морков на четвъртинки и каквото се сетиш още,подправяш с пикантина,ако е свин.сипваш бяло винце малко,ако е пилешко-соев сос,черен пипер.
Другият вариат всичките тези неща по същият начин,но добавяш и топено сирене накрая,а когато свалиш от котлона,настъргваш кашкавал.
Да си го ползваш със здраве и да се похвалиш какво си забъркала  Laughing
Цитирай


Здравейте!
Аз понеже работя в едно заведение (но не съм готвачка) ще ви кажа как горе-долу се приготвя сача (сачето).Месото се поставя в глинения поднос (или както се нарича) с малко мазнина,докато не стане готово,през това време се запържват и зеленчуците в по-дълбок тиган и когато се запържат хубавичко се изсипват върху "мръвката" и се оставят още малко заедно.За зеленчуците се импровизира:лук,чушки,моркови предимно.Може и да се чукне яйце отгоре по желание,а за тези които не са фенове на месото добавете броколи,царевица  или каквото ви дойде на акъла newsm78.Интересно се получава,ако сложите сирене,вместо месо,дори и риба(ама не заедно де bambam).
Ако някой не ми е разбрал мисълта:питайте! chef
Цитирай


Здравейте момичета, опитах вече една от рецептите , които ми даде Нинка-"  Пилешки къстчета със зеленчуци"!!!! Освен всичко описано в рецептата сложих и малко чубрица и накрая преди да го махна от котлона , 2 супени лъжици заквасена сметана!!! Казвам ви стана превъзходно, чак се гордея със себе си!!! Laughing Laughing Laughing Жалко , че забравих да го снимам , но следващият път ще го направя. Днес смятам да сготвя " дробчета по селски" пак на сача и ще ви покажа после какви съм ги надробила !!! Благодаря за рецептите момичета! Наистина ястията на сач стават страхотни! Ако знаете още рецепти , моля пишете!!! Peace
Цитирай


Penelopa.san ще ти нахвърлям просто идеи.Ти импровизирай.Първото ползване трябва да го намажеш с мазнина и да оставиш да обгори хубаво на котлона  Peace ако е глинен сач,не е хубаво да се мие под течаща вода с препарати,просто се забърсва.Колкото и да го миеш мазнината винаги избива отново и отново  Peace
Месо(по желание)нарязано на парчета,лук на шайби,картоф на половина,гъби цели,морков на четвъртинки и каквото се сетиш още,подправяш с пикантина,ако е свин.сипваш бяло винце малко,ако е пилешко-соев сос,черен пипер.
Другият вариат всичките тези неща по същият начин,но добавяш и топено сирене накрая,а когато свалиш от котлона,настъргваш кашкавал.
Да си го ползваш със здраве и да се похвалиш какво си забъркала  Laughing
Благодаря за идеите Мерги, ще опитам и ще се похваля , обещавам!!! chef chef chef
Цитирай



Ами ,това е моят втори опит! Embarassed" Дробчета по селски"
Цитирай


Ауууу,Пенелопа,това изглежда страхотно!Браво    chef  майсторе  bouquet!
май ще си купувам сач  Crazy
Цитирай


Аз до сега съм използвала сача само във фурната. Може ли някой да ми каже дали мога да го ползвам на газов котлон ?
Цитирай


Снежка,може да,но на слаб огън  Peace
Цитирай


Ок, благодаря . Smile
Цитирай



Ето това е "Пилешки къстчета със зеленчуци" Wink Wink Wink
Цитирай


Момичета...къде може да си купя сач  newsm78 Ако е в България, в какъв магазин се продава? А в чужбина има ли ги? Не съм виждала сач освен е резторанти...
Цитирай


Моят си го купих от Трявна, но видях , че и на Метро го има!!! Пък и в магазините за домашни потреби провери!!! Wink
Цитирай


1-14 от 159 отговора