Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 19 отговора

Пловдив

Мнения: 458
З а тези които обичат а пък и тези които не обичат боб също ще го харесат.Рецептата е сладната:бобът се накисва 24 часа в студена вода,следтова леко се сварява.след това се прехвърля в пръстен гювеч и ме се прибавят 2-3 глави лук една голяма глава чесън моркови нарязани на дребно и червени и чушчици на ситно нарязани,после му слагам олио и подправки7чубрица или риган или мащерка.Доливам малко водичка и слагам във фурната на 200 градуса около 2 часа.надявам се да ви хареса.Рецептата е от лелята на мъжа ми.Ако някой си я познае искрено се извинявам.  chef
Цитирай

Белгия/София

Мнения: 27 528
Много хитро, не съм правила в гювеч, тези дни се гласях за боб, така че ще опитам по този начин. Имам шарен, родопски. Предполагам, че това няма да е проблем...  Thinking
Цитирай

Bourgas

Мнения: 1 436
И аз го правя по тази технология...последно сложих обаче люта чушка от буркан...Стана чудесно Peace
Цитирай

софия

Мнения: 46
Блонди,не само че ще стане,но ще стане невероятен  Peace аз готвя само такъв боб,много го обичаме и го приготвям също в гювеч,но слагам и домати или дом.пюре.
Идеята на Нарина за лютата  чушка също е много добра,за тези които ядат люто   bouquet
Цитирай

Белгия/София

Мнения: 27 528
Мерги, мерси  Smile
Цитирай

Варна

Мнения: 1 434
А ако му сложите и наденичка или ребърца в гювеча , да не му е самотно на боба 35 , ще стане още по-прекрасен.  chef
Цитирай


Мнения: 3 064
Аз ако боба ми е шарен, прибавям и една шепа маслинки след като го сложа в гювеча да се запича Peace
Цитирай


Мнения: 1 087
Към всичко изброено, ако прибавите и кисели краставички става супер! А през този сезон заменям лука с праз, става доста по-ароматно. Peace
Цитирай

БГ-изток

Мнения: 764
дали няма да стане направо в гювеча,без предварително варене,че ме мързи.В гърне става,пък то гювеча не е ли същото?
Цитирай


Мнения: 3 064
Приготвяла съм боб и по двата начина - и направо в гювеча и след предварително варене - става еднакво вкусно!
Цитирай

Ruse

Мнения: 36
а колко точно малко е предварителното варене във време, и ако се сложи доматено пюре и сол няма ли да не се довари и бобеца да дрънка
Цитирай


Мнения: 3 064
а колко точно малко е предварителното варене във време, и ако се сложи доматено пюре и сол няма ли да не се довари и бобеца да дрънка
Когато не варя боба предварително, в гювеча слагам всичко, включително и доматите и солта и го варя на 100 градуса във фурната цяла вечер. Става мозък!
Цитирай

Монтана

Мнения: 679
И аз днес правих боб в гювеч /за първи път/. Стана много вкусен.  Love Само че не го варих предварително и киснах доста по-кратко. Сега ще ви кажа как го направих.

Накиснах го към 10 сутинта. Към 4 следобяд изхвърлих водата и го сложих в гювеча заедно с нарязани 2 домата, 1 голяма глава лук, няколко чушки - различни на цвят, 1 чаена лъжица червен пипер, 1/2 ч.чаша олио, сол на вкус и джоджен. Забравих да кажа - бобът е около 500 грама /гювечът ми не е голям/. Захлупвам с капака и като заври намалям - важното е огънят да е слаб. Ако е необходимо, доливам с гореща вода. За 2 часа някъде бобът беше готов и омекнал, а зърната бяха останали съвсем цели. Ако трябваше да го варя сигурно щеше да ми отнеме поне двойно повече време и със сигурност щеше да се смие. Напоследък не случвам на боб. Обаче смятам отсега нататък да го правя винаги в гювеч!  Very Happy
Цитирай


Мнения: 3 064
dixi, ako сложиш вътре в гювеча и едно джоланче резултата е поразителен - мнооого вкусно става.
Цитирай

Монтана

Мнения: 679
Smile Ами да, само че днес идеята беше да ядем нещо постничко. Стига толкова мръвки!  Laughing
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 19 отговора