Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

София

Мнения: 595
Моля за извинение за лаишкия въпрос, но трябва да сготвя за диетата на приятеля ми (и моя, съответно) варено бяло пилешко месо. Въпросът е в това, че трябва да е приготвено диетично - т.е. с минимум сол и подправки, но понеже ще трябва да ядем само него 3 дни, трябва да е и годно за ядене.... Месо мога да приготвям само на скара - вярно става супер, но по отношение на варенето на продуктите съм ужасно боса. Само яйца мога  smile3521

Да да помоля някой да ми изясни процедурите по сваряване на бяло пилешко месо, както и последователностите и продължителността им....

Благодаря ви много!
Цитирай

Белгия/София

Мнения: 27 528
Леле, 3 дни бяло месо без сол и подправки...  Sick
Не е голяма философия - слагаш в тенджера, аз лично бих го варила в зеленчуков бульон, все някакъв вкус да има, на големи парчета или на малки и боцкаш с виличката, да проверяваш докъде е стигнало, като е меко и потъва лесно в месото - готово е. Това е. После може все пак да си го поръсите с малко зехтин, черен пипер или червен...  Smile
Цитирай

София

Мнения: 595
Мерси много! Аз все си мислех, че има марината като при скарата, но нищо не отбирам, та какво мисля аз и какво е на практика  hahaha


Ще сложа бульон задължително, така и с ориза предните три дни направих, иначе не се яде! За всеки случай ще сваря само половината, и ако е ужасно, другите два дни ще ядем печено)))))

Благодаря ти, Блонди smile3525
Цитирай

Белгия/София

Мнения: 27 528
А, няма да е ужасно, като сложите подправки ще стане супер, от пипери и мерудии разни не се дебелее  Smile
Може след като го свариш да го запечеш малко във фурната с червен пипер, макар че е сухо месо и сигурно ще се изсуши така. Абе, както и да го направиш, три дни само това байгън ще ви дойде  Laughing
Успех с диетата  Hug
Цитирай

София

Мнения: 444
Подправките са полезни за диетите - засилват метаболизма особенно лютите  Peace
За сваряването в тенджера слагам , лук , моркови всякакви зелени и сухи подправки !
Можеш по същия начин да го направиш и в иенска тенджера !
Цитирай

Бургас

Мнения: 373
Ако го направиш на пара, става много вкусно, дори и без кой знае какви подправки. А и от 1-2 капки соев сос, няма да е кой знае какъв провал  Embarassed
Аз така съм си го правила при диети.
Цитирай

Холандия/Хага

Мнения: 1 352
Каква диета карате? Разделно ли? Ако е така месото не е задължително да е варено, за да е диетично. Може и на скарата с малко зехтин и малко сол. Мъжът ми караше разделно преди две години. Когато беше денят за риба даже е ял риба от консерва. Оризът също му го правех задушен и слагах бульон, за да не е много гаден. Свали доста Peace, така че не мисля, че малко сол или някоя друга подправка ще пречи.
Цитирай

София

Мнения: 595
Благодаря много на всички smile3525

Диетата е 3 дни варен ориз, 3 дни пиле и 3 дни ябълки. Понеже е добре да е варено пилето, затова така питам)

Сложих бульон на Маги и току що притичах да капна и соев сос, че като се прибрах първо сложих пилето и после веднага - на форума! Лют червен пипер после всеки ще ръси на воля)))))

Пък и се записах за Готварския с тази тема, че наближава Великден -аз друге не мога, но правя козунак тип Панетоне и става супер, тази година ще пробвам и други!!!!

В темата с диетите ме има с ориза и пилето, минете да ви се отчета  Hug

Цитирай

София

Мнения: 3 250
Аз съм я правила тази диета. Пилето го ядох или варено с малко сол във водата или на грил. После с ябълките ще свалиш каквото може да качиш от пилето. Мисля, че при диета не би трябвало да слагаш зехтин или соев сос.  Соевия сос е доста солен.
Успех с диетата!
Цитирай

BG

Мнения: 1 668
Задължително ли е да е варено пиле?
Ако не - мариновай го с черен пипер, сол и зехтин и го запечи на сух грил тиган.
Цитирай

Sofia

Мнения: 6 210
Аз съм била 7 дни на безсолно пилешко месо с кафяв ориз. Пилшкото 1-вия ден ще ти е вкусно, но после само като говидиш и като му знаеш безвкусния вкус се побъркваш. Аз му слагах много лют червен пипер, черен пипер, чубрица за да туширам малко вскуса му.
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.