Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 7 май 2005, 08:59 ч.

Кайма за скара ?

  • 19 811
  • 5
  •   1
Отговори
  • sofia
  • Мнения: 2 534
Реших , че ще посрещам гости с кюфтета и наденица на скара .
Незнам как да приготвя каймата обаче .
Знам само , че има разлика когато и ги пържиш и когато са за скара .

# 1
  • Czech Republic
  • Мнения: 2 618
Каймата за кюфтетата е добре да е смесена-60%телешко и 40% свинско(но тук я продават 50%-50% - и така става). На 500г. кайма, слагам една голяма глава лук - настърган. Също чаша топла вода с разтворена в нея сол(ако каймата е солена, се слага малко сол- около 1/2 лъжичка). Освен това чубрица, щипка червен и черен пипер и кимион по желание.  Първо омесваш каймата с водата и солта, като внимаваш, да не стане много рядка, но тя поема доста вода. След това е добре, така омесена да престой в емайлиран или неръждаем съд и покрита с влажна кърпа(може и прозрачно фолио) в хладилника за една нощ - ако нямаш толкова време, поне 1-2 часа. След това прибавяш настърганият лук и подправките и пак се оставя по възможност да отлежи 1-2 часа. Сега вече е готова за приготвяне на кюфтетата - пекат се до получаване на хубав цвят отвън. Трябва да са сочни, но не сурови!

Стават много вкусни така - това е едно от любимите ястия на мъжа ми и сина ми:)

Успех! Grinning

# 2
  • с/у ОколоМръсТното
  • Мнения: 18 823
За скара - каймата е без брашно и й трябва много месене и подправки, ако ти си си я мляла!

Защо не си купиш готови кюфтета или кебапчета? Макар, че в тях няма нищо "истинско", поне няма да се изложиш!
Същото се отнася и за наденицата!

А как ти се струва да си посрещнеш гостите на пилешки или свински пържоли или шишчета(собствени). просто трябва да накиснеш месото за 2-3 часа в подходяща марината и после само печеш(или правиш шишове:месо, лук, чушка, гъбка и т.н и редуваш).

# 3
  • у нас
  • Мнения: 3 562
Аз правя каймата по един и същи начин и за пържене и за скара  Laughing

Правя си микс, който прибавям към каймата - 1 яйце, 1 глава настърган лук (сега може с пресен нарязан на ситно), половин кафена лъжичка вода + 1 к.л. сода (или 1/2 к.чаша газирана вода), сол, черен пипер и накрая слагам галета, толкова, че тази смес да стане като меко тесто. След това смесвам с каймата и оставям в хладилника.

Стават супер - ни микса му викам "Роси микс - малки тайни" Mr. Green

# 4
  • на ОколовръсТното в ПАЛАТка
  • Мнения: 4 176
Цитат на: Roshalche
Аз правя каймата по един и същи начин и за пържене и за скара  Laughing

Правя си микс, който прибавям към каймата - 1 яйце, 1 глава настърган лук (сега може с пресен нарязан на ситно), половин кафена лъжичка вода + 1 к.л. сода (или 1/2 к.чаша газирана вода), сол, черен пипер и накрая слагам галета, толкова, че тази смес да стане като меко тесто. След това смесвам с каймата и оставям в хладилника.

Стават супер - ни микса му викам "Роси микс - малки тайни" Mr. Green

И аз така. не залепват. Намазвам скарата с мазнина обилно и не залепва.

# 5
  • Гърция
  • Мнения: 2 348
В каймата за скара се слагат всички продукти като за пържени кюфтета без яйцата и хляба.Добре е в нея да има малко агнешко или овчо т.е. трябва да е по-тлъста Wink .
Успех

Редакция на ключовите думи на тема





Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт