Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Реклама

Пилешки крилца???

  • 8 май 2005, 12:20 ч.
  • Преглеждания  9 770  Мнения  14  Онлайн  1
Отговори
  • Варна
  • Мнения: 4 284
Дайте идея как да сготвя пилешките крила?
Мисля да ги изпържа,но незнам каква марината да им направя  Thinking На едно заведение ядохме едни крилца с мед,някой знае ли как се правят?

Реклама
# 1
  • Гърция
  • Мнения: 2 348
Аз правя маринатата така:

4с.л. соев сос
1с.л. твърд алкохол(водка или ракия)
2с.л. мед
1ч.л. оцет
подправки на вкус

Всичко се бърка докато стане еднородна смес.

# 2
  • Варна
  • Мнения: 229
Ако харесваш китайската кухня мога да ти предложа нещо интересно. Нашето семейство е почитател на тази рецепта:

ПИЛЕШКИ КРИЛЦА ПО РЕЦЕПТА НА ИМПЕРИАТРИЦАТА

15-20 пилешки крилца, 200 г печурки, 80 г зелен лук (без бялата част), 15 г захар, 30 г соев сос, 20 мл коняк, 50 мл олио, 200 мл пилешки бульон, сол.
Крилцата се почистват, измиват се и се разрязват между първата и втората става. Лукът се нарязва на ситно, а гъбите на тънки ивици. Лукът се изпържва в тиган със силно сгорещено олио заедно с джинджифила, докато получи златист цвят. Прибавят се крилцата и се пържат около 4 минути. Слага се част от захарта и соевия сос и крилцата се пържат, докато станат тъмночервени. След това се изсипват в тенжера, добавя се бульонът и се задушават в продължение на 30 минути. Крилцата не трябва да се преваряват, за да не се отделя месото от костите.
Останалата част от лука и гъбите се запържва и се прехвърля в тенджерата, където са крилцата. Добавят се захарта, соевият сос, алкохолът, солта. Ястието се задушава още 15 минути и се сервира топло.
Дано ви хареса!

# 3
  • Варна
  • Мнения: 4 284
Цитат на: teopr
Аз правя маринатата така:

4с.л. соев сос
1с.л. твърд алкохол(водка или ракия)
2с.л. мед
1ч.л. оцет
подправки на вкус

Всичко се бърка докато стане еднородна смес.


Направих ги много вкусни станаха  Simple Smile
Следващия път ще направя и рецептата на mam3kids Simple Smile
Благодаря ви  Heart Eyes

# 4
  • Гърция
  • Мнения: 2 348
Радвам се,че съм била полезна Wink .Аз използвам тази марината и за свинско,когато го правя пържено със зеленчуци.

# 5
  • При любимите ми хора!
  • Мнения: 1 696
Аз пилешките крилца ги пържа на тиган, но преди това ги овалвам в смес от брашно, червен пипер и пилешки бульон/натрошен/. Стават страшно вкусни.

# 6
  • Варна
  • Мнения: 159
Аз правя маринатата така:

4с.л. соев сос
1с.л. твърд алкохол(водка или ракия)
2с.л. мед
1ч.л. оцет
подправки на вкус

Всичко се бърка докато стане еднородна смес.

Колко време стоят в маринатата. После направо ги пържиш така ли? Във фритюрник или на тиган?

# 7
  • UK, Harlow/София
  • Мнения: 7 671
Аз правя маринатата така:

4с.л. соев сос
1с.л. твърд алкохол(водка или ракия)
2с.л. мед
1ч.л. оцет
подправки на вкус

Всичко се бърка докато стане еднородна смес.

Колко време стоят в маринатата. После направо ги пържиш така ли? Във фритюрник или на тиган?
Да питам и аз WinkТези продукти за какво количество крилца са?Трябва да се потопят ли в нея Embarassed Embarassed Embarassed

# 8
  • все тук
  • Мнения: 1 626
Предлагам ви една бърза, лесна и вкусна вечеря с пилешки крилца:

Около 1-2 часа преди да започнете да готвите си приготвяте в някакъв съд с капак около 200 мл. соев сос+1-2 скилидки чесън вътре да престои захлупено в хладилника.

Взимате 1 опак. пилешки крилца и пържите във фритюрника, като в момента в който ги вадите още горещи ги топвате в соса за няколко секунди, само да изцвърчат. Стават страхотни.

За гарнитурка аз мятам един оризец на фурна и после си го поръсваме със соевия сос с чесън, който е останал.

# 9
  • Мнения: 5 360
Аз правя маринатата така:

4с.л. соев сос
1с.л. твърд алкохол(водка или ракия)
2с.л. мед
1ч.л. оцет
подправки на вкус

Всичко се бърка докато стане еднородна смес.

И аз смятам да я пробвам тази марината.

# 10
  • София
  • Мнения: 6 148
Само да окрехна тези които не знаят, че крилцата стават разкошни ако се пакът в плик. Аз ги кисна в соев сос една нощ и после пека, лесно и вкусно  Party

# 11
  • До хладилника, който обичам
  • Мнения: 21 948
Ето още една рецепта за сос/марината. На око, за съжаление, пропорциите точни не ги знам.
Кетчуп + мед + соев сос + подправки каквито обичате (аз например обичам куркума и къри) + сол + черен пипер.
Овалват се в соса обилно и се нареждат в тавичка да се пекат. Може и в плик, както казва Над, но накрая разкъсайте плика, за да се запекат отгоре. Стават крехки и ужасно вкусни!

# 12
  • Варна
  • Мнения: 631
Ето една моооого лесна рецепта за крилца:
1кг.крилца
0.5 ч. ч.соев сос
1 ч.ч. кока-кола
2 ч. ч.вода
Слагаш крилцата и останалите продукти в тенджера без капак.Когато течността изври са готови.

Много лесно и бързо и най-вече вкусно  Wink
Приятен апетит!

# 13
Тука също бяха обсъдени някои рецепти, при това мнооооого вкусно звучащи  Grinning

# 14
  • Бургас
  • Мнения: 3 322
Ами май само аз съм мързелана, ама да си призная и моята "рецепта", размразявам ги, нарязвам ги на 3 (крайчетата са за кучето, че то няма какво да им се яде) и ги пържа във фритюртник, ей така без нищо, и не си мислете че после трябва да се хвърля олиото - нищо му няма. Докато са още топли ги поръсвам обилно със соев сос и това е. Същите като тези дето ви ги носят по кръчмите и са готови за нула време. 

Реклама


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт