Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Реклама
  • 7 фев. 2008, 10:32 ч.
  • Преглеждания  10 590  Мнения  13  Онлайн  1
Отговори
  • София
  • Мнения: 1 947
Това е!Искам да си напрая  салатка от китайско зеле и търся рецепта.Помагайте,ще съм много  благодарна.

Реклама
# 1
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 9 289
ето ти една рецепта от мен

ако искаш имам и вариант с портокал.

ако искаш да не е толкова пикантна , направи я като зелева салата или като марула.
китайското зеле няма собствен вкус и може с всичко да се комбинира.

# 2
  • София
  • Мнения: 5 001
*Ситно нарязано китайско зеле,домати,краставици,сурови гъби ,копър,балсамов оцет,зехтин
*зеле,ролца раци,копър,царевица,дресинг от млечно-майонезен сос с еднаскилидка пресован чесън
*Зелето,настъргани моркови,магданоз,дресинг от оцет,олио(зехтин) и една скилидка чесън пресована.

Който не обича чесън може да го пропусне естествено....

# 3
  • София
  • Мнения: 1 947
*Ситно нарязано китайско зеле,домати,краставици,сурови гъби ,копър,балсамов оцет,зехтин
*зеле,ролца раци,копър,царевица,дресинг от млечно-майонезен сос с еднаскилидка пресован чесън
*Зелето,настъргани моркови,магданоз,дресинг от оцет,олио(зехтин) и една скилидка чесън пресована.

Който не обича чесън може да го пропусне естествено....
Благодаря,момичета!Не обичам портокали,но ще се възползвам от рецептата за  зеле с моркови.Много  благодаря!

# 4
  • Бургас
  • Мнения: 201
Аз правя една от книгата на Иван Звездев и Слави Трифонов "Те готвят" и сме и големи фенове.
Една малка кит.зелка, нарязана на ситни ленти, върху тях 3 вида сирена по 100гр- синьо, краве и кашкавал нарязани на кубчета, царевица, зелени маслини нарязани на кръгчета, стафиди, орехи и кротони (но тях ги пропускам, че иначе се наяждаме само със салатата иначе се правят с чесънче по рецепта). И се прави дресинг, с които се полива салатата непосредствено преди сервиране - сок от 1/2 лимон, 1 лъжица мед, 5-6 суп.лъжици зехтин, 1 ч.л. сол и 2-3 лъжици вода.
Много е вкусна!

# 5
  • weltweit
  • Мнения: 6 027
Китайското зеле спокойно може да се ползва като нормалното зеле, понеже няма особен аромат. Понеже виждам, че си традиционалистка ще ти препоръчам един не много ексцентричен вариант, който аз правя:
1 китайско зеле (може и салата айсберг)
1 малко бурканче сушени домати само със зехтин
синьо сирене
чесън по желание
орехови ядки
пармезан
Всичко се смесва(без пармезана), доовкусява се с балсамико, сол(може и без) и соев сос. При поднасянето се украсява с парченца пуешко филе/шунка или прошуто и се поръсва обилно с пармезана
Иначе аз си правя и подобна на тази с портокала на asyalein много е добра   chef

# 6
  • Мнения: 13 127
Дресинг:
майонеза/кисело мляко + зехтин
горчица
чесън на прах
черен пипер
лимонов сок
сол
настъргано твърдо сварено яйце

Всичко се разбива до еднородна смес и се залива нарязаното китайско зеле, към което може да  се прибавят и парченца домати, краставици, моркови, царевица...

# 7
  • София
  • Мнения: 1 947
Дресинг:
майонеза/кисело мляко + зехтин
горчица
чесън на прах
черен пипер
лимонов сок
сол
настъргано твърдо сварено яйце

Всичко се разбива до еднородна смес и се залива нарязаното китайско зеле, към което може да  се прибавят и парченца домати, краставици, моркови, царевица...
Ще  опитам  и  този  вариант.Благодаря!

# 8
  • Мнения: 2 531
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=263824.0
Тази пък си е мойта салатка, която много харесвам, а и не само аз. Може пък и на теб да допадне.
Приятно хапване. Laughing

# 9
  • Пловдив
  • Мнения: 494
Аз правя следната салата:
Нарязано китайско зеле, една консерва (малка) риба тон, царевица, зехтин, лимон и маслини. По същия начин я правя и с марула.

# 10
  • София
  • Мнения: 266
В къщи много си хапваме китайско зеле.Ето и от мен една салатка. Wink
Китайско зеле,морковки рендосани на по-едрото ренде,червено цвекло,царевица(може и без нея)Подправям с зехтин и лимон,и след като я объркам я посипвам с  печен сусам.
 

# 11
  • Мнения: 157
Китайско зеле-на ивици
Кашу- нарязано
Балсамов оцет
Мед-много малко
Крастаница на кубчета

Много засища,но е интересна и различна!

# 12
  • София
  • Мнения: 3 402
Ето и моята салатка от вчера с китайско зеле и соеви кълнове, овкусена със соев сос, оризов оцет, олио, чесън, сол.  chef

# 13
  • София
  • Мнения: 134
Аз я правя с полуготовите спагети и пилешко пушено филе/ риба тон/, чесън, лимонов сок и зехтин. Спагетите се приготвят според указанието на опаковката. Обикновено взимам тези с вкус на пилешко, но и с другите предполагам ще стане. Оцеждам, обърквам с подправките. След като се смесят се доовкусява и това е

Реклама


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт