Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 13 фев. 2008, 10:14 ч.

Шоколадова лава

  • 22 117
  • 76
  •   1
Отговори
  • София
  • Мнения: 1 318
В списание Журнал миналата седмица имаше публикувана рецепта за "Шоколадова лава". Пробвах го и стана страхотен десерт, наподобявая кекс. Ще сподела рецептата с вас (за съжаление забравих да го снимам).

200 гр. шоколад
200 гр. масло
200 гр. будра захар
10 яйца
50 гр. брашно.

Разтопявате шоколада и маслото (заедно) на водна баня.
Отделно разбърквате яйцата и захарта, сипвате брашното и след това и разтопените шоколад и масло.
Може да  опечете сместа във малки формички за кекс ако имате или в една голяма форма. Пече се на 180 градуса, горе-долу за 20-25 минути е готово.

Вкъщи много го харесага всички, дано и на вас да хареса!   Hug

# 1
  • Вече на село
  • Мнения: 554
А снимчица нещо да видим Thinking

# 2
  • Мнения: 10 321
Намерих  подобна рецепта в нета, нещо такова ли се получава?

# 3
  • София
  • Мнения: 1 318
Да, такъв е ефекта, но аз сложих малко повече брашно и не стана толкова течно. Отгоре се получава страхотна хрупкава коричка.

# 4
  • Вече на село
  • Мнения: 554
Намерих  подобна рецепта в нета, нещо такова ли се получава?


Е, това е друго нещо  bouquet Ясно, ще запрятам ръкави Wink

# 5
  • София
  • Мнения: 444
Уау много интересно , сигурно става нещо като течен шоколад в коричка  Crazy , а с какъв шоколад го прави натурален ли ?

# 6
  • София
  • Мнения: 1 318
Да, взех натурален. (2 броя са 180-200 грама, зависи от марката, но повечето са по 90 грама)

# 7
  • край морето
  • Мнения: 3 623
Вкусно ви се вижда и смятам да го пробвам  Peace

# 8
  • Някъде на път....
  • Мнения: 10 301
Ми то да взема и аз да го спретна.......

# 9
  • В лудницата на 2-рия етаж.
  • Мнения: 2 026
Многолесно и вкусно изглежа,ще го пробвам.  bouquet

# 10
  • Мнения: 7 640
интересно, благодаря за рецептата    bouquet

# 11
  • Torrevieja,España
  • Мнения: 1 505
Обожавам шоколад и това ще се пробва при първа възможност.
  chef

# 12
  • Мнения: 119
Здравейте, аз искам да попитам след като се пече толкова малко време и вътрешността остава течна, няма ли опасност от суровите яйца?

# 13
  • София
  • Мнения: 1 318
Аз сложих малко повече брашно и не стана толкова течно.

# 14
  • Мнения: 254
и аз ще пробвам,изглежда страотно

Редакция на ключовите думи на тема





Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт