Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Sofia

Мнения: 6 210
Това са споделени рецепти. Някои са от баби, други от майка ми и свекърва ми, а трети от руски сайтове.
Цитирай

Sofia

Мнения: 6 210
Сладкиш /Горна баня/ по рецепта на приятелка на свекърва ми

3 яйца
1 ч.ч захар
1 ч.ч. кисело мляко
1/2 ч.ч. олио
2 ч.ч. брашно( или 1 идея повечко)
1 бакпулвер
2 ванилии
1 настърган лимон
плодове 9 каквито има)
канела

Яйцата се смесват със захарта, киселото мляко, олиотом брашното и ванилиитеш. Бакпулвера се смесва с брашното, прибавя се лимонената кора и всико се разбива хубаво.
Сместта се пресипва в предварително намазнена и набрашнена тава. Отгоре се нарежздат плодовете, поръсват се със захар и канела. Пече се на 200 С.
Правила съм го със сини сливи, ябълки, круши. става с всякакъв вид плодове.
Цитирай

Sofia

Мнения: 6 210
Баницата на майка ми

1 пакет кори Бела
1/2 пакет масло
7 яйца
1 л. прясно мляко
500гр извара
500 гр сирене
1/2 ч.ч олио
3 с.л кисело мляко

Препържват се олиото и маслото. Тавата се намазва хубаво с неразтопено масло.
Сестта
 Натрошеното сирене се смесва с 5 от яйцата + 3 с.л. кисело мляко +  изварата . Става гъста смес, която се дели на 3 части.
На дъното на тавата се слагат 4 кори , отгоре едната част от сместта, пак 4 кори, смес, 4 кори -смес и се завършва с кори. Реже се още сорова на квадратета. По фугите се слага от разтопеното олио с масло. После се залива с 1 л. прясно мляко с разбити 2 яйца. Пече се на 220 до порозовяване
Цитирай

Sofia

Мнения: 6 210
Най-вскусната питка на баба Светла

Продукти:
300гр. прясно мляко
5 с.л. кисело мляко
4 с.л олио
1 пакетче мая за хляб колкото кибритена кутия
3 яйца
2 с.л захар
1 с.л. сол

Така. Подгрява се половината прясно мляко да бъде приятно топло в никакъв случай вряло. В него се слага 1 щипка захар и се разтваря цялата мая. Оставяте маята да втаса( започва постепенно да бухва). След като втаса маята в тава слагате брашно и смесвате всички продукти по- горе, да не забравите и другата половина от прясното мляко! Слагате вече бухналата мая и си мееесите до припадък. Месите хубаво докато спре да лепне тестото. След това го бието 100 пъти( хвърляте го в тавата). Оставяте го да втяса 15 мин. После пак месите и пак биете и пак втасва. След второто втасване делите тестото на 3 топки. Всяка топка я разточвате на кора малко по-голяма от дъното на тавата. Корите ги мажете по отделно с олио и ги налагате една върху друга. След като ги наложите режете корите на 16 парчета( като торта). Взимате една намаслена и набрашнена тава. Парчетата преди да ги сложите в тавата ги навивате от дебелата към тънката част и ги редите в тавата. Наредената пита я оставяте да втаса 30мин.След това мажете с жълтък и печете на 200 градуса. Става
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.