Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Реклама

Как да панираме

  • 6 фев. 2008, 18:19 ч.
  • Преглеждания  2 713  Мнения  10  Онлайн  1
Отговори
  • БУРГАС
  • Мнения: 1 545
Вчера си купих едно кулинарно списание и в него беше описано как се прави панировката,за да стане пухкава и вкусна. PeaceЕто и начините:
Японска  панировка  "Темпура" :Разбийте 2 яйца с 1 чаша ледена вода,след това сипете постепенно 1 чаша брашно или оризово нишесте,като бъркате постепенно.За да се получи хрупкава коричка е важно да има голяма разлика в температурата на продуктите,които ще се пържат и мазнината за пържене. newsm26
Втори вид:1 жълтък,300 мл. ледена вода с 4-5 кубчета лед,250гр. брашно,1/4 лъж. сода,съвсем символично сол.Разбива се жълтъка със содата и ледената вода с кубчетата лед.Добавя се брашното постепенно и се и се рабива до хомогенна смес.Пането трябва да бъде полутечно,при нужда се разрежда с ледена вода.
Аз все още не съм ги изпробвала тези панировки,но се надявам да съм ви била полезна. eat newsm60 eat

Реклама
# 1
  • Габрово
  • Мнения: 3 036
Аз панирам по следния начин:
Отделям жълтък от белтък.
Като разбивам жълтъкът,прибавям една лъжица брашно,4 лъжици бира или газирана вода.
Белтъка го разбивам на пяна и жълтъка го прибавям бавно с дървена лъжица към белтъка.
Накрая слагам подправките, които ще бъдат нужни - за риба,за сирене, за месо и т.н.
Понякога вместо обикновено брашно слагам царевично.

# 2
  • софия
  • Мнения: 46
Аз не обичам сложните неща,затова винаги си правя съвсем обикновена двойна панировка-брашно,яйце,галета,яйце.В разбитите яйца сипвам малко вода,но наистина малко.Нямам несполучлив опит в панировките  Peace

# 3
  • Мнения: 1 449
Една лесна и вкусна панировкa:

100 грама брашно
50 грама царевично нишесте
2 жълтъка
2 разбити на сняг белтъка
малко бира за пикантен вкус
сол, черен пипер

Цялото това съдържание се смесва и разбърква на каша, която се посолява и поръсва със сол и черен пипер на вкус. С нея могат да се пържат тиквички, розички карфиол, ивици от сварени моркови и т.н. Потапят се в сместа и се пържат в предварително загрято олио до златисто.
Поднасят се с гарнитура от подсолена сметана или сгъстено кисело мляко, настъргани репички или зеле, поливат се с лимонов сок или соев сос по желание.

# 4
  • Белгия/София
  • Мнения: 27 528
Аз не обичам сложните неща,затова винаги си правя съвсем обикновена двойна панировка-брашно,яйце,галета,яйце.

И аз така и винаги става.  Peace Обикновено пропускам последното яйце, за да ми остане бодливо и хрупкавко  Grinning

# 5
  • ...
  • Мнения: 3 035
Аз не обичам сложните неща,затова винаги си правя съвсем обикновена двойна панировка-брашно,яйце,галета,яйце.

И аз така и винаги става.  Peace Обикновено пропускам последното яйце, за да ми остане бодливо и хрупкавко  Grinning
     Peace   и аз обичам да е многооо хрупкаво

# 6
  • София
  • Мнения: 5 001
И аз съм към отбора на "хрупкавите"   bouquet   bouquet   bouquet

# 7
  • Белгия/София
  • Мнения: 27 528
И аз съм към отбора на "хрупкавите"   

 Joy Joy Joy

Никой ли не иска и да е от боцкащите?  Joy

# 8
  • София
  • Мнения: 5 001
И аз съм към отбора на "хрупкавите"   

 Joy Joy Joy

Никой ли не иска и да е от боцкащите?  Joy
smile3532 smile3532 smile3532
Еееее,Блонди ти ме уби направо......Хрупкави,боцкащи аз съм там!

Направо ми оправи настроението за целия ден,че имах тука едни неприятности...

# 9
  • Бургас
  • Мнения: 3 621
и аз предпочитам най-простия начин на паниране, брашно и яйце със съвсем малко вода, винаги ползвам чаревично брашно.Сега съм  решила да пробвам от тези готовите панировки който продават.

# 10
  • Мнения: 1
Вчера си купих едно кулинарно списание и в него беше описано как се прави панировката,за да стане пухкава и вкусна. PeaceЕто и начините:
Японска  панировка  "Темпура" :Разбийте 2 яйца с 1 чаша ледена вода,след това сипете постепенно 1 чаша брашно или оризово нишесте,като бъркате постепенно.За да се получи хрупкава коричка е важно да има голяма разлика в температурата на продуктите,които ще се пържат и мазнината за пържене. newsm26
Втори вид:1 жълтък,300 мл. ледена вода с 4-5 кубчета лед,250гр. брашно,1/4 лъж. сода,съвсем символично сол.Разбива се жълтъка със содата и ледената вода с кубчетата лед.Добавя се брашното постепенно и се и се рабива до хомогенна смес.Пането трябва да бъде полутечно,при нужда се разрежда с ледена вода.
Аз все още не съм ги изпробвала тези панировки,но се надявам да съм ви била полезна. eat newsm60 eat
#Cussing out #Cussing out

Реклама


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт