Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

На пода

Мнения: 4 399
Много ви моля помогнете ми да измисля някакво предястие или мезе или и аз не знам какво тоЧно... Поканила съм едни специални гости и всиЧко друго веЧе съм измислила, но остана предястието.  Първо трябва да им предложа аперитив и към него нещо дребно за хапване. Тъй като аперитива го поднасям не там където се храним, в общи линии има доста изисквания към него. Трябва да е нещо сухо, студено, по възможност да се хапва на крак без да изисква много прибори и Чинии. И ако може да е лесно и бързо за приготвяне. ВеЧе 2 дена не спирам да обмислям какво мога да направя и нищо не ми идва на ум. Така съм се отЧаяла Че сериозно обмислям дали да не купя няколко вида Чипс и ядки и да реша проблемя с предястието... Thinking
Цитирай

София

Мнения: 29 940
на пръв прочит ми дойде идеята за салати, аз обичам да правя салата от рачешки ролца с майонеза, ама като си писала без прибори ... Smile После ми дойде идеята за малки хапчици. Сега ще прасна едно обяснение дет го няма никъде. Нещо като коктейлна маслинка, но вместо маслинка различни видове колбаси, сирене, кашкавал. Синьо сирене също става, върви с вино Smile

rozali.com
bgkulinar.net
kulinar.gbg.bg
Цитирай

Ottawa, Canada

Мнения: 2 452
Аз правя пълнени пайчета (pie shells; не зная как иначе да го обясня). Купувам ги готови от магазина  във фризерната секция; пека ги, след като ги надупча с вилица (иначе се издуват) и малко преди поднасяне ги напълвам с нещо, обикновено от готовите дипове Филаделфия с различни вкусове, към която добавям подходящи неща, напр. маслинки, нарязани на дребно, скаридки, подправки. Отгоре ги украсявам съответно с малка маслинка, морковчета, зърна ч. пипер; сега вече имам и шприц и бих им шприцовала по една розичка от пълнежа оцветен в различен цвят (жълтък за жълто; черни маслини за виолетово; магданоз и др. за зелено; червено цвекло за червено и т.н.). Звучи сложно, но се приготвя бързо, а може и да го приготвиш от предния ден и да ги напълниш малко преди да дойдат гостите.
Други идеи:
1) скариди подредени в кръг с дип в средата;
2) нещо като торта от пушена сьомга - купувам ги от замразената секция на рибните изделия - представляват пушена сьомга с пълнеж.
3) само пушена сьомга с черен хляб; хайвер
4) devilled eggs - сварени яйца, на които жълтъците са извадени и смесени с майонеза и подправки и напълнени отново, поднесени с малки бели хлебчета (казват се нещо френско, но не си спомням точно какво; купуват се в пакетчета където се продават кракери за сирене).
Цитирай

сред цветята

Мнения: 3 033
Ето какво ми хрумва на мен спонтанно.

Навита Rucola с шунка Parma. Малко салата се навива в парчета шунка. Иzглежда много декоративно. Само трябва да купиш прясна шунка, иначе не е вкусно.

Няряzани на половина по дължина и след това още веднъж чушки и пълни със смес от Frischkäse, малко сметана, сок от лимон, малко чесън, подправени с черен пипер и сол, Schnittlauch. Отгоре дори може да сложиш малко бадемови листенца.

раzлични видове Canapés.

Хапки от многолистно тесто, пълнени със смес от наряzани иzсушени домати, Kräuterbutter, наряzани на дребно орехи. Сместа я намаzваш върху тестото и го навиваш на руло. След това го наряzваш на парчета, които намаzваш с раzбит жълтък и печеш.

Виж и тук някои неща http://www.bg-mamma.com/viewtopic.php?t=2695&highlight=
Цитирай

На пода

Мнения: 4 399
Много ви благодаря zа идеите!
Мисля да погледна какви вариации на тема многолистно тесто има в супера и дали има нещо zамраzено от тях и май се спирам на идеята с хапките. Ако има нещо zамраzено, добре, ако няма, ще ми се наложи сама да си ги пека. След това ще ги напълня с филаделфия или Брънч.
Цитирай


Мнения: 2 392
нарязваш пилешки гърди на хапчици и ги завиваш с бекон. Набождаш с клечки за зъби. Печеш с малко вода. Много бързо стават и са много на брой. (аз режа всяка лентичка на бекона на 2).
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.