Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 20 отговора

sandanski

Мнения: 109
Ето един лесен и вкусен сладкиш на който попаднах в един сайт.
Продукти
8 с. л вода
1 ч. ч захар
1 п. краве масло
3 яйца
1 ч . ч брашно
1. бакпулвер
1. 1/2 с. л. какао
Приготвяне


Водата, захарта, кравето масло и какаото варим 5 мин./ от тази смес отделяме 5 с.л.за глазура/. Сваля ме от котлона. Изчакваме да поизстине и прибавяме 3 яйца. Разбъркваме. Сипваме 1 ч.ч.брашно смесено с 1 бакпулвер. Печем в средна тава намазана само с олио. След изпичане мажем със сместа за глазура.Поръсваме с орехи.Ето и снимка но качеството е лошо.

Цитирай

край морето

Мнения: 3 623
Аз правя този сладкиш и му викаме Фъч
Цитирай

София

Мнения: 1 253
ако се добави и 1 пакет кокосови стръготини става още по-добър Smile ако обичате кокос де Smile
Цитирай


Мнения: 254
или малко течен шоколад отгоре
Цитирай

София

Мнения: 2 592
Изглежда ми интересно и се записвам да го намеря ,че ми е останал един голям пакет стърготини и се чудех какво да го направя ooooh!
Ще пробвам задължително Peace
Цитирай

София

Мнения: 1 253
Рецептата е много сполучлива! Това е любим сладкиш от детските ми години и дълго време издирвах точно тази рецепта. Пробвах няколко други, но за първи път получвам точно сладкиша, който помня. Направих го вчера и за 1/2 час го бяхме излапали целия. Барабар с малката, която по прицип не яде такива неща Smile
Спазих точно рецептата, като само добавих кокосови стърготини вътре и отгоре също поръсих с тях (1 пакет общо). Нашето семейство сме фенове на кокоса Smile
Много благодаря за рецептата!
Цитирай

sandanski

Мнения: 109
Рецептата е много сполучлива! Това е любим сладкиш от детските ми години и дълго време издирвах точно тази рецепта. Пробвах няколко други, но за първи път получвам точно сладкиша, който помня. Направих го вчера и за 1/2 час го бяхме излапали целия. Барабар с малката, която по прицип не яде такива неща Smile
Спазих точно рецептата, като само добавих кокосови стърготини вътре и отгоре също поръсих с тях (1 пакет общо). Нашето семейство сме фенове на кокоса Smile
Много благодаря за рецептата!
Радвам се, че сте го харесали . Hug
Цитирай

No Line On The Horizon

Мнения: 2 127
И аз го помня този сладкиш. Дали не го мажехме с мед отгоре  newsm78 вместо глазура. Ще го напрява днес, благодаря за рецептата.
Цитирай

София

Мнения: 1 253
Глазурата е доста сладка, но е достатъчно течна за да попие леко в блата. Вкусовете на блата и глазурата са перфектна комбинация и много си пасват. Ако искаш пробвай първо по тази рецепта, а ако не е това, което си спомняш после пробвай и с мед Smile
Цитирай


Мнения: 8 573
И аз го помня този сладкиш. Дали не го мажехме с мед отгоре  newsm78 вместо глазура. Ще го напрява днес, благодаря за рецептата.

Подсети ме за ей тая вкусотия на sladka hapka - МЕДЕН СЛАДКИШ. Ако искаш, опитай го, много е вкусен.


Цитат

1 ч.ч. захар
1 яйце
1 ч.ч. кисело мляко
1 ч.ч. брашно
1 бакпулвер
канела на вкус
кокос за наръсване
мед - около 1/4 ч.ч.

От посочените продукти се забърква кексово тесто, което се изсипва в малка правоъгълна тавичка - намазана с олио. Моята е 22х28 см. Пече се на умерена фурна.

След като извадите готовия сладкиш от фурната, го залейте още топъл с меда и наръсете с кокоса. Медът ще попие и ще му придаде чудесен аромат.
Цитирай

No Line On The Horizon

Мнения: 2 127
Сега пека сладкиша, който djeli е дала, но ще направя и този на Сладка хапка. Като се замисля, май това е рецептата, защото се сещам, че го правихме с кисело мляко и май му викахме икономичен сладкиш, но може и пак да се бъркам  Wink
Цитирай

No Line On The Horizon

Мнения: 2 127
А колко време се пече  Embarassed
Цитирай

София

Мнения: 1 253
Аз го пекох на 180С,  без вентилатор,  35 мин. Винаги слагам на 1-вата решетка отгоре надолу. 100% знаеш, че не е хубаво да се отваря фурната преди да се позапекъл добре сладкиша за да не спадне.
Успех!
Цитирай

No Line On The Horizon

Мнения: 2 127
Дано да не го изгоря. От много години не съм правила нищо сладко (това за фурната го знам  Mr. Green да не си помислите, че съм толкова зле  35), но като видях тази рецепта и ми се прияде. Отивам да го гледам.
Цитирай

София

Мнения: 1 253
Е ти не гледай точно минутите. От фурна до фурна има разлика. Трябва да покафенее добре, но не да има изгорял вид и вече след това като отвориш фурната и боцнеш с клечка за зъби да не остава нищо по нея.
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 20 отговора