Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
 • Мнения: 1
Моля Ви кажете в коя клиника мога да намеря донорска яйцеклетка.
Търся и донор на който бих платила услугата.

# 1
 • Мнения: 18
Моля Ви кажете в коя клиника мога да намеря донорска яйцеклетка.
Търся и донор на който бих платила услугата.
Миличка аз имам същата тема..Оказа се доста сложен въпрос.Ще се радвам да ми пишеш на лични да споделяме общия си проблем.Иначе има донорски програми в Малинов,Щерев и при др.Владимиров /аз поне знам за тези клиники/.Ако искаш влез в техните сайтове за да се ориентираш.Успех.

# 2
 • София
 • Мнения: 7 718
Дано да успеете момичета.
Моля ви, споделяйте и тук като имате някаква информация и опит, ще е полезно и за други момичета.

# 3
 • Мнения: 18
Дано да успеете момичета.
Моля ви, споделяйте и тук като имате някаква информация и опит, ще е полезно и за други момичета.
В клиниките имат програми.Проблема е, че няма достатъчно донори.Обикновено ако се намери донор, то той е с предстоящо ин витро.Реципиента поема напълно или частично процерурата на донора.Аз също търся такова момиче, но е доста трудно.Лично на мен , все още никой не се е отзовал със сигурност.Знам, че има много двойки, които са затруднени финансово и се надявам /поне аз лично/ да си помогнем взаимно.Но вярвам, че и аз и всички с нашия проблем, ще успеем въпреки трудностите.
Много ми е непонятно защо е пълно с донори на материал от мъжете, а при жените е дефицит.

# 4
 • София
 • Мнения: 7 718
Имам идея как да опитам да ти помогна. Ще ти пиша допълнително. От теб искам да провериш законово как стоят нещата, защото искам да е законно, но нямам време да проверявам.

# 5
 • Мнения: 3 246
Зара  пожелавам ти успех аз съм със същия проблем но Колеан вече ти е писала и аз знам за тези клиники вчера случайно видях че и клиниката на д-р Конова в Плевен има изписана такава програма на сайта  но не съм много сигурна , трябва да се въоръжиш с търпение защото наистина се чака но това е нещо което не зависи от нас пожелавам ти успех  Peace Hug
Колеан,  липсват донори на яйцеклетки защото  жените трябва да се подлагат на стимулация, което си все пак рисков момент, а яйцеклетките които се изваждат,  след това биват оплодени, а ембрионите които не са трансферирани /не знам дали правилно се изразявам/ могат да бъдат замразени, което дава шансове на тази жена,  по този начин тя няма отново да се подлага на  стимулация . Освен това процедурата не е особено добре уредена законово а има и голяма доза психологически момент. Не знам дали съм се изразила ясно но се надявам мъничко поне да съм била полезна

# 6
 • Мнения: 313
Момичета пожелавам Ви успех, но според мен е рисков варианта, който обсъждате, а именно да поемете процедурата на някое момиче, което не може да си го позволи и то в замяна да ви даде яйцеклетка. Тя самата ще разчита на определен брой яйцеклетки за себеси, от които не всички ще се оплодят...какво ще правите в случай че платите всичко , а не се образуват достатъчен брой фолекули???!!!

# 7
 • София
 • Мнения: 1 950
какво ще правите в случай че платите всичко , а не се образуват достатъчен брой фолекули???!!!

Ами каквото се прави и когато човек прави ин витро със собствен генетичен материал и не успее. Мъчно му, но минава и продължава напред Wink

# 8
 • у нета :)
 • Мнения: 140
И двете ми тръби са непроходими... както вървят нещата се приближавам все повече до ин витро. Определено бих станала донор. И сега яйчниците ми работят перфектно... всичко е почти идеално. На 26 март ми е лапарото при Д-р Стаменов, а след това ще съм наясно какъв път ще поема.

# 9
 • до канала
 • Мнения: 518
Моя позната  прави ин витро с донорска яйцеклетка.Плати на жена да се подложи на стимулация.Ин витрото беше неуспешно .Сега през март й предстои второ ин витро,но този път лекарят й е намерил донор,като тя ще заплати половината от лекарствата за стимулацията на донора.
Тава е което знам от нея.

# 10
 • Мнения: 18
Донорска програма
Донорска програма за яйцеклетки

ВЗАИМОПОМОЩ – това е думата, която характеризира нашата програма. Да дариш яйцеклетка, означава да помогнеш някому да се сбъднат мечтите му. Защото в много случаи това дело е единствената и последна надежда на много семейства.

Реципиентите в тази програма са жени, които не могат да произведат собствени яйцеклетки(преждевременна менопауза) , жени, чиито яйцеклетки носят гени опасни за бъдещето дете или такива жени, които са минали през много неуспешни опити за ин витро оплождане.

Донорите са жени , при които се налага да се извърши ин витро фертилизация и чиито разходи изцяло и напълно по процедурата се поемат от реципиента.


Това мога да помогна като инфо.Взето е от сайта на моята клиника.
Lali, не знам какво точно имаш предвид, но мисля, че това изяснява законовата страна на нещата.Пиши подробно с какво можеш да помогнеш.Доколкото знам, ако доведа донор отвънка, трябва да уредя с него пред нотариус договор за евентуални бъдещи претенции.
Jenis, стискам палци мила всичко да мине о.к.И ако решиш нещо, пиши ми на лични.При един и същи доки сме и двете и това много улеснява нещата.
Зара, в клиниката, която посещаваш няма ли донорска програма.
По принцип размера на поетите разходи е договорка между донор и реципиент.Доколкото съм изчела практиката е частично или напълно, но всичко на базата на договаряне и предполагам на финансова възможност.В зачатие има няколко полезни теми по въпроса.
Дано и аз съм била полезна.Дано някой откликне на молбите ни.Благодаря ви.

# 11
 • Мнения: 3 246
аз искам само да вметна че Цветунчо е права да ние също поемаме своята част от риска жените които ще ни дарят своите яйцеклетка да нямат достатъчно такива и това че сме платили ..... но рискът е  и за двете двойки и все пак това не бива да ни отказва. Колеан добре го е написала нашата клиника има такава програма ще стискам палци на всяка една от вас  пътят през който ни се налага да минем да е успешен

# 12
 • в едно любящо сърце
 • Мнения: 195
Логично и често би било да се разделят поравно яйцеклетките между донорката и реципиентката, независимо колко са на брой.
Оттам нататък кой какъвто късмет има.
В случай, че донорката реши да не си дава яйцеклетки, поради малкият и брой, е редно да си заплати разходите за стимулацията.

# 13
 • Мнения: 28
kolean,прочисти си пощата,защото не мога да ти изпратя ЛС.

# 14
 • в едно любящо сърце
 • Мнения: 195
kolean,прочисти си пощата,защото не мога да ти изпратя ЛС.

Миролина, ако не е секретно, моля те да пуснеш информацията в темата, защото и мен а и други момичета ги интересува всичко относно процедурата.

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт