Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

знам ли и аз вече...

Мнения: 1 225
Прегледах, но не намерих подобна рецепта.Ако все пак е пускана и преди, моля за извинение!
Продукти
70гр масло
100гр кафява захар (може и обикновенна)
2 яйца
2 банана (средно големи)
150гр брашно
50гр прясно мляко
70гр стафиди накиснати в малко ром (по желание)

Приготовление
Изваждате маслото и яйцата от хладилника да престоят ок. 30 минути (да не са студени).През това време пресявате брашното и загрявате фурната до 180С, накисвате стафидите.С вилица намачквате бананите на каша (не е необходимо да е гладка).
В купа разбивате на крем размекнатото масло, добавяте захарта и разбивате до побеляване.Едно по едно прибавяте яйцата, банановата каша и брашното - всичко бъркайки с миксера.Накрая добавяте стафидите и млякото (в зависимост от размера на бананите и яйцата понякога добавям по-малко мляко, а понякога изсипвам стафидите със все рома и тогава млякото ми става наполовина - общо взето то е на око да го докарате до консистенцията на кексово тесто).
Изсипвате в намаслена и набрашнена кексова форма и печете на 180 градуса ок. 50 минути.

Рецептата е много подходяща за уползотворяване на банани тръгнали да се развалят. Peace
Да ви е сладко!
« Последна редакция: вт, 12 фев 2008, 11:09 от samuraika »
Цитирай

Balchik

Мнения: 1 732
 Party PartyИхааа,супер е .Нямаш снимка сигурно ама и така добре звучи .имам два черни банана ,само стафиди нямам.Дали ще стане без тях че не ми се ходи сега до магазина за стафиди специално. newsm78
Цитирай

знам ли и аз вече...

Мнения: 1 225
И без стафиди става, шкартираш и рома и готово!
Снимала го бях, ама сега не я намирам снимката в албума си...Ама на вид е като всеки кекс в правоъгълна форма.Рецептата е японска, количеството е малко.Предполагам ще е малко за голяма кръгла форма за кекс.
Цитирай

Balchik

Мнения: 1 732
 Hug Hug HugМного та обичам ,да знаеш. Party
Цитирай

Пловдив

Мнения: 8 378
Да споделя английския вариант на тази вкусна рецепта - Banana bread се казва:

2-3 банана
стафиди - 100гр.
масло - 1 пакетче
кафява захар - повечко, над 100 гр.
пълнозърнесто брашно - 1 ч.ч.
1 ч.л. канела
2 яйца
1 ч.л. сода

Яйцата и захарта се разбиват, добавя се разтопеното масло (аз го разтапям със сешоар, става пухкаво много), после и останалите продукти. Бърка се, трябва да стане по-гъсто от стандартно кексово тесто. Пече се около час, на 180 градуса. Аз горе го заливам с разтопен черен шоколад.
Общо взето рецептата е същата, но това е здравословният вариант - трикът е в пълнозърнестото брашно и черничт шоколад (който си е моя измишльотина).
 Hug
Цитирай

USA

Мнения: 1 777
Ето още една рецепта


 Сладък хляб с орехи и банани (Banana Nut Bread)

1ч.ч.=240мл

1/3 ч.ч.олио
1/2ч.ч.захар
2 яйца
1 3/4 ч.ч.брашно
1ч.л.бакпулвер
1/2 сода
1/2ч.л.сол
1ч.ч.банани на пюре
1/2 ч.ч.орехи(натрошени на ситно)

В купа разбъркваме олиото и захарта.След това добавяме яйцата.В друга купа смесваме брашното,содата ,бакпулвера и солта.Сухата смес постепенно добавяме към яйчената смес.Разбъркваме добре и добавяме бананите,разбъркваме и добавяме орехите.Изсипваме сместа в намазнена и леко набрашнена форма/тавичка и печем на 180 градуса около 40 минути.

Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.