Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Реклама
  • 6 май 2005, 17:49 ч.
  • Преглеждания  8 661  Мнения  45  Онлайн  1
Отговори
  • в село на завоя преди Шенген
  • Мнения: 4 244
Това е немското наименование на едно култивирано растение, познато в България като равен.
Искам да помоля тия дето го почитат да ми споделят някакви рецепти за приготвяне.
Освен един сладкиш - Augsburger Rhabarbertorte и един компот не знам какво друго се приготвя от него
Моля да ме извинят Роза и Хонда, ама едва ли в общия готварски форум някой може да ми помогне.
Благодаря предварително
Могат да се включат всички на които е познато това растение

Реклама
# 1
# 2
  • в село на завоя преди Шенген
  • Мнения: 4 244
Лаура, много си скоростна. Благодарско
Ама аз май не съм се изразила правилно.
Щеше ми се да са рецепти за ястия или салати
Иначе хляба и пая ще ги пробвам, стига да намеря тапиока. Последно питам само нея с какво мога да я заменя ,ако не мога да намеря тук?

# 3
  • Мнения: 4 364
Цитат на: debelanata
Лаура, много си скоростна. Благодарско
Ама аз май не съм се изразила правилно.
Щеше ми се да са рецепти за ястия или салати
Иначе хляба и пая ще ги пробвам, стига да намеря тапиока. Последно питам само нея с какво мога да я заменя ,ако не мога да намеря тук?

Мисля, че с нишесте можеш да замениш.

# 4
  • в село на завоя преди Шенген
  • Мнения: 4 244
Цитат на: diviana
Цитат на: debelanata

Иначе хляба и пая ще ги пробвам, стига да намеря тапиока. Последно питам само нея с какво мога да я заменя ,ако не мога да намеря тук?

Мисля, че с нишесте можеш да замениш.

Благодаря, като пробвам ще докладвам!

# 5
  • сред цветята
  • Мнения: 3 033
Цитат на: debelanata
Щеше ми се да са рецепти за ястия или салати

Аz имам един добър иzпробван сладкиш. Но солени неща не съм правила...

# 6
  • Ottawa, Canada
  • Мнения: 2 452
Ако не ти е спешно, след 16 ще питам свекърва ми. Те имат няколко големи храста и редовно го използват.
BTW, според една статия, която четох наскоро, рубарба е канадско растение.

# 7
  • Домати не останаха.
  • Мнения: 978
А някой знае ли тази тапиока от какво се приготвя?


 (Рубарб с тапиока- бляк! И според мен е за кофата. Wink )

# 8
  • Мнения: 4 364
Цитат на: White Raven
А някой знае ли тази тапиока от какво се приготвя?


 (Рубарб с тапиока- бляк! И според мен е за кофата. Wink )


От корените на тропическото растение маниока (Manihot)
Не съдържа глутен. Брашното се използва за сгъстяване на сосове и за гланциране.

И аз не мога да го хапна това. Grinning

# 9
  • в село на завоя преди Шенген
  • Мнения: 4 244
Цитат на: Laura
Ако не ти е спешно, след 16 ще питам свекърва ми. Те имат няколко големи храста и редовно го използват.
BTW, според една статия, която четох наскоро, рубарба е канадско растение.

Не ми е спешно, щото сега му почна сезона тук
А иначе и в България го има но не култивирано.
Може да е от много растения внесени от Америка в Европа

# 10
  • Пловдив сега England( Farnham)
  • Мнения: 298
Съжелявам за изместване на темата,но... Embarassed
 някой може ли да ми каже колко какпки ванилия (само такава намерих тук-течна) са равни на 3 пакетчета ванилия.
 ще правя торта една торта за 1-ви път и жич не съм наясно с дозировката на тази течна ванилия.


  п.п. търсих в готварския ,ама не намерих нищо Sad
 Благодаря предварително!

# 11
  • UK
  • Мнения: 86
Аз лично обичам по-силен аромат и слагам  1 чаена лъжичка Vanila Flavouring вместо едно пакетче.

# 12
  • Пловдив сега England( Farnham)
  • Мнения: 298
Цитат на: Gaby_MW
Аз лично обичам по-силен аромат и слагам 1 чаена лъжичка Vanila Flavouring вместо едно пакетче.


 Мерси за отговора! Аз сложих 2 ч. лъжички пък да видим какво ще стане накрая Confused:като я опитаме-сложих я във фризера за няколко часа.Ако стане ще ви чершя една виртуална желирана торта!!!

# 13
  • Пловдив сега England( Farnham)
  • Мнения: 298
Да се похваля и тук! Stuck Out Tongue Направих тортата,стана страхотна !
Ето и снимки:
http://community.webshots.com/album/340334651CHgeVV

# 14
  • в село на завоя преди Шенген
  • Мнения: 4 244
Ето ви торта с рабарба
А спретнах един страхотен сос с рабарба към едно свинско роле пълнено с наше сирене. МНого бързо го изядохме та не остана време за снимки. На интересуващите се мога и рецептите да дам Laughing

Реклама


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт