Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
Бебето ми е на 27 дни. Всеки ден вечер между 19 ч. и 0 ч. го кърмя нон-стоп от едната и от другата гърда. Накрая се чувствам като изцеден лимон. Едвам издържам. След като го нахраня изглежда сито, но след малко пак ревва и е гладен. Има и колики. Възможно е и да търси успокоение, но в повечето случаи ми изглежда гладен. Иначе през деня го кърмя през 2,3 часа, на поискване. Нощем пък започна да спи от 0 ч до 6 ч сутринта. Знам, че вечер количеството на кърмата намалява, значи ли това че  бебето показва непрекъснато признаци на глад, че имам съвсем малко кърма? Възможно ли е да намаля броя на тези вечерни кърмения?

# 1
  • София
  • Мнения: 2 658
Неможеш да ги намалиш.Кърмата ти още не се е регулирала,вечер обикновено винаги количествата намаляват и много малки бебчета са като вас,изобщо не сте изолиран случай.Освен това тези часове са и времето на коликите и на нервността по принцип при бебчетата.Моного вероятно е да иска да суче заради болката в коремчето и за да се успокоява.Тези периоди при моята дъщеря бяха нощем,което е още по-гадно и на същата възраст на която сте и вие.Толкова много искаше да суче и изглеждаше все гладна,давах гърда,давах АМ,после тя се скъсваше от повръщане.Единственият начин е да започнеш да дохранваш малко вечер,но това може да доведе до отбиване на детето,ако му стане по-лесно да яде от биберона.Обикновено нещата след втория месец си идват на мястото,кърмата се регулира и висенето на цица намалява.

# 2
  • Мнения: 7 751
Все едно описваш ситуацията с дъщеря ми през първите 2 месеца с тази разлика, че на нея й се разминаха коликите. От самото начало я кърмя на поискване. Тогава сучеше на 3-4 часа, но вечер след 18-19 ч. висеше на мен постоянно и аз само редувах гърдите. Нощем спеше до 6-7 ч. сутринта, понякога се будеше в 4 ч. за малко. От края на 3 месец вечерното хранене стана доста по-кратко и с по-големи интервали, а тя продължи да си спи по цяла нощ.
Бебчето ти още е много мъничко, за да му ограничаваш броя на кърменията.
Погледни на голямото вечерно кърмене откъм добрата му страна - не се буди нощем Peace, не се налага да дохранваш с АМ и биберон.
Казваш, че си изтощена - можеш ли да кърмиш легнала? Мене това ме спасяваше. Кърмех легнала по гръб или на една страна, иначе след няколко часа седнала, нямаше да си усещам кръста и гърба.

# 3
много ви благодаря Hug. успокоихте ме, че не съм единствена и това не е нещо необичайно. и най -вече че кърмата ще се регулира след месец-два. мога да кърмя легнала, но имам чувството , че не е достатъчно ефективно. още не съм свикнала.

# 4
  • пяната на дните
  • Мнения: 682
 Вечерно - нощните кърмения са доста по - малко натоварващи, ако просто си лежите с бебчо, аз поне се родих, когато открих този "стил". После от чист мързел си кърмех легнала и денем, стига да е възможно  Mr. Green
 Още е мъничък бебокът, трябва ви време да се нагодите един към друг, успокой се! Успех и пиши как върви Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт