Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 5 фев. 2008, 21:40 ч.

С какво се промени вашият живот към по добро????

 • 4 206
 • 48
 •   1
Отговори
 • Мнения: 3 911
Това всъщност е идея на ФРИГ,но виждам че я няма ,а това е една свежа тема и ми се струва ,че има какво да кажем,въпреки че всяко от децата ни има проблем/а и Катнадиин каза че съм добър вестоносец ,дано е заразно Hug/
Аз за себе си мога да кажа,че детето ми се роди с много проблеми,но сигурно заради тях,всяко нейно постижение и подобрение ми носи невъобразимо щастие.Хората приемат за даденост всяко нещо ,което постига детето им-първо сядане,първа крачка,първа думичка и ред други,но за нас всяко това от нещата е изстрадано ,и когато все пак то се случи ,ние изпитваме много повече отколкото всеки друг.
С какво се промени живота ми към по добро?
Ами с това,че ми се роди едно прекрасно дете ,което преживя много ,но и постигна много ,на пук на всички онези ,които не вярваха, и това се оказаха за мен най -стойностните години от живота ми.Аз имам дете с проблем ,но съм доволна че съдбата е избрала точно мен  и точно аз да изживея тези радости за които споменах.

Кажете вие сега,и казвайте само хубавите неща,защото съм сигурна,че има и такива Hug

# 1
 • Мнения: 1 193
Трябва да помисля над тази тема,не съм се замисляла с какво се е променил живота ми към по-хубаво.Имам  си Петя ,която ми се смее с глас, иска да гали косата ми и знае къде е входната врата за да излезем на разходка. Т. е. имам много и цялото щастие ми го е подарила тя,без да се замисля дали го заслужавам. За това решихме да я възнаградим с братче или сестриче за да си има приятелче в живота. Тя го заслужава .

# 2
 • Мнения: 3 911
Не мога да повярвам!
Нима никоя от вас не намира щастието и радоста,въпреки проблемите?
Нима не намирате и хубавото? newsm78
Наистина не предполагах ,че няма да се пише по тази тема Sad,жалко

# 3
 • Мнения: 1 193
Чакай,всеки е щастлив по своему.Но явно болката все още надделява.А и в това  грипаво време още не са я видели темата.Накрая ще се съберем тук все щастливи хора.  Ще видиш.

# 4
 • в края на града
 • Мнения: 4 306
Ами най-голямото щастие е, че го имам, независимо от проблемите. Той е толкова искано дете  Heart Eyes Промени се целият ми живот, промених се и аз, научих се да се радвам на малките неща, на момента... Доброто е, че дори и в най-тежките ни моменти, винаги е имало поне "сламка" надежда, за която да се захванем. Щастлива съм, когато ми казва "мамо, обичам те", допреди година дори не вярвах, че скоро ще чуя тези думи... Във всяко изпитание, във всяка трудност, с която се сблъскваме винаги може да се намери нещо добро, важното е да го потърсиш...

# 5
 • Мнения: 774
Хората приемат за даденост всяко нещо ,което постига детето им-първо сядане,първа крачка,първа думичка и ред други,но за нас всяко това от нещата е изстрадано ,и когато все пак то се случи ,ние изпитваме много повече отколкото всеки друг.
Ей,това е едно от нещата,за който си дадох сметка като се роди Ивка.С Теди наистина приемах всичко за даденост.Той проходи на 10 м. и за мен беше нормално,не му отдадох голямо значение.
Ивка проходи на 1 г. и 8м. и бях най щастливата майка на света.Толкова бях горда от постиженията и упорството и.
Горда бях и когато отидохме в Израел и лекарите очакваха да видят дете в инвалидна количка,а тя търчеше пред болницата.
Живота ми се промени много и към добро.Ивка ми помогна да стана по добър човек!Да се радвам на дребните неща!Да оценявам всеки жест и всяка мъничка победа!И най важното след дълъг период да отричане,на обвинения се научих да гледам нещата от добрата им страна.Ако не беше проблема на Ивка,аз щях да си остана една обикновена и посредствена майка!

# 6
 • Мнения: 1 037
О, чакай Вики и мама, просто незнаеш колко мога да пиша Wink.
Щастлива съм, разбира се.
Дъщеря ми за 2 г. ме научи на толкова неща, колкото неуспях да науча за 30г.
Какво имам впредвид...На 10 месеца се усмихна за пръв път, но знаете ли какво направих аз, плаках с часове от радост, това беше най-прекрасното нещо в живота ми, обадих се на цялото семейство, на всичките си приятели и плакахме дружно.
Казаха ми, че няма да вижда, не следеше, не реагираше и в един момент започна...такава радост и щастие беше...няма думи, с които да опиша чувствата си.
Тя е едно много щастливо дете, смее се постоянно.
В нашето семейство не се караме за битови, ежедневни неща, защото след 18 часа в стаята на Сиси е купона, всички сме си у дома, пеем, защото така иска тя, казваме си стихчета, смеем се...нямаме време да се караме и спорим, всяка свободна минута е за нея.
Тя осмисля живота ни, има за какво да се боря и когато постигне нещо, дори и мъничко, това ми носи несравнимо щастие.
Тя... едно мъничко детенце, ни научи да сме борбени, силни и да се радваме  много на малкото, да ценим стойностните неща.
Детенцето ми е прекрасно и ме прави много, много щастлива.

