Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.


Мнения: 69
Здравейте.
Някоя мама случайно да е видяла и запомнила рецептата на Иван Звездев от днес за едни кошнички от точени кори, пълни с крем от сирене крема, праскови от компот и други някакви неща?...
Help me, pleeeeease....
« Последна редакция: сб, 09 фев 2008, 01:59 от NightGone »
Цитирай

В града на тепетата

Мнения: 241
Те не бяха ли от вчера тези кошнички? И на мен ми харесаха на вид, но трябва да видим в сайта на Бон Апети. Peace
Цитирай


Мнения: 69
В сайта още ги няма, проверих. Ще ги публикуват след 1 година... Sad
Ами не знам, казаха ми, че от днес били...
Цитирай

Варна

Мнения: 595
Ако говориш за кошничките от вчера,ето рецептата.

Прасковен крем в хрупкава купичка

Состав
за крема:
1 пакетче сирене „Крема“
2 яйца
3 стерилизирани праскови
1 ч. ч. пудра захар
2 с. л. нишесте
1-2 с. л. розова вода

за купичките:
10 бишкоти
6 листа точени кори
20 г краве масло
1 с. л. захар
краве масло за намазване
Приготовление
1. Сиренето се разбива в блендер.
2. Прибавят се 3 половинки от прасковите, жълтъците на яйцата и 2-3 с. л. пудра захар и сместа се пасира.
3. Полученият крем се овкусява с розовата вода.
4. Отделените белтъци се разбиват на сняг с останалата пудра захар. Бърка се, докато се получи твърда структура.
5. Разбитите белтъци се смесват с прасковения крем, като за по-добра плътност се прибавя нишестето.
6. Бишкотите се натрошават в блендер заедно със захарта, след което се добавя разтопеното масло.
7. Точените кори се нарязват на средно големи квадрати и се намазват с масло. Квадратните листове кори се поставят по три един върху друг, така че да се получат многоъгълници.
8. Многоъгълниците се поставят в предварително намаслени формички за печене. На дъното се сипват 1-2 ч. л. натрошени бишкоти и се покриват с крем.
9. Връхчетата на многоъгълниците се намазват с крем и формичките за печене се поставят в предварително загрята на 120 градуса фурна.
Цитирай


Мнения: 69
Благодаря ти тооооооооооооооооооооооооооолкова много!  Hug
Само да те питам, казаха ли колко време се пекат?
Цитирай

Варна

Мнения: 595
Благодаря ти тооооооооооооооооооооооооооолкова много!  Hug
Само да те питам, казаха ли колко време се пекат?

Съжалявам че не мога да ти отговоря,обаче не съм го гледала  Confused ,сестра ми ми се обади че го гледа и ми каза да запиша рецептата от сайта.


« Последна редакция: пт, 08 фев 2008, 23:29 от rosiza »
Цитирай
Спомням си, че Иван Звездев каза около 20 мин.  newsm78
Но все пак зависи от фурната.  bowuu
Цитирай


Мнения: 69
rositza,
странно, аз пък не можах да я намеря в сайта на предаването... Само пишеше, че рецептите се публикуват 2 години след излъчването им.
Но ти си успяла да я откриеш Smile . Браво! Wink

BelBon,
благодаря за информацията, следващия път ще пробвам да ги пека само 20 мин. Защото този път вече ги бяхме изяли половината, когато прочетох, че трябвало само 20  35 35 .

Значи, момичета, аз я направих тази рецепта по малко по-различен начин. Вместо розова вода сложих 1 ванилия. Вместо праскови - черешки от черешово сладко (цели), но без да ги прибавям в крема (без да ги разбърквам в него). Вместо нашето сирене крема - Крем за мазане Hochland (без подправки Wink ) - 1/2 кутийка (90 г). И добавих 3 препълнени с.л. ягодов конфитюр - от ония, в които грам ягоди няма, а е само желе (моя в случая беше на Dibsi). С тези модификации + всичко останало, както го пише в рецептата, направих крема.
После "кошничките" - по указания начин.
Но в бишкотите сложих около 50 г масло (не 20) и не им добавих захар.
След това - на дъното слагам бишкоти, после малко крем, 4-5 черешки и пак малко крем до горе. Не им намазах стърчащите краища с крем, в следствие на което после при ваденето те хуууубавичко се натрошиха  Laughing  Laughing  Laughing . Но и без половината си хрупкави крайчета, пак си бяха с божествен вкус!!!
Нямах такива малки формички и ги направих в купички за крем-карамел. Пекох ги на 130 градуса, но... около 50 минути им се събра печенето Laughing . Бухнаха, напукаха се и станаха за чудо и приказ!! Smile
Пробвах да им направя снимки, но с тая камера излязоха ужасни. Качих една тук, но нищо не се вижда Sad . Иначе посочената снимка беше най-хубавата  35 - представяте ли си какви станаха останалите  Laughing .

Ако ги пробвате по моя начин и ви харесат - ще се радвам Smile



« Последна редакция: сб, 09 фев 2008, 14:58 от NightGone »
Цитирай

Варна

Мнения: 595
rositza,
странно, аз пък не можах да я намеря в сайта на предаването... Само пишеше, че рецептите се публикуват 2 години след излъчването им.
Но ти си успяла да я откриеш Smile . Браво! Wink


Да,така е -рецептите се публикуват 2 години след излъчването им,но също така и в деня на излъчването Wink,аз си я копнах в четвъртък когато са я давали.
Цитирай

В града на тепетата

Мнения: 241
rosiza  и аз благодаря за рецептата, хванах я по средата на предаването и така бях впечатлена,че не смогнах да напиша рецептата  Blush
Утре ще ги правя и ще пиша за резултата  Peace
Цитирай

BG

Мнения: 1 668
Аз също записах рецептата - сладкишът изглежда превъзходно  Peace

Цитирай
И аз гледах предаването и реших по-късно през деня да си запиша рецептата /наистина публикуват рецептите в деня на излъчването, след това ги скриват/.  Но после се залисах с детето и ......  ooooh!
Благодаря на rositza!   bouquet

NightGone, браво!  Peace
Идеята ти за крем за мазане вместо Крема сирене е супер. Не смятам, че нашето Крема сирене става за десерт.  Naughty Добре си се сетила!  Very Happy
Цитирай

Добрич

Мнения: 98
Рецептите се публикуват веднага,но трябва да имате код за достъп,който се въвежда в профила на регистрацията.А с такъв код можете да се сдобиете от списанието.Иначе е истина,че достъп до рецептите от последната година Smile без такъв код ще имате след 1год.
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.