Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 7 фев. 2008, 14:40 ч.

13 вида форумни типажа

  • 815
  • 2
  •   1
Отговори
  • Мнения: 21
1. Спамерът - за него е въпрос на чест никога да не напише мнение, което е смислено, по-дълго от едно изречение или пък изобщо има нещо общо с темата. Любимият му препинателен знак (а често и единственият който ползва) е смайлито. Еволюирала разновидност на спамера е мистър Постинг - потребителят, който явно цели да влезе в книгата на Гинес, отговаряйки денонощно и систематично на абсолютно всяко чуждо мнение, а често и на собствените си.
Противодействие - също както хлебарките, спамерите и спамът не могат да бъдат премахнати. Смята се, че продуктите на RAID (BAN и BAN+) могат поне да облекчат проблема.

2. Тролът - обикновено публикува само едно явно провокативно мнение и след това просто се наслаждава на последвалата верижна реакция. Така например във форум за автолюбители той ще изтъкне колко здравословно е ходенето пеша, а във форум за компютърни игри ще обясни, че геймингът е детинско и откровено малоумно занимание.
Противодействие - решението е учудващо просто - игнорирайте го и той ще си тръгне разочарован. Както знаем от D&D, огън и киселина също помагат.

3. Модераторът - подобно на босовете в компютърните игри, той има уникални способности и точно това го прави особено страховита заплаха. Твърди, че съблюдава за спазването на правилата на форумите, но реалната му и очевидна за всички цел е да наложи режим на терор и диктатура, в който никой потребител да не смее да поства под страх от смъртно наказание.
Противодействие - ако нищо друго не работи, пробвайте да спазвате правилата. Може да не ви се вярва, но помага.

4. Адвокатът (на дявола) - той е замесен във всеки спор и винаги е прав, дори когато твърди, че черното е бяло. Никога не мирясва, аргументите му не се изчерпват и най-голямата радост за него е да си намери друг адвокат, с който да си спорят. Чете чуждите мнения избирателно и само по диагонал.
Противодействие - съгласете се с него, че черното е бяло. Това ще го обърка и направи безобиден.

5. Патриотът - това е човека, който на 3-ти март поства задължителната тема - ” DA SE GORDEEM, 4E SME BYLGARI, BRATIA! ” (на латиница с главни букви), а през останалото време от годината недоволства от това в колко скапана държава живее и от какви идиоти е заобиколен (обикновено също на латиница и с главни букви).
Противодействие - публикувайте националният химн - той ще изпадне в патриотичен екстаз и временно ще спре да се оплаква.

6. Интелектуалецът - за да каже това, което другите изразяват с 2-3 изречения, той изписва поне страница и половина, освен това използва думи, които само той разбира (например “патина”, “ктитор” или “полеандрия”). Това не води до проблеми, тъй като и без това никой не чете мненията му. Обича да цитира прочути личности, независимо дали цитатите имат дори бегла връзка с дискутираната тема.
Противодействие - като цяло е безвреден и няма нужда от противодействие, само не се опитвайте да четете публикуваните от него мнения.

7. Хлапето - възрастта описана в профила му, е някъде 12-13, но реално е на 5-6, тъй като е от онези, на които им липсват първите седем години. Много обича да си общува с други хора и утроява комуникацията при какъвто и да е признак за обратна връзка. Представлява идеална илюстрация за недостатъците на реформите в образователната ни система.
Противодействие - Също като Уили Койота, хлапето се завръща с подновени сили, независимо какво ще му причините.

8. Хакерът - говори на езика L33T и най-голямата радост за него е да научи или да налучка някакси паролата ви и да направи куп глупости от ваше име. Реалните му познания за компютри са от минимални до никакви.
Противодействие - За щастие има сигурен начин да се предпазите от атаките му. Той е **deleted/2@#Teh L33t h4xOR W4S h3R3_23@I OwnZ0r j00 I4m4ZZ!***

9. Лъркерът - той се е регистрирал, но стои във сянка, никога нищо не казва и няма как да разберете какво ви крои, преди да е станало твърде късно. Изключително опасен, защото изненадващо може да почне да поства и да се окаже, че принадлежи към някой от другите типове.
Противодействие - не е известно.

