Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Реклама
  • 11 фев. 2008, 13:39 ч.
  • Преглеждания  1 663  Мнения  12  Онлайн  1
Отговори
  • Иринополис
  • Мнения: 592
Моля споделете вашите рецепти, че довечера ще правя, а не знам каква смес да забъркам. Мерси!!!

Реклама
# 1
  • София
  • Мнения: 1 676
Две водни чаши с прясно мляко, половин чаша с вода, едно яйце, щипка сол. Разбивам с миксера на бавна степен и започвам да добавям брашното. Него винаги съм слагала на око. Гъстотата е м/у боза и тесто за кекс. Първата палачинка никога не става  Joy Но другите са много вкусни. Дано съм ти помогнала  Peace

# 2
  • София/Варна
  • Мнения: 2 328
Моята рецепта е много семпла:
3 яйца
250мл прясно мляко
250мл газирана вода
250мл вода
щипка сол
щипка захар
брашно колкото поеме

Разбивам яйцата с миксер, добавям млякото и газираната вода под налягане. След това пресявам брашно на око и изсипвам яйчената смес. Разбърквам с миксер и започвам да наливам вода, докато сместта стане с консистенцията на боза. Ако 250мл вода не стигнат не е проблем да се сложи повече. Подправям с щипка сол и захар.
Успех!

# 3
  • София - най-после у дома :)
  • Мнения: 679
Моята рецепта за палачинки е следната :
4 яйца
3 щипки сол
щипка захар
30 гр. разтопено масло - аз слагам една лъжица
500 мл. прясно мляко /може 250 мл. мляко и 250 мл. вода/
2 ч. ч. брашно
Получават се около 15-16 броя.
Дано да ти харесат   Peace

# 4
  • Мнения: 270
3 яйца;чаша и половина брашно;чаша и три-четвърти прясно мляко.
при пърженето-на всяка палачинка мажеш тигана с парченце масло.
стават около 10-15 бр.

# 5
  • Под гъбата
  • Мнения: 1 157
Моята рецепта за палачинки е следната :
4 яйца
3 щипки сол
щипка захар
30 гр. разтопено масло - аз слагам една лъжица
500 мл. прясно мляко /може 250 мл. мляко и 250 мл. вода/
2 ч. ч. брашно
Получават се около 15-16 броя.
Дано да ти харесат   Peace
Това е и моята рецепта и палачинките се получават чудесни.На следващият ден също са меки и не жилави. Peace

# 6
  • Гърция
  • Мнения: 2 348
На едно яйце слагам 3-4с.л. брашно, млякото (може и вода) го слагам на око, да се получи с гъстота на боза. Обикновено с 4 яйца правя 15-16 палачинки на тиган с диаметър 20см.

# 7
  • София
  • Мнения: 534
Аз ги правя с тези пропорции - на 200 мл. мляко 1 яйце и 2 супени лъжици брашно.

# 8
  • Мнения: 6 034
Аз ги правя така:  chef

4-5 яйца,
1 чаша мляко,
1 чаша вода - разбърквам добре.
После добавям лека полека брашното и бъркам. Гледам сместта да стане като боза.


Пържа палачинките с масло - преди всяка слагам мъничко в тигана и после като са изпържени пак добавям мъничко масло върху всяка Peace

# 9
  • Варна
  • Мнения: 447
Aз ги правя така:
3-4 яйца
1ч.ч. прясно мляко
2ч.ч. вода
щипка сол
1к.л. захар
1-2 ванилия
около 2ч.ч. брашно
На слаб котлон,задължително мажа тигана преди всяка палачинка. Wink

# 10
  • Иринополис
  • Мнения: 592
Благодаря ви мили мои, с ваша помощ се справих перфектно   bouquet

# 11
  • Разград
  • Мнения: 3 028
Ето и моята рецепта;
4 яйца
2 чч прясно мляко
2 чч брашно
сол на вкус
и това е.

# 12
  • Мнения: 135
Аз ги правя так
3 яйца
кофичка кисело мляко
толкова и вода
щипка сол
сода бикарбонат
брашно
Излизат някъде към 15 бройки и ако случайно нещо остане на другия ден ги правя на бюреци

Реклама


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт