Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Пловдив

Мнения: 549
Търсейки из форума рецепта за плодова торта, каквато синът ми ме помоли да му направя, попаднах на тази тема http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=193182.msg4047969;topicseen#msg4047969
Темата е доста стара и не било препоръчително да се възобновява, та затова отварям нова, в която да задам някои въпросчета свързани с рецептата. Предварително се извинявам ако ви се струват глупави, но не ми се иска да я объркам  Blush
Та: маслото предполагам леко се разтопява и тогава се забърква?
Бакпулверът трябва ли да се смеси с брашното или млякото?
Ако се включи и @Taneto  ще съм й много благодарна  Hug
Цитирай


Мнения: 3 452
Добре че Тането реши да погледне за каква плодова торта иде реч..........

1. Маслото е достатъчно да го извадиш известно време преди приготвянето от хладилника да омекне на стайна температура, може и от предната вечер....слагаш го в купа, добавяш захарта и разбиваш малко с миксера.....чукваш двете яйца и пак разбиваш малко с миксера......

2. В друга купичка измерваш брашното и го смесваш с бакпулвера (той не се смесва с мляко!) и щипката сол, после добавяш към яйчната смес, и тук вече може да разбъркваш с вилица или лъжица......тогава слагаш млякото, ванилията и изсипваш в тортената форма.....

и още нещо, понеже в оригинала съм писала, че блата се намазва с подсладена сметана без да уточня каква е тя  Embarassed - става дума за малка кофичка заквасена сметана, подсладена с няколко лъжици пудра захар.....

Надявам се имаш подходящата форма Smile
Цитирай

Пловдив

Мнения: 549
Много благодаря за отговора  Hug
Да, точно защото имам формата, а и рецептата не изисква кой знае какви продукти, затова реших да се пробвам да я направя Smile
А аз търсих суха сметана за торти  ooooh! Не намерих около нас, но и предполагам, че и с такава ще стане  newsm78 Понеже не съм купила и заквасена ще пробвам с компот да я сиропирам, а следващия път по оригиналната рецепта Wink
Цитирай


Мнения: 3 452
И със суха ще стане, но наистина трябва да сиропираш блата, защото само сметаната няма да е достатъчна Smile
Но със заквасена е по-вкусно  Smile
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.