Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 76 отговора

София

Мнения: 1 318
В списание Журнал миналата седмица имаше публикувана рецепта за "Шоколадова лава". Пробвах го и стана страхотен десерт, наподобявая кекс. Ще сподела рецептата с вас (за съжаление забравих да го снимам).

200 гр. шоколад
200 гр. масло
200 гр. будра захар
10 яйца
50 гр. брашно.

Разтопявате шоколада и маслото (заедно) на водна баня.
Отделно разбърквате яйцата и захарта, сипвате брашното и след това и разтопените шоколад и масло.
Може да  опечете сместа във малки формички за кекс ако имате или в една голяма форма. Пече се на 180 градуса, горе-долу за 20-25 минути е готово.

Вкъщи много го харесага всички, дано и на вас да хареса!   Hug
Цитирай

Вече на село

Мнения: 547
А снимчица нещо да видим Thinking
Цитирай


Мнения: 8 572
Намерих  подобна рецепта в нета, нещо такова ли се получава?

Цитирай

София

Мнения: 1 318
Да, такъв е ефекта, но аз сложих малко повече брашно и не стана толкова течно. Отгоре се получава страхотна хрупкава коричка.
Цитирай

Вече на село

Мнения: 547
Намерих  подобна рецепта в нета, нещо такова ли се получава?


Е, това е друго нещо  bouquet Ясно, ще запрятам ръкави Wink
Цитирай

София

Мнения: 444
Уау много интересно , сигурно става нещо като течен шоколад в коричка  Crazy , а с какъв шоколад го прави натурален ли ?
Цитирай

София

Мнения: 1 318
Да, взех натурален. (2 броя са 180-200 грама, зависи от марката, но повечето са по 90 грама)
Цитирай

край морето

Мнения: 3 623
Вкусно ви се вижда и смятам да го пробвам  Peace
Цитирай

Някъде на път....

Мнения: 10 091
Ми то да взема и аз да го спретна.......
Цитирай

В лудницата на 2-рия етаж.

Мнения: 2 026
Многолесно и вкусно изглежа,ще го пробвам.  bouquet
Цитирай


Мнения: 6 051
интересно, благодаря за рецептата    bouquet
Цитирай

Torrevieja,España

Мнения: 1 505
Обожавам шоколад и това ще се пробва при първа възможност.
  chef
Цитирай


Мнения: 118
Здравейте, аз искам да попитам след като се пече толкова малко време и вътрешността остава течна, няма ли опасност от суровите яйца?
Цитирай

София

Мнения: 1 318
Аз сложих малко повече брашно и не стана толкова течно.
Цитирай


Мнения: 254
и аз ще пробвам,изглежда страотно
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 76 отговора