10. Сърдитко Петко - този потребител винаги се засяга, приема всичко като лична нападка срещу себе си и периодически си тръгва завинаги от форума - в неговия случай “завинаги” означава период от 2 до 6 дни.
Противодействие - вижте послеписа

11.Инфантилката - заета с дълбоката трагичност, на преоткриването на самата/самия себе си, измерването на дълбочините на многострадалната си душа, обрисуването на собствения си индивидуален профил, и установяването на “какъв човек съм аз”.Празно същество, преливащо от пусто в по-пусто, заето с инфантилния си вътрешен свят на розови мечета, самоделни бездарни стихчета, поредната си “голяма” любов, или други емоции касаещи ниската част на корема.Пише дълги постинги, в които на около 80 места се самоцитира, често споменавани са фразите “АЗ СМЯТАМ”, “АЗ МИСЛЯ”, “АЗ СЪМ ТАКЪВ ЧОВЕК”, “МОЕТО МНЕНИЕ”.Писанията изобилстват от препратки към други творби на въпросния криичър.Комуникацията с подобни създания изобилства от целувки, прегръдки, слънчеви пожелания и дъждовни сълзи за глупости.

Противодействие - с камък на шията и достатъчно дълбок външен кенеф.Може и да помогне.

12.Пепелянка в климактериум - обикновенно държавна чиновничка или на друга нископлатена работа изискваща какво да е “више” образование - повод за особена гордост, с две или повече деца и неуспешен брак.Прелива от злоба към целия свят, мрази всичко което не е присъщо на нея - религия, народност, етнос, образование, добри и положителни качества.Гордее се само с празни неща - етническа принадлежност, спортисти от нейната етническа принадлежност, бездарни поети и писатели от нейната етническа принадлежност, и други.Изживява се като стожер на доброто, прекрасно същество, пренесено в жертва на жестоката реалност от  тайнствени зли сили.Рядко говори за себе си  понеже осъзнава че живота и се характеризира с една единствена дума - КАТАСТРОФА.

Противодействие - събличате я гола пред огледало.Ще мълчи една седмица.Може и повече

13.Некадърната поетеса - същото като пепелянката в климактериум, но с твърдо убеждение че е талант.Всестранното и развитие води  до писането на поезия и проза, съчиняването на от песни до цели опери и концерти  за 3 оркестъра и певческия хор на китайската армия.Обикновенно е мърлява домакиня, некадърна майка и трагедия като съпруга.Житейското и поприще се състои в намирането на желаещи да изслушат последните и творения или мнения.Никога не и омръзва да говори за себе си, дружи само със себеподобни макар и трудно.С откриването на интернет намира златната среда за личностното си израстване като талант.Пада си по окултизъм, зодии и пр, като единственото което се опитва да докаже от тях е че нейното раждане е под особена звезда, която предсказва безсмъртие в очите на хората ценящи културата.Заобикалящите я/го, разбира се не са от тях.

Противодействие - куршум с обеднен уран. Може и с обогатен.

Послепис - този текст представлява художествена измислица, която не цели да обиди никого. Всяка прилика с действителни лица и форуми е случайна и неизбежна.

Послепис 2 - сигурно списъкът може да се допълни, но е въпрос на усилия, които в момента не ми се правят.

# 1
  • Мнения: 2 002
Интересен начин за характеристика  Thinking

Очаквах да прочета нещо с повече чувство за хумор. Е... поне този който го е написал се е опитал  Peace

Аз се видях в няколко от типажите, но не покривам нито едно изцяло. А самоиронията не ми е чужда...

# 2
  • Sofia
  • Мнения: 2 075
Там горе, има една тема : Links: забавни снимки, идиотски клипчета и други простотийки, знаеш ли какви забави има още, ехееееей...

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт