Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.


Мнения: 506
Днес щяхме да готвим спагети "Карбонара",но някои неща липсваха ,а имах други,които исках да сложа и в резултат на това се получиха невероятно вкусни спагети с атрактивен цвят- зелен

300гр бекон/аз сложих и шунка/
малка коф.заквасена сметана
200-300гр спанак
кашкавал,кис.мляко-за гарниране
спагети

Приготвям вода за спагетите и като заври пускам спанака за 1мин да омекне.Изваждам спанака с решетъчна лъжица и го пасирам със сметаната.Във водата пускам спагетите със сол и варя до готовност.
В тиган запържвам бекона и добавям сметаната със спанака,оставям на слаб огън до извиране на водата.Като се сварят спагетите, ги отцеждам и  изсипвам при тях сместа от тигана,разбърквам хубаво,слагам в чинии и гарнирам с кашкавал,а в моята чиния и кисело мляко.
Дори дъщеря ми ги хареса,която е доста претенциозна към храна и то спанак.



така се получиха в крайна сметка Smile
на всички,които решат да ги пробват - Успех
Цитирай

София

Мнения: 5 000
И аз правя такива,но без бекона и шунката.Много е вкусно наистина   bouquet
Цитирай

край морето

Мнения: 3 623
Често хапваме спагети, но до сега не съм пробвала със спанак
Цитирай

София

Мнения: 5 000
Ооо много е вкусно,особено след като се разтопи кашкавалчето върху макаронените изделия.Аз лично правя с талятели.
Цитирай

weltweit

Мнения: 5 436
Ама соса със заквасена сметана ли е? Аз правя такъв ама без бекона - със спанак, прясно мляко/или готварска сметана/ и синьо сирене за сгъстяване. После сервирам обилно поръсени с пармезан или кашкавал  Flutter Става със всичко зелено, не само спанак - броколи, артишок, аспержи, коприва   chef
Цитирай

weltweit

Мнения: 5 436
Ооо много е вкусно,особено след като се разтопи кашкавалчето върху макаронените изделия.Аз лично правя с талятели.
Да или фарфале и фусили - най-добре с плоска паста или от по-тънките спагети  Peace
Цитирай


Мнения: 506
да и аз мисля,че с плоските спагети ще е по-добре,другия път
със заквасена сметана го направих,по-харесваме киселия вкус и по-бързо се сгъстява и понеже не обичам кетчуп и майонеза на спагети аз винаги си слагам чесън с кисело мляко/в къщи разбира се Embarassed/
Цитирай

Някъде на път....

Мнения: 10 091
Звучат супер!
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.