Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Проблемно забременяване
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

София, "Младост 3"

Мнения: 9 047
Изследвах си хороминте и инсулина - инсулина е висок
сега ще ви цитирам изследванията си
първо пуснах TSH и кръвна захар

TSH 0.79 при стойности 0,47-5,01
кръвна захар 5,5 при 3,5-6,1


после тъй като продължавам да качвам след около два месеца пуснах новите изследвания
ft3   4.66   при  3,05-5,75
ft4   1.32   при   0,71-1,85
TAT   14.7  при   0-115
MAT   26   при   0-60


ИНсулин   67,7   при   3-28
при това предния ден в обикновена урина нямаше изолирана захар..../нещо което имах по време на втората бременост и тогава обаче при глюкозообременяващ тест от 3-те само на втория имаше проблем - ходих при Тодорова и каза след преглед на щитовидната че има съвсем мъъничко увеличение - нещо често срещано и след теста - че съм ок само диета да спазвам/

четох преди време за този проблем, но не могта да открия темата и да открия как се наричаше такъв един проблем

вашия коментар и съвети към кои дор.бри ендокринолози да се обръна и евентуално къде др да търяс проблеми за този инсулин след като виждам че хороминте са ми в норам /вярно TSH е леко занижен но в норма/
напр моя приятелка с такйв проблем откри че жлъчката й е с камъни и от там са тръгнали проблемите
просто вашето лично мнение и опит, защото ако не беше това което прочетох тук - нямаше кой да обърне внимание и да ме насочи към изследване....

  bouquet
Цитирай


Мнения: 765
Не разбрах добре, тези стойности на инсулина след обременяване ли са  newsm78 Сега ще ти кажа това, което аз знам по въпроса, не за друго, а защото челно се сблъсках с този проблем  Mr. Green При мен нивата на инсулина, от кръв, взета сутрин рано на гладно бяха нормални, обаче след обременяването с глюкоза се видя, че нещата съвсем не са наред. Поставиха ми диагноза инсулинова резистентност, с  други думи, клетките ми са резистентни ( нечувствителни) към подадения от жлезата инсулин. Тоест, разграждането на въглехидратите, които поема организма е много, ама много трудно. В резултат на тази резистентност, за да се справи с разграждането на въглехидратите, организма започва да подава многократно повече инсулин. Тук нещата все още не са отчайващи, защото все още не са необратими. В това състояние, нивата на инсулина са високи само след обременяване с глюкоза. Обикновеното изследване все още показва нормални стойности. Лошото е, когато и при обикновенто изследване( без обременяване) , инсулина е висок. А още по-лошото е, че ако не се вземат навременни мерки, инсулина се изчерпва в един момент, и тогава вече се придобива диабет от тип 2 ( май така беше  newsm78 )
Абе да взема да ти копирам линка на темата, в която пуснах статията, да си я прочетеш, че да не взема да те объркам нещо, и да те уплаша още повече
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=240948.40
Виждам, че и ти си писала там, може да си припомниш някои неща.
Да си призная честно, не знам каква е връзката между инсулина и хормоните на щитовидната жлеза  Embarassed При мен проблема беше СПКЯ, високо ЛХ, и сътношение ЛХ с ФСХ - горе-долу 3. Това наведе ендокринолозите на съмнение за инсулинова резистентност.

За ендокринолог, не знам какво да ти препоръчам, аз лично полежах една седмица в Александровска - в клиниката по ендокринология. Не мога да изкажа кой знае колко компетентно мнение за специалистите там, защото базата ми за сравнение все още е доста бедна (дано да си остане такава де) Надявам се да се включи и някой друг, с полезна информация за добри ендокринолози.Не знам дали съм ти била полезна, но се надявам  да разрешиш проблема скоро  Hug
« Последна редакция: пт, 08 фев 2008, 14:14 от Dodichka »
Цитирай

София, "Младост 3"

Мнения: 9 047
благодаря
ами този път пуснах директно инсулин - без да правя обременяващ тест за да видя дали се налага нещо да се предприема
обременяващ тест правих перди година и половина бременна в осми месец поради захар в урината - теста бе лош само на първи час след глюкозата, и след преглед и на щитовидната желаз при Тодорова - ят ми каза че няма място за притеснение
пуснах кръвна захар около 3-5 месеца след раждането но бе в норма...

сега при този инсулин се чудя към кой специалист да се насоча защото трябав да ида при някой да ме следи и да ми назначи някакви изследвания ли ще са лечение ли ще е...да прецени
Цитирай

софия

Мнения: 898
Обади се на д-р Тодорова.
Късмет.
Цитирай


Мнения: 765
В болницата на мен лекуващ лекар ми беше д-р Бакалов, преди престоя ми там, имах среща с доц. Владимиров. И от двамата съм с добри впечатления, но пак повтарям, нямам кой знае каква база за сравнение. Виж в темата за хиперинсулинемията, там момичетата споделят при кой се лекуват и може да видиш повече мнения за ендокринолози.
Цитирай

София

Мнения: 7 718
Намери си добър ендокринолог, най-добре от ендокринологията. Трябва да си пазиш инсулина, защото има вероятност да се изчерпа. Обикновено се изписва метформин, който спомага за "отварянето" на клетките, да поемат инсулина. Изследвай си С-пептид и гликиран хемоглобин.
Цитирай

София, Борово

Мнения: 1 771
и аз да добавя, че е добре да се промени диетата ти.
никакво бяло брашно, захар и варива. На кратко забравяш за въглехидратите.
Цитирай

София, "Младост 3"

Мнения: 9 047
благодаря ви момичета
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.