Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

София

Мнения: 5 808
Момичета, вчера видях в Хит, фруктова захар... знаете ли с какво е по-различна от рафинираната, бяла  Thinking  пишеше че е 1,5пъти по-сладка, ама дали е с вкуса на обикновенната  Thinking  и дали е по-полезна, че вкъщи си умираме за сладичко  Embarassed
Цитирай

Sofia

Мнения: 1 739
не е 1,5 пъти по-сладка, според мен си е същата като сладост. Като полезни качества - в бялата захар няма нищо полезно, само празни калории. Начина на влияние върху организма им е различен, също и гликемичния им индекс (нахлуването в кръвта и покачването на инсулина). За да усвои бялата захар организма черпи ценни вещества от емайла на зъбите и костите, докато при кафявата (необработена) захар и фруктозата не е така. Не е по-ниско калорична, но е много по- полезна.
Цитирай


Мнения: 9 963
Фруктозата може да се консумира от диабетици, защото не натоварва панкреаса и не предизвиква рязко повишаване на кръвната захар както захарозата. Води се по-сладка, но моето впечатление не е такова.
Цитирай


Мнения: 6 142
не е по-сладка, със сигурност. Използвам само фруктова, за да подслаждам на малката десертите, даже май е малко по-малко сладска от бялата.
Цитирай


Мнения: 6 026
Аз с фруктоза си подслаждам овесените ядки.....кисело мляко, овесени ядки и фруктоза...ммммммм
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.