# 7
 • Мнения: 3 911
А така ви искам,извинете ме но се притесних,защото не ми се искаше да повярвам ,че обръщаме внимание само на лошите неща,а в същото време има толкова много добри Hug

# 8
 • густо майна Филибето
 • Мнения: 7 332
Вероятно ще повторя някого, но появата на специално дете ме накара да преосмисля ценностите си, да се прекроя по-широко, да се радвам на дреболии и да не хвърча в облаците. Направи ме Любознателна и повярвайте ми, никога не съм чела толкова и с такова желание, както откакто имам компютър Laughing Не съм сигурна, че животът се е променил към по-добро, но съм сигурна, че критерия ми за добро е станал различен по начин, който да ми помогне да усетя и щастието по друг начин.

# 9
 • Мнения: 474
Не съм сигурна, че животът се е променил към по-добро, но съм сигурна, че критерия ми за добро е станал различен по начин, който да ми помогне да усетя и щастието по друг начин.
Напълно подкрепям казаното от Любознателна то важи за мен на 100 процента

# 10
 • Мнения: 474
Това наистина е чудесна тема , не мога да се похваля само с хубави неща но пък и има толкова  хубави поводи с които да се похваля , само като се сетя преди три години че не можеше абсолютно нищо да прави сам , нито можеше да говори добре , сега вече нещата постепенно се подреждат , е само аз си знам на каква цена е всичко това но по важен е напредъкът,А толкова се радвам като протегне към мен ръчички и ми каже Мамо, обожавам те ,

# 11
 • Мнения: 776
Вики и Мама поздравления за темата!  bouquetХУбаво е човек да отчита и хубавите ,не само лошите страни на живота,още повече ,че понякога наистина Той се подрежда 100% към по-добро! Simple SmileВ тоя ред на мисли мога да кажа за себе си и моите деца.КОгато родих малката и ми казаха,че тя имала микроцефалия,че щяло това да промени живота ни,че било в следствие на ЦМВ или пък токсоплазмоза почуствах,че умирам..КОгато  8 месеца по-късно  се оказа,че Тя е добре и се радваме  на цветущо здраве ,няма как да не осъзнавам нещата под различен ъгъл.Всичко ,което ми се случва,всичко което преживяваме.Научих ,че винаги има смисъл да се бориш и да не с е отказваш,че най-голямото богатство е собствената вяра,силата, правото ти н а избор.Вярата в по-добрия резултат и правото на избор как да постъпиш  и как да се отнесеш към проблемите изобщо.В този смисъл няма как да не отбележа,че живота ми се промени. Смятам,че към по-добро..Станах по-толерантна  и по -търпелива ,радвам се и на по -малките неща.Надявам се искренно да продължат да ни се случват чудеса,а те да са заразни Heart Eyes...

# 12
 • Мнения: 2 242
Едва ли някой е мечтал живота му да се подобри точно по този начин... Но смятам, че всеки тук е станал много по-добър, по-толерантен и по-състрадателен. Това:
...появата на специално дете ме накара да преосмисля ценностите си, да се прекроя по-широко, да се радвам на дреболии и да не хвърча в облаците...
... Не съм сигурна, че животът се е променил към по-добро, но съм сигурна, че критерия ми за добро е станал различен по начин, който да ми помогне да усетя и щастието по друг начин.
е безкрайно вярно.
Научихме се да намираме щастие и в най-дребните неща. А там, то е най-истинско!

# 13
 • Мнения: 74
Въпреки всички проблеми,които имам с дъщеря ми,аз все пак се научих да се радвам на дребни неща,които не съм си и помисляла,че може да ме радват.Например това,че виждам как детето ми все повече успява да бъде по-самостоятелно,как все по-добре произнася думички,които до скоро не й се разбираха,как като ми каже "мамо,много те обичам"и на мен ми идва да разцелувам целия свят и куп едни такива "дребнички"неща,които ме карат да бъда най-щастливата мама на света. Grinning

# 14
 • Мнения: 59
Както всички вас така и аз съм преживяла много неща заедно със децата(аз говоря в множествено число)
Да животът ми се промени и то доста  имам чувството че преди не съм осъзнавала какви са ценности те  в живота какво е истинска борба за живот но тези малки фъстъчета ме промениха толкова много че ако някой ми беше казал преди време че аз ще сам тази която съм сега щях да му се изсмея.
Една от най големите промени в мен е ТАРПЕНИЕТО
Благодарна съм че имам три прекрасни деца
Вики и мама за сетен път успя да ме накараш да се почуствам щастлива че имам тези малки
"талибанчета"
Благодаря на господ че ги имам.

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт