Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 10 фев. 2008, 15:57 ч.

Чеснов хляб

  • 6 476
  • 14
  •   1
Отговори
  • София
  • Мнения: 603
Идеална гарнитура за супа и паста, ако разбира се, не го схрускате преди да сте сервирали основното  Mr. Green

Чеснов хляб


Взимате една багета /или 2/3 от франзела/ и я нарязвате на филийки, но без да режете докрай - долната кора да остане цяла. Оставяте 1 пакетче масло да омекне на стайна температура и го смесвате с 5 счукани скилидки чесън /ако имате пресичка - още по-добре/, сол, пипер и 3 суп.лъжици ситно нарязан магданоз. Намазвате обилно с маслото между филиите и с това, което хартиса, намазвате хлебчето отгоре. Трябва да изглежда ТАКА. Завивате багетата във фолио, запечатвате хубаво като бонбон и поставяте в предварително загрята фурна на 180 градуса. Печете 10 мин., след което обръщате и печете още 10-12 мин. Изваждате, разпечатвате и сервирате. Хлябът става достатъчно хрускав, но ако държите да е повече, можете накрая да разпечатате фолиото и да пуснете вентилатора за 1-2 минути.

# 1
  • Свищов
  • Мнения: 362
  ммммм страхотно ще го пробвам  thumbsup.Аз съм правила с филии хляб с червен пипер,чубрица и чесън също е много вкусно и чудесен начин да се употреби стария хляб.

# 2
  • sofia
  • Мнения: 164
Задължително ще опитам изглежда страхотно!

# 3
  • Мнения: 689
Мерси за рцептата,вече няма да си купувам полуфабриката:чеснов хляб,а ще си го приготвям сама Grinning

# 4
  • гр.Варна
  • Мнения: 678
Страхотно изглежда,ние в къщи много обичаме чесънче.  Hug

# 5
  • Мнения: 4 437
Мога ли да ти каже,че те обичам. Blush Ама ми разваляш диетата. Crossing Arms И тази рецепта бе записана веднага.  Мерси   bouquet

# 6
  • Мнения: 1 282
Много е вкусно!  bouquet
Често ти препрочитам любимите рецепти Peace

# 7
  • Мнения: 2 099
Рецептата е много хубава да, вече е била публикувана
От Валя
Иначе рецептите са ти много хубави, Благодаря!  Hug

# 8
  • гр.Варна
  • Мнения: 678
E,добре де ама не са съвсем същите.И тези изглеждат много по-апетитно.
Направих ме ги тази вечер.но с обикновенни филийки хляб,очаровани сме.Още веднъж   bouquet

# 9
  • Габрово
  • Мнения: 3 036
Не знам дали тук е мястото,но можете ли да ми дадете и рецепта за чеснова пърленка.

# 10
  • София
  • Мнения: 603
Не знам дали тук е мястото,но можете ли да ми дадете и рецепта за чеснова пърленка.

Деси, предполагам, че чеснова пърленка се прави като всяка друга пърленка, но накрая се намазва вместо с обикновено масло, с чесново  Peace

# 11
  • Pyce
  • Мнения: 3 378
Невероятно апетитно изглежда Peace

Преди време си забърквах масло със счукан чесън и си го държах в хладилника.После по всяко време като ми се приядеше си мажех на препечени филийки.

# 12
  • Някъде на път....
  • Мнения: 10 267
Цецето, страхотно изглеждат!  Peace

# 13
  • Варна
  • Мнения: 549
Здравей,аз правя подобни но със черв.пип.,шар.сол и т.н.С обикновен хляб-нарязан/начупен/на хапки.НО, задължително се слага чубрица.!

# 14
  • Мнения: 655
правим го често вкъщи и наистина е много,много вкусно  chef



Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт