Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Иринополис

Мнения: 467
Моля споделете вашите рецепти, че довечера ще правя, а не знам каква смес да забъркам. Мерси!!!
Цитирай

София

Мнения: 1 651
Две водни чаши с прясно мляко, половин чаша с вода, едно яйце, щипка сол. Разбивам с миксера на бавна степен и започвам да добавям брашното. Него винаги съм слагала на око. Гъстотата е м/у боза и тесто за кекс. Първата палачинка никога не става  35 Но другите са много вкусни. Дано съм ти помогнала  Peace
Цитирай

София/Варна

Мнения: 2 236
Моята рецепта е много семпла:
3 яйца
250мл прясно мляко
250мл газирана вода
250мл вода
щипка сол
щипка захар
брашно колкото поеме

Разбивам яйцата с миксер, добавям млякото и газираната вода под налягане. След това пресявам брашно на око и изсипвам яйчената смес. Разбърквам с миксер и започвам да наливам вода, докато сместта стане с консистенцията на боза. Ако 250мл вода не стигнат не е проблем да се сложи повече. Подправям с щипка сол и захар.
Успех!
Цитирай

София - най-после у дома :)

Мнения: 679
Моята рецепта за палачинки е следната :
4 яйца
3 щипки сол
щипка захар
30 гр. разтопено масло - аз слагам една лъжица
500 мл. прясно мляко /може 250 мл. мляко и 250 мл. вода/
2 ч. ч. брашно
Получават се около 15-16 броя.
Дано да ти харесат   Peace
Цитирай


Мнения: 269
3 яйца;чаша и половина брашно;чаша и три-четвърти прясно мляко.
при пърженето-на всяка палачинка мажеш тигана с парченце масло.
стават около 10-15 бр.
Цитирай

Под гъбата

Мнения: 1 115
Моята рецепта за палачинки е следната :
4 яйца
3 щипки сол
щипка захар
30 гр. разтопено масло - аз слагам една лъжица
500 мл. прясно мляко /може 250 мл. мляко и 250 мл. вода/
2 ч. ч. брашно
Получават се около 15-16 броя.
Дано да ти харесат   Peace
Това е и моята рецепта и палачинките се получават чудесни.На следващият ден също са меки и не жилави. Peace
Цитирай

Гърция

Мнения: 2 348
На едно яйце слагам 3-4с.л. брашно, млякото (може и вода) го слагам на око, да се получи с гъстота на боза. Обикновено с 4 яйца правя 15-16 палачинки на тиган с диаметър 20см.
Цитирай

София

Мнения: 534
Аз ги правя с тези пропорции - на 200 мл. мляко 1 яйце и 2 супени лъжици брашно.
Цитирай


Мнения: 6 020
Аз ги правя така:  chef

4-5 яйца,
1 чаша мляко,
1 чаша вода - разбърквам добре.
После добавям лека полека брашното и бъркам. Гледам сместта да стане като боза.


Пържа палачинките с масло - преди всяка слагам мъничко в тигана и после като са изпържени пак добавям мъничко масло върху всяка Peace
Цитирай

Варна

Мнения: 447
Aз ги правя така:
3-4 яйца
1ч.ч. прясно мляко
2ч.ч. вода
щипка сол
1к.л. захар
1-2 ванилия
около 2ч.ч. брашно
На слаб котлон,задължително мажа тигана преди всяка палачинка. Wink
Цитирай

Иринополис

Мнения: 467
Благодаря ви мили мои, с ваша помощ се справих перфектно   bouquet
Цитирай

Разград

Мнения: 3 028
Ето и моята рецепта;
4 яйца
2 чч прясно мляко
2 чч брашно
сол на вкус
и това е.
Цитирай


Мнения: 135
Аз ги правя так
3 яйца
кофичка кисело мляко
толкова и вода
щипка сол
сода бикарбонат
брашно
Излизат някъде към 15 бройки и ако случайно нещо остане на другия ден ги правя на бюреци
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.