Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Здравословни проблеми и профилактика
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

В тъмната гора.

Мнения: 1 229
Детето ми е на 7 години, преди три седмици лежахме в инфекциозно отделение с неустановена диагноза, така поне казваха лекарите....бактериална инфекция със скарлатиноподобен обрив. Пуснаха ни по клинична пътека за инфекциозночревните болести. Детето ми имаше температура до 39 градуса, главоболие, силни болки в гърлото, зачервени дъги (той е без сливици), болки в корема, повръщане ( повръщаше всичко, като първо започваха болките в корема и минута след това следваше повръщане). Приеха в детско първо, но още първия час получи петехиален обрив по гърдите, най-вече по шията и леко по лявата буза, половин час след появата на този обрив, върху него се появи и рогаден обрив. Двата обрива започнаха да се разпостраняваха по цялото тяло. Когато му взимаха кръв иглите буквално се запушваха, беше интоксикиран.

Днес го заведох на контролни изследвания и направо ми се изправи косата. Ето резултатите:
WBC - 11.5 H ;  4-10
Lwmph # - 4.2 H;  0.8 -4.0
Mid# - 2.7 H;  0.1 - 0.9

Lwmph% 36.3;  20.0 - 40.0
Mid% - 23.3;  3.0 - 9.0
Gran% - 40.4;  50.0 - 70.0

MCHC - 368; 320 - 360
PCT - 0.385;  0.108 - 0.282

ДКК на ръка/на стъкло:

St - 0.02
Sg - 0.40
Eo - 0.03
Mo - 0.08
Ly - 0.47


От Кърджали съм и вече нямам вяра в местните лекари, те са направо срам за професията си. Ако може да ми кажете нещо повече ще съм ви много благодарна. Утре ще отидем да направим теста за Ебщайн-Бар.
Цитирай

София

Мнения: 1 745
Честно казано,  не разбирам какво те притеснява? Няма от какво да ти се изправя косата. Диференциалното е в норма. Левкоцитити са на горна граница на нормата за възрастта. 
 Този показател не мога да си го предведа Mid# - 2.7 H;  0.1 - 0.9
Цитирай

В тъмната гора.

Мнения: 1 229
Mid - са моноцитите и те са два пъти над нормата, именно затова ще ходим утре да правим този тест, за да се потвърди евентуално наличието на инфекциозната моноклеуза.
Цитирай

София

Мнения: 2 635
ами аз на твое място бих довела детето на частен прием в София. Няма да ти навреди второ мнение. Обади се например в софийската инфекциозна клиника и попитай за свободен прием на шефа на отделението. Поне ще получиш още едно мнение и то на високо ниво.
Цитирай


Мнения: 32
Ако това са моноцитите-23,наистина са много,необходимо е да се направи изследване за мононуклеоза и ако се окаже тя-лекува се,не се притеснявай.Черният дроб и слезката увеличени ли са?
Цитирай

София

Мнения: 1 745
Моноцитите в диференциалното броене са в норма Mo - 0.08. Когато се броят машинно стават грешки. Реална е натривката- тя е в норма.
Разбира се, направете необходимите изследвания, надявам се всичко да е о.к.
Цитирай

В тъмната гора.

Мнения: 1 229
Ако това са моноцитите-23,наистина са много,необходимо е да се направи изследване за мононуклеоза и ако се окаже тя-лекува се,не се притеснявай.Черният дроб и слезката увеличени ли са?

Не сме му правили ехография, но аз настоявам, а мъжа ми се дърпа. Но кой ли го пита. Утре ще се обадя до лабораторията за въпросния тест, а след това ще уреждам ехографията. Момичета само да знаете колко е ужасно тук в дълбоката провинция, може ли завеждащ инфекциозно отделение да не разпознае моноклеуза или каквото й да е. В последните дни от престоя ни в болницата бях изключително обезпокоена и при визитациите питах до последно каква е окончателната диагноза.....но такава не беше поставена. В деня на изписването ни помолих да ни пуснат по-бързо, защото исках да пусна на сина си платени изследвания, през целия ни престой ме държаха дезинформирана. Завеждащата започна да ме обижда...едва ли не коя съм аз да поставям под съмнение нейната компетентност, тя била с две специалности и била завеждащ. Тук се лекува насляпо, постоянно сменят лекарствата, а за мен пова си е експериментиране с пациентите.
Цитирай

София

Мнения: 3 158
Както го описваш, страшно прилича на мононуклеоза, защото подобен обрив се получава често при нея. Погледни в нета какво пише. Тя не се лекува с антибиотици и отминава практически от само себе си, пие се само изопринозин. Направете изследване и идете в София за разчитане на резултатите!!!
Цитирай

Благоевград

Мнения: 199
Моето дете е с Ебщайн бар- с подити лимфни възли придружено с обриви по цялото тяло и с уголемен далак.Поставиха ни диагнозата в детска университетска болница иначе тук в провинцията 3 години я водих къде ли не но никои не се сети да ни направят такова изследване.Ако искаш съвет от мен - заведи си детенцето в София
Цитирай

в един друг свят...

Мнения: 822
Ако това са моноцитите-23,наистина са много,необходимо е да се направи изследване за мононуклеоза и ако се окаже тя-лекува се,не се притеснявай.Черният дроб и слезката увеличени ли са?

. Тук се лекува насляпо, постоянно сменят лекарствата, а за мен пова си е експериментиране с пациентите.

За жалост май почти навсякъде е така. И ние вече със съпругът ми взехме решение да си правим сами изследванията на децата т.е. на частно - без да чакаме направления. Предпочитам да дам пари за изследвания, от колкото да тровя детето си с два три поредни АБ изписани на сляпо, както се практикува.
Последно в събота дежурната ни беше изписала Аугументин - за висока температура без никакви други симптоми - за всеки случай. Е да, обаче аз си спестих 18 лева и изчакахме. В понеделник направихме кръвни изследвания - всичко е ок. Педиатърът обаче каза - за всеки случай Суметролим, ако инфекцията слезе надолу. Да, обаче аз днес си я заведох на лабораторията, взехме гърлен секрет и пуснахме антибиограма. Ще изчакаме до четвъртък. За сега леко накашля. Така поне ще спя спокойно и ще съм сигурна, че детето ми не се лекува на тото.

А за Мононуклеозата - миналата година синът ми боледува от нея. Откриха я пак, защото реших да му пусна едни кръвни изследвания преди да го заведа на преглед. Тогава лекарката се стресна и даде направление за диференциално броене. Ако не бяха кръвните изследвания със сигурност щеше да ни изпише АБ и тогава не ми се мисли.
Трябва да засилите имунитета на детето, защото мононуклеозата е вирусна инфекция, която не се лекува с АБ. После имунитетът пада трайно - за около шест месеца, до колкото знам.
Бързо оздравяване  Peace
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.