Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 8 фев. 2008, 15:56 ч.

Методът Силва

 • 9 923
 • 26
 •   1
Отговори
 • София
 • Мнения: 9 291
Здравейте
Интересува ме някой ползвал ли е метода Силва.
В София се организират семинар по този метод, но нещо ме съмнява ....
Никъде няма никакво инфо за лектора Стоян Лаловски.

Ето малък цитат от книгата "Ти лечителят", звучи много добре, но истина ли е ?

Не е необходимо да прекарате живота си в страдание.
Не е необходимо да умирате от болести.
Ваше право е да живеете в отлично здраве точно до деня на естествената ви смърт.
В тази вълнуваща, сензационна книга Хосе Силва разкрива какво е научил от изследователското си проучване, започнало в 1944 год. за психосоматичните причини на заболяванията и тяхното лечение.
Тук ще прочетете много примери за хора, които с години са страдали, но когато са се научили да прилагат огромната сила на ума си, са успели да се излекуват за много кратко време.

# 1
 • Мнения: 2 761
Това,което го пи6е е истина,но дали 6те се нау4и6 да използва6 силата на ума си от въпросния семинар ме съмнява.Ако все пак отиде6,6те ми бъде интересно да разкаже6.

# 2
 • София
 • Мнения: 9 291
Това,което го пи6е е истина,но дали 6те се нау4и6 да използва6 силата на ума си от въпросния семинар ме съмнява.Ако все пак отиде6,6те ми бъде интересно да разкаже6.Всъщност моя приятелка ще ходи на семинара.
Ще разкажа след това ....

# 3
 • Мнения: 607
   Много методи има за силата на мисълта и положителното мислене. И не само методи ,а и закони за мисленето. Например това, което помислиш в главата си, се материализира в живота ти. Но не е лесно. Трябва дълго време да работиш върху него с визуализации. Визуализациите са мислени картини на това ,което силно желаеш. Именно за тези визуализации се говори в книгата. Като начало ви препоръчвам филма Тайната. Също автори като Джон Кехоу, Луиз Хей,Уейн Дайър и други.
  Но дори да направим положителното мислене навик, това не ни прави автоматично здрави и преуспяващи. Всеки човек минава през уроците на живото, без значение колко мъдър е.

# 4
 • Мнения: 2 761
4овек трябва да се спре на метода,който е подходя6т за него,а не който някой му е казал.Tака напр. метода Силва  може да се окаже неуспе6ен за мен.Ни6то 4е на семинара 6те говорят обратното. Simple SmileИ освен това трябва да се практикува най-малко 3 месеца редовно,за да има някакъв резултат.
Освен визуализациите има доста други методи,при това без да ме карат да ме4тaя на дивана всяка ве4ер. Simple Smile
За какво става дума в тази "Тайна"?Ве4е доста 4есто го сре6там,но не съм го гледала.

# 5
 • Мнения: 2 761
Попаднах на едни коментари за метода Силва...
http://www.xnetbg.com/new/forum/index.php/topic,3639.0.html

# 6
 • Мнения: 607
4овек трябва да се спре на метода,който е подходя6т за него
    Да ,освен това човек може да използва  части  от различни методи .  Например Силва ми харесва като настроение и като идеология , но самия метод ми е труден , тъй като не обичам числа и броене.А при Силва има много броене на ум.
 Филма Тайната развива идеята за силата на  мисълта. Разни учени привеждат доводи в защита на една идея. Тя може да се преразкаже така: Мислейки дадена мисъл , ние изпращаме сигнал, заявка към вселената. На нашия сигнал Вселената отговаря по закон. Както има закон за електричеството, така има и закон за мисълта.
   Посланието на филма е: Мисли си нещо достатъчно силно и достатъчно дълго време. След това си представи ,че то вече е реалност. И то наистина ще дойде в живота ти.

# 7
 • Мнения: 2 761
Мерси.Зна4и мога и да не го гледам този филм,6тото тези не6та са известни и без това.

# 8
 • Мнения: 668
The secret.
Хубав е филма, на мен много ми хареса  bouquet

# 9
 • Мнения: 607
   


        А някоя от вас постигала ли е състояние Алфа? Аз не успях. Подозирам че е възможно само за специалист.

# 10
 • Мнения: 2 761
Не знам дали съм постигала Алфа-една ве4ер броих от 100 до 1 и изпаднах в някакво състояние,или поне така ми се стори,после пробвах о6те 2-3 пъти и не се слу4и ни6то и загубих интерес.Малко ми се вижда тъпо само да стоя и да броя,не6то не ми хареса.Освен това алфата изоб6то не е върха,има доста по-дълбоки състояния.АКо иска6 да изпадне6 бързо може6 вместо специалист да ползва6 "ма6инки" за глава.Вместо да бъхти6 с трабанта стига6 по-бързо с мерцедеса.Аз не съм им по4итателка оба4е,имам малко резерви за сега.

# 11
 • Мнения: 607
АКо иска6 да изпадне6 бързо може6 вместо специалист да ползва6 "ма6инки" за глава.Вместо да бъхти6 с трабанта стига6 по-бързо с мерцедеса.Аз не съм им по4итателка оба4е,имам малко резерви за сега.

     `Машинки` за глава?   Какво имаш пред вид?                                                                                                                                                                        За специалиста не си ме разбрала правилно. Не искам да ползвам специалист. Казвам,че трябва много време и четене на литература,докато постигнеш резултат, почти специалист трябва да станеш  в тази област.

# 12
 • Мнения: 2 761
Цитат
`Машинки` за глава?
Пускала съм линк в темата за НГМ,но сега не ми се търси.
За 4етенето на подобна литература си права,но най-важното е редовно занимание с метода,на който 6те се спре6.За 3 дни може да стане ясно кой е той,от там нататък поне 3 месеца постоянство и после вси4ко става автомати4но.

# 13
 • Мнения: 4 150
Сьстоянието много лесно се постига с малко трейнинг.ИzобЩо не е нужно да си специалист.
Има и специални столове ,в стаята има подобаваЩа муzика и лесно се достига Алфа.Лежал сьм на такьв стол.Обикновено по хотелите,СПА центрове и тн.
http://www.alphaliege.com/D_index2.html
http://www.bau-docu.at/5/pdcnewsitem/00/71/23/index_5.html

# 14
 • в сбъднатите мечти
 • Мнения: 224
Моят баща преди няколко години беше изпаднал в страхотна криза и според него именно книгата "Методът Силва" го е спасила от това да не се побърка. После ходи и на въпросния семинар за когото ти пишеш. Беше много доволен от него и ми разказваше за неща, които са се случили благодарение ползването на Методът.

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт