Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Проблемно забременяване
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 15 отговора


Мнения: 110
Prolactin   125.23   IU/l   
LH               3.0 IU/l   
FSH               4.57 IU/l   
Estradiol   79.4   pmol/l

Някой може ли да изкаже мнение относно изследванията ми защото абсолютно нищо не разбирам ;((( Предварително благодаря на отзовалите се!
Цитирай

Бургас

Мнения: 3 244
Забравила си да напишеш референтни стойности ако ги впишеш и тях ще е по-лесно за тълкуване
Цитирай


Мнения: 4 320
Всяка лаборатори си има свои референтни стойности. Някъде там на листчето с изследвания, би трябвало да ги пише. Погледни и ни ги кажи, иначе няма как да ги коментираме.

На кой ден са правени тези изследвания?
Цитирай

София

Мнения: 7 718
Да, подкрепям Верити.
Цитирай


Мнения: 527
Да се вмъкна и аз тук с моите, които взех днес от лабораторията:

FSh 7,36 mlU/ml       Ref. 3.4 - 7.7
LH  12.05   mlU/ml    Ref. 2.9 - 12.4
Prolactin 421.6         Ref.10 - 526
Estradiol 34.9           Ref. 30 -120
Testosteron 0.97      Ref < 0.6

Правени са на 3 ден от цикъла и лекарката в лабораторията ми каза че имам отклонения, какво ще кажете
Цитирай


Мнения: 4 052
Да се вмъкна и аз тук с моите, които взех днес от лабораторията:

FSh 7,36 mlU/ml       Ref. 3.4 - 7.7
LH  12.05   mlU/ml    Ref. 2.9 - 12.4
Prolactin 421.6         Ref.10 - 526
Estradiol 34.9           Ref. 30 -120
Testosteron 0.97      Ref < 0.6

Правени са на 3 ден от цикъла и лекарката в лабораторията ми каза че имам отклонения, какво ще кажете

Навеждат на мисълта за поликистоза, но за да се постави диагноза е добре да се повторят в няколко цикъла, а и най-важното е лекар да следи състоянието на яйчниците ти на УЗ.
Цитирай


Мнения: 527
И аз сега като се порових из форума стигам до извода че имам доста завишен тестостерон, с което вече навръзвам някои неща като окосмяването, проблеми с овулацията, а и килограмите ми са доста над нормата, май ще ми предстои доста сериозно лечение  Crying or Very sad
Цитирай


Мнения: 110
Изследванията ми са правени на 5тия ден от цикъла. Ето и референтните граници:

Prolactin Ж(59.0 - 619.0)
LH Ж(фол 1.9-12.5, овул 8.7-76.3, лут 0.5-
FSH Ж(фол 2.5-10.2, овул 3.4-33.4, лут 1.5
Estradiol Ж:от1-10г.22-99.1,фол 40-606,овул 536-193

Цитирай


Мнения: 110
При мен проблемът е, че изобщо нямам менструация....от около 5 месеца...  и само ми я предизвикват последните 2 пъти беше с Оргаметрил. На гинеколог съм чак др седмица и ми се щеше малко по-рано да разбера относно хормоналните изследвания.
Цитирай


Мнения: 4 320
Prolactin   125.23   IU/l   
LH               3.0 IU/l   
FSH               4.57 IU/l   
Estradiol   79.4   pmol/l

Prolactin Ж(59.0 - 619.0)
LH Ж(фол 1.9-12.5, овул 8.7-76.3, лут 0.5-
FSH Ж(фол 2.5-10.2, овул 3.4-33.4, лут 1.5
Estradiol Ж:от1-10г.22-99.1,фол 40-606,овул 536-193

Хормоните и всичките ти са в норма. Естрадиола, макар да е в референтните стойности, ми се струва, че от него идва проблема с цикъла ти. Но все пак лекар трябва да ти каже това, аз само предполагам.
Цитирай


Мнения: 110
Верити, много благодаря за отговора Smile
Цитирай


Мнения: 266
   LH    

5.22
   mIU/ml    Ж-Фол.-до12.6, Ов.:до 95.6,Лут.:до11.4, Мено:до58.
   FSH    

5.45
   mIU/ml    Ж:Фол:до 12,5; Ов:до 21,5;Лут:до 7,7;Мено:до 134,8
   Prolactin    

481.40
   mcIU/ml    Мъже: 86 - 390: Жени: 72 - 511
   Estradiol    

56.62
   pg/ml    Ж:Фол:24,5-195; Ов:66,1-411;Лут:40-81; Мено<10-39
   Testosteron    

0.90
   ng/ml    Жени:0.06 - 0.82; Мъже:2.80 - 8.00

Това са моите хормонални изследвания,правени са на трети ден от цикъла.Какво означава повишения тестостерон?
Цитирай

София

Мнения: 7 718
Мисля, че е съвсем малко повишен и едва ли оказва някакво влияние.
Цитирай


Мнения: 266
Мерси,Лали!
Цитирай


Мнения: 3 011
Момичета ще използвам тази тема да попитам, днес правих рутинните хормонални изследвания за документите за инвитро по ЗК и изненадааааа- пролактина е 677 с горна граница- 523. Изследването го направих около час след събуждане, на гладно без да пия кафе с 5 минути стоене на стол и успокояване, не съм се ядосвала или вълнувала, нито пък сме правили секс предната ве4ер. Мислите ли, че имам повод за притеснение?

Ето и другите хормнони:
ЛХ- 4.86 / 1.9-8/
ФСХ- 5.63 /2.4-9.3/
Естр.- 0.339 /0.08-0.79/
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 15 отговора