Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 159 отговора

варна

Мнения: 80
Здравейте момичета!!! Купих си сач , а не зная рецепти за него. Моля ви напишете най различни рецепти, които знаете. Ще съм ви много благодарна!! Smile
Цитирай

БУРГАС

Мнения: 1 543
http://www.babapena.com/?p=94          http://kulinar.gbg.bg/index.php?p=recipe&id=1704      http://www.receptite.com/recepta.php?r=3101        http://hamhum.net/index.php?option=com_garyscookbook&Itemid= … etail&id=1318         http://www.gia-bg.com/recipes.php?change_lang         
Заповядай. Peace
Цитирай

weltweit

Мнения: 4 802
Керамичен сач ли си купи? Става ли за стъклокерамика? Щотот ми казаха, че с глинен гювеч не става   ooooh! Иначе има и едни железни , ама те са за огнище май май  Thinking
Цитирай

софия

Мнения: 46
Penelopa.san ще ти нахвърлям просто идеи.Ти импровизирай.Първото ползване трябва да го намажеш с мазнина и да оставиш да обгори хубаво на котлона  Peace ако е глинен сач,не е хубаво да се мие под течаща вода с препарати,просто се забърсва.Колкото и да го миеш мазнината винаги избива отново и отново  Peace
Месо(по желание)нарязано на парчета,лук на шайби,картоф на половина,гъби цели,морков на четвъртинки и каквото се сетиш още,подправяш с пикантина,ако е свин.сипваш бяло винце малко,ако е пилешко-соев сос,черен пипер.
Другият вариат всичките тези неща по същият начин,но добавяш и топено сирене накрая,а когато свалиш от котлона,настъргваш кашкавал.
Да си го ползваш със здраве и да се похвалиш какво си забъркала  Laughing
Цитирай

София

Мнения: 6
Здравейте!
Аз понеже работя в едно заведение (но не съм готвачка) ще ви кажа как горе-долу се приготвя сача (сачето).Месото се поставя в глинения поднос (или както се нарича) с малко мазнина,докато не стане готово,през това време се запържват и зеленчуците в по-дълбок тиган и когато се запържат хубавичко се изсипват върху "мръвката" и се оставят още малко заедно.За зеленчуците се импровизира:лук,чушки,моркови предимно.Може и да се чукне яйце отгоре по желание,а за тези които не са фенове на месото добавете броколи,царевица  или каквото ви дойде на акъла newsm78.Интересно се получава,ако сложите сирене,вместо месо,дори и риба(ама не заедно де bambam).
Ако някой не ми е разбрал мисълта:питайте! chef
Цитирай

варна

Мнения: 80
Здравейте момичета, опитах вече една от рецептите , които ми даде Нинка-"  Пилешки къстчета със зеленчуци"!!!! Освен всичко описано в рецептата сложих и малко чубрица и накрая преди да го махна от котлона , 2 супени лъжици заквасена сметана!!! Казвам ви стана превъзходно, чак се гордея със себе си!!! Laughing Laughing Laughing Жалко , че забравих да го снимам , но следващият път ще го направя. Днес смятам да сготвя " дробчета по селски" пак на сача и ще ви покажа после какви съм ги надробила !!! Благодаря за рецептите момичета! Наистина ястията на сач стават страхотни! Ако знаете още рецепти , моля пишете!!! Peace
Цитирай

варна

Мнения: 80
Penelopa.san ще ти нахвърлям просто идеи.Ти импровизирай.Първото ползване трябва да го намажеш с мазнина и да оставиш да обгори хубаво на котлона  Peace ако е глинен сач,не е хубаво да се мие под течаща вода с препарати,просто се забърсва.Колкото и да го миеш мазнината винаги избива отново и отново  Peace
Месо(по желание)нарязано на парчета,лук на шайби,картоф на половина,гъби цели,морков на четвъртинки и каквото се сетиш още,подправяш с пикантина,ако е свин.сипваш бяло винце малко,ако е пилешко-соев сос,черен пипер.
Другият вариат всичките тези неща по същият начин,но добавяш и топено сирене накрая,а когато свалиш от котлона,настъргваш кашкавал.
Да си го ползваш със здраве и да се похвалиш какво си забъркала  Laughing
Благодаря за идеите Мерги, ще опитам и ще се похваля , обещавам!!! chef chef chef
Цитирай

варна

Мнения: 80

Ами ,това е моят втори опит! Embarassed" Дробчета по селски"
Цитирай

софия

Мнения: 46
Ауууу,Пенелопа,това изглежда страхотно!Браво    chef  майсторе  bouquet!
май ще си купувам сач  Crazy
Цитирай

Там някъде нейде !!!

Мнения: 1 127
Аз до сега съм използвала сача само във фурната. Може ли някой да ми каже дали мога да го ползвам на газов котлон ?
Цитирай

софия

Мнения: 46
Снежка,може да,но на слаб огън  Peace
Цитирай

Там някъде нейде !!!

Мнения: 1 127
Ок, благодаря . Smile
Цитирай

варна

Мнения: 80

Ето това е "Пилешки къстчета със зеленчуци" Wink Wink Wink
Цитирай

В царството на троловете , елфите и викингите :')

Мнения: 3 353
Момичета...къде може да си купя сач  newsm78 Ако е в България, в какъв магазин се продава? А в чужбина има ли ги? Не съм виждала сач освен е резторанти...
Цитирай

варна

Мнения: 80
Моят си го купих от Трявна, но видях , че и на Метро го има!!! Пък и в магазините за домашни потреби провери!!! Wink
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 159 отговора